tiistai 8. syyskuuta 2020

Mitä tein eri tavalla & piinapäivien oireet

Halusin vielä koota ne asiat, mitkä tein eri tavalla tässä kierrossa verrattuna kahteen edelliseen alkion siirtoon. Näistä on jo vähän aikaa vierähtänyt, mutta varmaan parempi myöhään kuin ei milloinkaan jakaa nämäkin kokemukset. Oloni ei tällä hetkellä ole mitenkään erityisen hyvä, niin postauksiin  tekeminen vähän laahaa.

Mutta tässä se lista. En kyllä tiedä oliko näillä mitään merkitystä onnistumiseen, koska loppupeleissä uskon, että se alkio ratkaisee homman ja itse ei varsinaisesti voi lopputulokseen vaikuttaa. 

Tässä kuitenkin lista, koska nämä ovat itsestäni mielenkiintoisia ja haluaahan sitä kuitenkin koittaa itse edesauttaa onnistumista.

 • Kahvin juonti. Vähensin kahvin juonnin noin 1-1,5 kupilliseen päivässä hyvissä ajoin ennen alkion siirtoa.
 • Akupunktio. Kävin heti kierron alettua ensimmäisen kerran akupunktiossa ja jatkoin tätä kerran viikossa. Kävin siis 2 kertaa ennen siirtoa ja 1 kerran siirron jälkeen.
 • Siirron jälkeen otin todella rauhassa. Käyn yleensä vähintäänkin kävelyllä päivittäin, mutta nyt jätin nekin välistä pp0-2 välisen ajan. Pp3 palautin kävelylenkit taas arkeeni.
 • Vehnänalkioöljy. Tätä olen syönyt kyllä aikaisemmissa kierroissa, mutta edellisissä alkion siirroissa tämä oli loppu kaupastamme ja jätin sen pois. Nyt olen syönyt tätä jo ennen tämän kierron alkua.

Kerään tähän samaan postaukseen myös piinapäivien oireet sekä oireet, jotka olivat kohdallani niitä ensimmäisiä raskausoireita.

 • Ihan siirron alusta asti oli menkkajuilintaa. Tällaista ei ole mielestäni aikaisemmin ollut. Pp3 aamulla tuntui vihlontaa kohdussa, kun venytteli. Tämä tuntui hyvältä merkiltä.
 • Ennen alkion siirtoa rinnat olivat tosi kipeät ja kipeytyminen helpotti pp2. Myöhemmin rinnat kipeytyivät taas uudelleen.
 • Rintojen kipeytyminen on kyllä mennyt niin aalloissa ja näin on mennyt kyllä aikaisemmissakin kierroissa. Eli tämä ei tuntunut varsinaisesti raskausoireelta.
 • Pp6 tein positiivisen raskaustestin ja tämä tuli täysin yllätyksenä. En olisi aikaisemmin mainittujen oireiden perusteella osannut tätä odottaa. Pp6 vaivasi koko päivän päänsärky. Rinnat eivät tällöin olleet lainkaan arat ja illalla taas vähän. Ärsyttävää aaltoilua. Hirveä nälkä oli herätessä.
 • Pp7 alkaen alkoi kahvi tökkimään. Kauhea nälkä vaivaa, mutta ruoka ei meinaa maistua. Nälkä ja se ettei maistu jatkui tästä eteenpäin. Muita oireita ei tullut.
 • Pp13 alkoi väsymys vaivata. Clear blue näytti 3+.
Melko vähäoireiset olivat piinapäivät. Jos en olisi testannut noin aikaisin, niin olisin varmasti ollut varma epäonnistumisesta. Onneksi tällä kertaa onni potkaisi <3

4 kommenttia:

 1. Eipä sitä alkavaa raskautta vaan oikeen mistään pysty ennen sitä testiä aavistamaan :D Miten siellä menee olon puolesta tällä hetkellä? Onko pahaa oloa? Eikö se varhaisultrakin jo aika pian ole tiedossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tosiaan. Jotenkin sitä ajatteli, että sitten kun tärppää niin oireista sen kyllä tajuaa, mutta itsellä ei mennyt kyllä ihan niin.

   Olo on ollut ihan hirveä ja tässä on nyt viikko oksentamista takana. Vetää mielen aika alas, kun olo on niin kamala. Kävinkin lukemassa sun vanhoja tekstejä ja oli niin helpottavaa, lukea sun tuntemuksia, kun alkuraskaus ei olekaan sellaista hehkuvaa odotusta.

   Ensi viikolla on onneksi vihdoinkin varhaisultra. Toivon niin paljon, että saamme hyviä uutisia. <3 Kamalaa jos olisi turhaan pitänyt kärsiä. :D

   Poista
  2. Voi kuinka kurjaa, mutta ihan varmasti hyvän (maailman parhaan) asian puolesta kärsit! Ja ai että sitä autuutta, kun se paha olo sitten viimein helpottaa. Kovasti tsemppiä sinne oksenteluun... täällä odotellaan uutisia varhaisultrasta <3

   Poista
  3. Maailman paras palkinto tosiaan. Vielä näin ennen varhaisultraa vain jännittää onhan kaikki varmasti hyvin.

   Poista