sunnuntai 28. kesäkuuta 2020

Biokemiallinen raskaus

Pahottelut, että blogi jälleen hiljeni, mutta uutta verikoetta odotellassa halusi asian vain työntää pois mielestä. Edellisen tuloksen, 9,4, jälkeen ei toiveita enää jäljellä ollut, joten odottaminen oli muutenkin turhauttavaa.

Ihmettä ei tosiaan tapahtunut tälläkään kertaa, mutta kävimme kuitenkin paljon pidemmällä kuin pitkään pitkään aikaan. Edelleen tämä kemiallinen tuntuu paremmalta kuin taas katsoa täysin negatiivista tulosta. Silti melko rankaltahan tämäkin tuntui.

Uuden verikokeen tulos oli 2, mikä ei tullut yllätyksenä, koska tein välissä uuden raskaustestin, missä haamuviiva oli jo kadonnut. Tuntui siis aika turhalta jatkaa lääkkeitä ja odottaa verikoetta. Tuloksen jälkeen lääkkeen sai lopettaa ja söin lääkkeitä lopulta pp 25 asti. Vuoto alkoi tästä sitten parin päivän päästä.

Haaveeni päästä heti seuraavaan alkion siirtoon olivat täysin turhat. Kemiallisen jälkeen täytyy pitää taukokierto, joten varsinaisesti kesätauko ei sotke mitään, kun en kuitenkaan olisi siirtoon päässyt. Nyt sitten taukoillaan. Tekee varmasti ihan hyvää, vaikka mieli huutaakin eteenpäin. Onneksi näyttää kuitenkin hyvältä, että vain yksi kierto tähän väliin mahtuu ja sitten kesäsulut ovat ohi. Toivon todella ettei nyt vain tule mitään 51 päivästä kiertoa... Huoh, menisi kyllä niin hermo.

Pelkäsin jo etukäteen näitä menkkoja, koska nyt ei olisi tavalliset menkat vaan kemiallisen raskauden jälkeiset menkat. Eli hirveät kivut ja hirveä määrä vuotoa. Kivut olivat aikalailla sitä, mitä odotinkin ja olen joutunut syömään hirveän määrän särkylääkkeitä että olen selvinnyt. Ja vaikka otan lääkkeen illalla niin herään yöllä hirveään kipuun ja on noustava hakemaan lisää lääkettä ja unta joutuu odottamaan kunnes uusi särkylääke puraisee. HUOH! Mutta se vuoto! Todella maltillista. Normaalit menkkani ovat todella runsaat ja kuukuppi on ensimmäisinä päivinä ääriään myöten täynnä lyhyessä ajassa. Nyt vuotoa saattaa olla ihan vähäsen kupin pohjalla. Joten nytpä sitten huolestuttaa, jääkö kohtuuni ylimääräistä tavaraa joka sitten sabotoi seuraavan siirron.

Te joilla on kemiallisesta kokemuksia, niin minkälaiset menkat teillä on ollut? Pitääkö vähäisestä vuoto määrästä huolestua?

Nyt ajatukset ovat jo seuraavassa PASissa ja google laulaa, mitä voisin tehdä vielä paremmin. Akupunktio houkuttaisi taas ja haluaisin antaa sille vielä kolmannen mahdollisuuden. Kaikki keinot on otettava nyt käyttöön. Hyviä valmistautumisvinkkejä otetaan vastaan. :D

Ehkäpä tämä vielä joskus onnistuu...

6 kommenttia:

 1. Voi ei, oon pahoillani :( Olisi ollut kyllä jo teidän vuoro <3 Noihin menkkoihin kemiallisen jälkeen, niin mun muistaakseni mulla oli kyllä aika normivuoto, oliskohan vaan kestänyt muutaman päivän pidempään...? En muista että olisi ollut mitään ihan hurjaa, koska lähdettiin juuri ulkomaille vuodon alkamisen jälkeen ja siellä pärjäilin vuodon ja kipujen kanssa ihan hyvin. :) Eli ei välttämättä tarvii huolestua tuosta vähäisemmästä määrästä ja sehän saattaa vielä runsastuakin tai sitten kestää vaan vähän pidemmän aikaa. Toivotaan, että ei nyt tule mitään vastoinkäymisiä siltä osin ja kiertokaan ei pitene niin pääsette uuteen yritykseen mahd. pian tämän taukokierron jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 olisi kyllä ollut niin ihanaa jos vihdoin olisi ollut meidän vuoro, mutta eipä vaan vieläkään. Täytyy vain toivoa että tämä on hyvä merkki, että joskus tämä vielä onnistuu.

