keskiviikko 2. syyskuuta 2020

Krapula

Olen kärsinyt nyt pari päivää krapulasta. En siis toki oikeasta krapulasta, mutta siltä tämä olotila tuntuu. :D Täytyy todeta, että tämä helpotti kyllä viime kertaista ahdistustani ja luo uskoa siihen, että jotain tapahtuu.

Ensin palasi etova olo ja tunne, että mikään ei maistu, vaikka nälkä on todella kova. Ruuan sai kyllä syötyä, kun vain rupesi syömään. Kahvia sain alas sen vajaa puolikuppia. Ensimmäisenä iltana hampaita pestessä tuli yllättäen myös ensimmäinen oksennus. 

Seuraava päivä oli vielä kamalampi ja heti aamusta oli todella huono olo. Kahvikin jäi nyt kokonaan pois. Väsytti myös ihan hirveästi ja palasinkin myöhäisen aamupalan jälkeen sänkyyn. Tai siis tämä oli 3. aamupalani :D Olo on onneksi levossa ihan hyvä, joten helpolla pystyy helpottamaan oloa, jos on vain mahdollisuus päästä pitkäkseen. Paha olo onneksi väistyi iltapäivällä, mutta palasi taas illalla.

Saa nähdä jääkö tämä pahoinvointi nyt päälle vai paheneeko se tästä vielä. 

Koronan vaikutuksista löytyi kyllä nyt ensimmäinen hyvä puoli, nimittäin lähes koko ajan saa työskennellä kotona. Tuntuu ihan luksukselta, että voi olla kotona tämän pahanolon kanssa. Vähän jännittää miten kiireisestä syksystä selviää, jos pahaolo iskisi kovin pahaksi.

Kävin hankkimassa itselleni pahoinvointirannekkeet, jotka tuntuvat auttavan jonkin verran. Myös kivennäisvesi heti aamusta tuntuu helpottavan. Onko teillä hyviä vinkkejä pahoinvoinnin helpottamiseen? :)

Uskallauduin nyt myös neuvolan varaamaan ja se on vähän vajaa neljän viikon päästä. Uskomatonta, jos sinne asti nyt päästään. Varhaisultra on onneksi ennen sitä. Kaksi viikkoa odotusta siihenkin. Olen nyt pahoinvoinnin ansiosta sen verran rauhallisemmalla mielellä, että toistaiseksi meinaan malttaa odottaa sitä, enkä ole varannut verikoetta. Sen onneksi saa nopeastikin, jos mieli muuttuu.

Olen nyt myös ylittänyt edellisen kerran keskenmenopäivän ja se tuntuu itselle tärkeältä etapilta.

Pysy pieni matkassa <3

4 kommenttia:

 1. Jee "onnea" pahoinvoinnista! :D toivotaan silti ettei enää yltyisi tuosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :D Toivon kyllä, että jäisi tälle asteelle eikä pahenisi. Käy kyllä sääliksi niitä naisia, jotka voivat koko ensimmäiset kuukaudet todella huonosti.

   Poista
 2. Jee krapula :D Sitä sit seuraavat pari kuukautta... No toivotaan kuitenkin, että pääsisit helpolla :) btw, se tunne, kun se krapula viimein loppuu...ai että. Mä popsin kirsikkatomaatteja ja hedelmiä pahoinvointiin. Pääasia, et syö jotain vaikkei tekis mieli mitään. Hapankorppu ja piimä on kans hyviä pahoinvoinnin taltuttajia, jos vaan tykkää :) ja tosiaan, onni on etätyöt. Helpottaa huomattavasti alkuraskaudessa, kun voi esim. pitää mahdollisimman mukavia ja löysiä vaatteita päällä, jos/kun masua turvottaa. Tsemppiä varhaisultraan! Äkkiä se tulee ;)

  VastaaPoista
 3. Pari kuukautta :O Kuulostaa aivan hirveältä. Paha olo mennyt jo siihen et oksennan muutaman kerran päivässä ja paha olo kestää koko päivän, joten kaksi kuukautta tätä kuulostaa ihan hirveältä. Saati jos tämä pahenee.

  Kirsikkatomaatit on täälläkin ihan ykkönen ja nyt myös banaani tuntui hyvältä. Kauhea kun on koko ajan nälkä, mut ruokailu ei vaan suju. Täytyypä toi hapankorppu testata.

  VastaaPoista