perjantai 13. maaliskuuta 2020

Alkion tuoresiirto

Uskomatonta, mutta totta, kohdussani on pienen pieni alkio. Tuntuu niin epätodelliselta ja upealta. Voisiko tästä todella kasvaa vauva?! Nyt saan käyttää myös termiä PUPO eli Pregnant Until Proven Otherwise. Tämä on mielestäni jotenkin sanana kovin sympaattinen ja toivoa herättävä.

Alkion siirto on toimenpiteenä todella helppo. Vaikein osuus on, että rakko tulee olla täysi ja täydellä rakolla ultraus vatsan päältä tuntuu epämukavalta. Se miksi rakko pitää olla täynnä, liittyi siihen että näkyvyys on siirrossa parempi.

Ennen alkion siirtoa käytiin läpi henkilöllisyystodistukset ja alkioiden tilanne. 13 normaalisti hedelmöittynyttä alkiotamme olivat edelleen hengissä. 1 siirretään ja loput 12 jatkavat viljelyssä. Nyt vain jännitetään, miten alkiomme selviävät seuraavista päivistä ja jaksavathan ne pakkaseen asti. Tämähän ei ole lainkaan varmaa, että saadaan pakkaseen mitään. En kyllä ollut varautunut edes siihen, että tilanne voisi olla se. Jälkeenpäin ajateltuna on hassua, ettei varmuuden vuoksi pakasteta edes yhtä alkioista jo nyt. Ei auta kuin toivoa parasta, että alkiomme selviävät. Peukut pystyyn.

Tämän jälkeen oli vuorossa housujen pois ottaminen ja pöydälle makaamaan. Emättimeen laitettiin levitin ja vatsan päältä samalla ultrattiin. Jonkin verran nestettä oli kertynyt vatsaontelooni, mutta ei nähty estettä siirrolle. Huh! Kun levitin oli paikalla annettiin labran puolelta pitkä katetri, missä alkiomme majaili. Ultran avustuksella alkio vapautettiin sopivaan paikkaan. Tätä en kyllä itse nähnyt, kun näyttö ei ollut minuun päin. Kun katetri oli tyhjä, niin labra vielä varmisti, että se todella oli tyhjä ja olihan. Siinä se!

Kerrattiin vielä jatko-ohjeet. Lugesteron alkoikin siirtopäivän aamuna ja sitä laitetaan 3 krt päivässä 200mg. Ah, että odotan taas sitä jatkuvaa sotkua :D NOT! Raskaustesti määrättiin tasan kahden viikon päähän, oletan että menkkojen pitäisi alkaa jopa ennen tuota päivää ( jos siis alkavat heh heh), mutta toki tällainen lääkkeellinen kierto voi heitellä miten sattuu.

Mainittakoon vielä, että punktion jälkeen olo on ollut kyllä todella hyvä. Vähän turvottaa, mutta se nyt on pientä. Housut menevät jalkaan, mutta vyötä on pidettävä yhden pykälän löysemmällä kuin yleensä. Rinnat ovat olleet useamman päivän kipeät. Hyvä siis muistaa, ettei ole raskausoire, vaan johtuu lääkkeistä. Punktio oli kyllä miljoona kertaa helpompi kuin mitä uskalsin toivoa!

Nyt alkion siirron jälkeen on kyllä todella hyvä olo ja kyllähän sitä haluaa uskoa parhaimpaan. Nyt vain toivotaan parasta. Taitaa tulla pitkät piinaviikot :D

Tarraa pieni lujasti kiinni <3

12 kommenttia:

  1. Onnea, onnea, onnea!!! <3 Nyt vaan kaikki toiveet siihen, että tämä onnistuu! Juuri muuten eilen mietin, mikä on PUPO :D oisitko muuten jaksanut vielä avata mulle, minkä kokoisia sun rakkulat oli siinä kp9 ultrassa? Mä oon vähän huolissani, kun mulla aika iso joukko oli vasta 10-12 millisiä. Lääkäri tosin uskoi, että kyllä ne sieltä vielä mukaan osaksi isompaa joukkoa kasvaa, mutta itseäni huolestuttaa. Vertaistuki voisi auttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nyt tosiaan vaan toivotaan <3
      Mun rakkuloiden koot olivat seuraavat:
      14-15mm 1kpl
      13-14mm 3 kpl
      11-12mm 3 kpl
      11mm 4 kpl
      9-10 mm 3kpl
      7-8mm 2kpl

