sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Ensimmäinen seurantaultra

Kp 9 (eli 7. pistopäivä) koitti ensimmäinen folliultra. Kyllähän se hieman alkoi jännittämään, oliko mitään tapahtunut. Onneksi vastaanotolle päästessä pääsi heti ultrattavaksi ilman isompia kuulumisten vaihtoa. Toki vointia kyseltiin ja kerroin että oloni ei ole ollut erityisen tukala. Välillä on kyllä tuntemuksia munasarjoissa, mutta ei mitään ihmeellistä.

Ultraus tilanteessa lääkäri laski keskittyneenä follien määriä ja kokoa, eikä juurikaan avannut tilannetta. Tämä on se julkisen huono puoli, ettei välttämättä vaivauduta selostamaan tilannetta. Yksityisellä on yleensä oma näyttökin, mistä voi tilannetta seurata. Lopulta lääkäri kertoi, että molemmilta puolilta näytti löytyvän 8 follia, mikä oli ilmeisesti ok. Vähän olin toivonut että olisi vielä enemmän, mutta eiköhän tuollakin määrällä voida onnistua. Ultran jälkeen lääkäri laskeskeli tilannetta ja punktiopäiväkin saatiin tietää. Se tulee tapahtumaan kp14, jes! Pistoksia saisin jatkaa samalla annoksella vielä kp 11 asti gonal-f:n ja fyremadelin kanssa. Toi fyremadel ei kyllä ole lemppari. Kp12 tuikkaan irrotuspiikin ja se onkin sitten viimeinen piikki mikä pitää pistää. Nopeasti tämä pistohomma taas meni ja hyvin siitä tuli selvittyä. Alkuun se aina jännittää, mutta ihmeen nopeasti siihen tottuu ja homma lähtee menemään rutiinilla.

Gonal-f ja Fyremadel on hyvä pistää joka ilta lähes samaan kellonaikaan. Pääasiassa tämä onkin onnistunut hyvin, mutta yhtenä iltana meillä oli menoa ja pistosaikaan tiesin olevani autossa. Päädyimme sitten etukäteen siihen, että piikit tulevat mukaan ja pistäminen tapahtuu huoltoasemalla. :D hyvin tämäkin sitten meni, mutta kyllähän se hassu tilanne oli istua huoltoaseman vessassa piikittämistä itseään :D.

Olo on ollut onneksi tosi hyvä. Vasta nyt kp12 kun tätä kirjoittelen on ensimmäisen kerran tukalampi olo. Vatsa oli aamulla herätessä aivan turvoksissa ja munasarjoja vihloo. Jopa istumaan mennessä tuntuu välillä inhottavalta. Tämä tuntuu kyllä vain hyvältä merkiltä, että lääkitys toimii. Vielä jokunen tunti ja pääsen pistämään viimeisen piikin. Sitten alkaakin mieli jännittämään punktiota. Tällä hetkellä tuntuu, että aika on mennyt ihanan nopeasti. Onneksi! Toivottavasti pääsemme myös tuoresiirtoon. Ja toivottavasti niitä munasoluja ja alkioita tulisi tarpeeksi.

On tämä vaan jännittävää :)

6 kommenttia:

  1. Tuttuja tuntemuksia ja oireita! Kyllähän tuo follimäärä on kuitenkin hyvä <3 Tsemppiä punktioon ja tuuthan sitten kertomaan miten meni! Pidetään peukkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Tulen kyllä kertomaan heti kun kunto sen sallii :) Jännittävää.

      Poista
  2. 16 follikkelia on musta ainakin tosi hyvä määrä! Ajatukset laatuun kuin määrään :) paljon tsemppiä punktioon! <3 Mulla kolmas päivä sumuja ja vielä ainakin 3,5vk punktioon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti se riittää ja sisältävät munasoluja. Kiitos <3
      Ihan pian olette myös tässä vaiheessa :)

      Poista
  3. Mielenkiintoista. Kiitos kuulumisista! Eli teillä on ollut siis kp3-7 Gonal, kp8-11 Gonal&Fyremadel, eikö vain? Mulla alkoi kp2 Menopur ja huomenna ultrassa selviää jatko. Tosi jännittävää nähdä ja kuulla, miten on follit lähteneet kasvuun. Sullahan tuo 8 ja 8 on oikein hyvä. Parempi vaan, ettei ole niin suurta hyperin riskiä. Ja ainakin mun lääkäri sanoi, että suurella follien määrällä ei yleensä saada yhtään parempaa tulosta kuin pienemmällä. Että kärsisikö se laatu tai kypsyys sitten hieman, jos ihan kymmeniä lähdetään kasvattelemaan. Tsempit sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuollainen lääkitys nyt käytössä :). Toivon että toi 8 ja 8 riittää, vähän isompaa määrää kyllä toivoin, kun joka vaiheessa niitä sitten menetetään. Kiitos tsempeistä <3

      Tuu kertomaan ultra kuulumiset :) paljon tsemppiä myös sinne :)

      Poista