   Kiva kuulla ettei sulla ollut mitenkään poikkeuksellinen vuoto. Alkaa heti vain huolestuttamaan jos vielä tulisi jotain viivästyksiä, mutta täytyy toivoa että kaikki on hyvin ja kroppa valmiina sitten seuraavassa kierrossa.

   Poista
 2. Voi paska! Mutta parempi oli tämä tulos, kuin puhdas negatiivinen. Alkio on todellakin aloittanut kiinnittymisen. ( en tarkkaan tiedä miten pitkälle se prosessi etenee kemiallisessa..) Seuraavalla siirrolla se onnistuu ihan varmasti <3

  Minulla on akupunktiosta ihan todella hyvä kokemus PAS kierrossa, mutta se riippuu niin siitä omasta hoitajasta ja hänen tietämyksestä. Minä olin silloin siirtopäivänä juuri ennen siirtoa ja heti siirron jälkeen (eli kaksi kertaa) akussa, jonka koin todella rentouttavaksi. Vähänhän siinä piti järjestellä, mutta en ole hetkeäkään katunut. Lisäksi olin vielä joskus 3-4 päivää siirron jälkeen hoidossa.
  Sen lisäksi voisin suositella vielä kaikkien vitamiinien jatkamista ja keskustelua lääkärin kanssa parhaasta lugejen aloituspäivästä siirtoa varten. Jos sinulle siirretään 5 Päivän blasto, niin jatkaako alkio sulatuksen jälkeen kasvua vielä 6 päivän ikäiseksi labrassa ennen siirtoa? Silloin siirtopäivänä tulisi olla vähintään 6. lugepäivä, jotta kohdunseinä on oikeassa hormonaalisessa kierronvaiheessa kiinnittymistä silmällä pitäen. Luulis tietysti, että lääkärit pitävät tästä huolen..
  Lisäksi voisit tietysti aina kysellä mahdollisuutta kiinnittymistä edistävään pistokseen siirron jälkeen. Minä en saanut mitään pistosta, mutta olen monesta blogista lukenut, että jonakin tiettynä mahdollisena kiinnittymispäivänä saisi (oliko se nyt) Gonapeptyl- piikin edistämään kiinnittymistä..

  Tsemppiä välikiertoon, se tulee menemään varmasti nopeasti ohi.
  Ja oikeen ihanaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon niin paljon, että seuraava kierto olisi sitten meidän vuoro. Nyt täytyy vain löytää tosiaan kemiallisen hyvät puolet ja toivoa, että seuraavalla kerralla nappaa todella.

   Mua jotenkin todella paljon kiinnostaa tuo akupunktio ja kun siitä ei ainakaan haittaa voi olla, niin se olisi kiva koittaa tueksi. Täytyy vain uusi paikka löytää, kun kahdesta edellisestä en pitänyt. Kuulostaa oikein toimivalta aikataululta akupunktio ajoille. Täytyy painaa nuo mieleen :)

   Vitamiineja syön koko ajan, mutta vehnänalkioöljyä en saanut viimeksi käsiini ja se jäi välistä. Se on nyt jo onneksi postissa tulossa tukemaan seuraavaa kiertoa.

   Pitikin kysyä sinulta noiden lugejen aloituksesta, kun olit sitä tutkinut. Kiitos kun laitoit <3. Minun ymmärrykseni mukaan, sulatus aloitetaan edellisenä päivänä jolloin alkio hyvin todennäköisesti jatkaa 6 päiväiseksi. Joka tapauksessa kuulostaa siltä, että tässä alkion siirrossa luget alkoivat liian myöhään. Jotenkin jäi sellainen olokin, että aloitus tapahtui todella hätäisesti, kun aamulla kävin ultrassa ja iltapäivällä tuli viesti, että aloita luget HETI. Ultra osuikin vasta kp 12 päivälle eli olisi kyllä todella hyvä, jos ensi kerralla pääsisi aikaisemmin. Osaanpa ainakin kyseenalaistaa tämän paremmin ensi kerralla. Olipa hyödyllistä tietoa! Kiitos!

   Toivon todella että aika juoksisi nyt elokuuhun. Onneksi kesä monesti vilistääkin silmissä :) ihanaa kesää sinnekin <3

   Poista