      Ja tosiaan yhteensä 16, mutta punktiossahan olikin sitten vielä enemmän, joten olen aika luottavaisin mielin, että hyvä saalis saadaan sinultakin. :)

      Poista
  2. Kiitos, kylläpä helpotti! Tosin sähän pistelit menemään pidemmän aikaa, jopa pari päivää pidempään kuin minä, mutta en nyt liikaa mieti sitä. Toivon vaan parasta. Ja jos maanantaina petytään, niin sitten petytään ja se on sen ajan murhe. Silityksiä masulle, jossa se pieni nyt on! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä pistin kp3-11 ja kp12 sit ovitrellen. Jatkuiko sulle pistokset kuitenkin eiliseen asti normaalisti ja tänään irrotuspiikki? Jos näin niin aika samoissa mennään. :) sanoisin et huoli pois! Itsekin alkaa epäilemään aina kaikkea, mutta kyllä nuo lääkärit vain hyvin tuntuvat hommansa osaavan ja lopputulos on hyvä. Tsemppiä!

      Kiitos <3 ihan hullu tunnu, että pieni on kyydissä. Nyt vain aloin stressaamaan, mitä alkioille käy. Olisi mukava saada pakkaseen jotain, niin ei tarvitsisi stressata niin paljon.

      Poista
  3. Hei mitä ihmettä, mehän pistettiin sitten ihan saman aikaa. Mä pistin nimittäin kp2-kp10. Kp11 pistin Gonapeptylin.

    Tämä matka on täynnä niitä hetkiä, jolloin stressi saa tilaa. Pureeko lääkkeet, saadaanko rakkuloita, onko niissä mitään, jos on niin kypsiä vai raakoja soluja, hedelmöittyykö solut, onko soluissa kromosomihäikkää, saadaanko pakkaseen mitään... Huhhuh minkälaisessa linkouksessa sitä ollaan. Ymmärrän siis hyvin! Silti toivotan sinne rauhaa mieleen! <3

    Mä haluaisin vielä udella sulta, että minkälainen olo sulla oli päivää ennen punktiota? Mulla oli eilen aika arka alavatsa ja painellessa munasarjoissa tuntui. Tänään taas ei tunnu oikein miltään. Nythän oon sitten tästä oireettomuudesta ihan huolesta sykkyrällä :D voi ihmismieliparkaa!

    VastaaPoista
  4. Paitsi että nyt palasin sun teksteihin ja sieltähän selvisi, että kp12 oli tukalampi olo, mutta sitten Ovitrellen jälkeen ja punktiota edeltävänä päivänä jo parempi. Eikö vain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo juuri näin! Punktiota edeltävä päivä oli oloilta niin normaali kuin vain voi olla. Ja luulin että olisi pitänyt tuntua tukalalta ja jokaisella askeleella tuntua inhottavalta, mutta ei. Joka kerta olen saanut myös ovitrellesta kunnon ovulaatio oireet, mutta nyt ei tullut mitään. Eli kyllä huolestutti täälläkin, mutta ihan turhaan. :)

      Tämä matka on kyllä koko ajan yhtä stressiä! Nyt olen aivan paniikissa alkioiden kohtalosta. Joka päivä jokin stressin aihe :D

      Tsemppiä huomiseen punktioon! Se menee varmasti hyvin ja lopputulos on hyvä :)

      Poista
  5. Ihanaa, paljon peukkuja että pieni tarttuu!<3 ja tosi hienon solumäärän saitte myös jatkoviljelyyn! Saatko tänään tietää mikä tilanne niiden suhteen nyt?

    Itseäni jännittää koronan vaikutus hoitoihin. Toivon niin kovasti että meidän hoitoa ei keskeytetä, vielä ois kuitenkin useampi päivä nollaultraan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 toivon niin paljon, että tämä onnistuisi. Myös loppujen alkioiden kohtalo onneksi selvisi. Meinaisin tulla hulluksi tätä tietoa odottaessa. :D

      Toivottavasti korona ei hidastaisi teidän hoitojen aloitus. Toivotaan että poikkeustila on pian ohi. Tsemppiä sinne.

      Poista