maanantai 6. heinäkuuta 2020

Kemiallisen kierron oireet

Haluan taas laittaa itselläni muistiin, minkälaisia oireita oli edellisen alkion siirron jälkeen. Tämän kertaisen kierron oireet ovat itselleni myös siitä mielenkiintoisia, että kierrossa sentään jotain tapahtui kun lopputuloksena oli kemiallinen raskaus.

Pp0 rauhallinen ja levollinen olo
Pp1 turvotus
Pp2 väsymystä, nukuin jopa päikkärit
Pp3-pp4 Väsymystä, vapaiden jälkeen väsyttää yleensä muutenkin, kärttyisyyttä. Vihlasi kohtua kun niistin, yöllä vihlaisi todella kovasti kun vaihdoin asentoa. Välillä vähän menkkamaisia tuntemuksia, kai...
Pp5 Paino laskenut. Liian hyvä olo, että onnistuminen epäilyttää.
Pp6 aamuisin nälkä, ei yleensä ole ollut. Vähän menkkamaisia kipuja. Ihan kuin rinnat olisi vähän kipeät, varmaan oon vaan tunnustellut liikaa. Kiukkuisuutta.
Pp7 edelleen ihan kuin rinnat olisi vähän kipeet, mutta ei kunnolla.
Pp8 Luovuttanut olo. Vähän menkkamaista kipua.
Pp9 Vähän menkkakipujen kaltaisia tuntemuksia. Luovuttanut olo. Rinnat välillä painellessa vähän arat.
Pp10 Aamuisin ei ole enää ollut nälkä. Rinnat välillä painellessa vähän arat.
Pp11 Paino taas tippunut, vaikka tullut herkuteltua. Rinnat pikkasen arat (onkohan syynä vain liiallinen kopelointi), edellisenä ilta yöpaita tuntui ikävältä nänneihin. Juilimista kohdun seutuvilla, ollut jo useamman päivän. Yöllä ei luget olleet sotanneet.
Pp12 menkkaoloja vatsassa, rinnat edelleen aavistuksen arat, kun paidan päältä painelee
Pp13 Ahdistunut olo. Kuumia aaltoja ja kylmiä aaltoja, niitä on ollut jo useamman päivän. Satunnaista pahaa oloa, ei ruokahalua. Itkuisuutta. Menkkajuilinta jatkuu.
Pp14 haamu, menkkajuilinta jatkuu. Illalla levottomat jalat. Kuumia aaltoja
Pp15 raskaana 1-2 viikkoa

Se mikä ei oirelistasta käy ilmi, niin oma olo oli koko ajan, ettei mitään oireita ole ja olo oli kuitenkin tosi hyvä. Listaan on kerätty pienimmätkin tuntemukset, mitä päivän aikana on ollut ja siksi siitä jää kuva, että oireita olisi jotenkin tosi paljon, vaikka niin ei varsinaisesti ollut. Päällimmäisenä jäi mieleen, että piinapäivät olivat lähes oireettomat.

Jälkikäteen ajateltuna olin kyllä kiukkuisempi kuin yleensä ja tuntui, että pienetkin asiat menevät helposti tunteisiin. Tämä ei ole kyllä kovin kiva oire kanssaihmisille. :D

Sitten yksi mainittava asia, mikä listassakin käy ilmi eli painon lasku. Painonhallinta on ollut nyt todella helppoa ja tuntuu, että paino vain laskee vaikka takana olisi herkuttelupäiviä. Yleensä jo yhden päivän herkuttelu näkyy seuravaana päivänä vähintään +1kg ja nyt ei tapahtunut sellaista. Muutenkin kilot ovat aina olleet itselläni todella tiukassa ja pienikin painonpudotus vaatii todella kovaa työtä. Nythän en siis yrittänyt edes pudottaa painoa ja se vain itsestään putosi. Epäilenkin, että olisiko progynova helpottanut painonhallintaa, mutta suuri muutos oli kyllä normaaliin.


Nyt odotan jo todella kovasti, että seuraavat menkat alkaisivat, mutta pahoin pelkään, että tästä tulee joku super pitkä kierto. Toivon todella, että olen väärässä. Toki kierto on vielä alkupuolella, että kaikkihan on mahdollista. Tuntuu vain, että aika matelee ja pelkään pääni hajoavan, jos tästä tulisi joku 40-50 päiväinen kierto. Tikutankin nyt ovulaatiota lähinnä sen takia, että tietäisin sitten, milloin menkkoja voisi odotella.

Harmittaa niin paljon, että taas vaan junnataan paikoillaan eikä raskaus taaskaan alkanut. Olisin antanut mitä vain, jos nyt saisin olla raskaana. Eipä auta kuin taas odottaa.

Mukavaa kesää kuitenkin teille kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti