torstai 9. tammikuuta 2020

Hyvää uutta vuotta 2020!


Pahoittelut, että päivitykset tuntuvat jäävän aina ovulaation ajankohdalle, mutta se tuntuu olevan ainoa aika jolloin jaksan olla hetken aikaa toiveikas. Toiveikkuus tosin on tosi vaarallista ja se tuntuu aika turhalta, miksi edes toivoa, kun eihän tämä nyt tule näillä eväillä kuitenkaan onnistumaan. No on siitä ainakin se ilo, että mieli on vähän aikaa korkeammalla. Tosin on kyllä aika vahvasti sellainen olo, ettei taaskaan onnistunut.

Varmaan jo arvasittekin, että viime kiertokin päättyi negaan. Oletin, että menkat olisivat alkaneet joulupäivänä eli keskiviikkona, mutta jostain syystä rusehtava vuoto alkoi jo su iltana. Maanantai iltapäivänä alkoikin sitten kunnon vuoto. Outoa, että alkoivatkin sitten näin aikaisin. Toisaalta olin kiitollinen siitä, ettei huonot uutiset tulleet vasta jouluksi ja ehdin sulatella asiaa rauhassa. Sainpa myös rauhassa ottaa lasin viiniä joulupöydässä. Joulu oli todella ihana ja onnellinen, mutta kyllähän taustalla on suru siitä, että syli ja kohtu oli tämänkin joulun tyhjänä. Toivottavasti tämä olisi viimeinen joulu näin ja ensi jouluna ainakin odottaisimme ihmettämme.

Noh olemme sentään pienen askeleen lähempänä hoitoja, nimittäin saimme suunnittelukäynnin tämän kuun loppuun. Joten haluaisin uskoa, että ensimmäinen ivf voitaisiin tehdä kevään aikana. Minulla on hyvin epävarma olo, kuinka nopeasti hoito voidaan aloittaa suunnittelukäynnin jälkeen. Lisäksi täytyy varautua, että hoitoihin ei välttämättä mahdu. Huoh, pitäisi siis suhtautua todella maltillisesti hoidon käynnistymiseen, ettei tule isoja pettymyksiä. Pahin pelkoni on, ettemme jostain syystä pääsisi hoitoihin kevään aikana. Todella toivon ettei ainakaan tämä pelko toteudu. Jos kaikki menisi hyvin ja hoito tehtäisiin pitkällä kaavalla, niin arvioisin, että hoitokierto voisi alkaa maaliskuun puolen välin jälkeen. Tämä olisi ihan täydellistä, mutta se on sitten eri asia, mahdummeko hoitokiertoon ja voiko tämä toteutua. Epäilen… mutta voihan sitä aina toivoa parasta. :D No kuun lopussa tämäkin asia vähän selviää.

Tähän kiertoon otin käyttöön letrot ja yleensä ovulaatio on tällöin osunut kp 12-14 välille ja oletin, että nyt menisi saman kaavan mukaan. Kyllä kävi taas stressaamaan, miten tässä käy, kun tuli todella tummat testi viivat kp 9 alkaen ja yhtäkkiä viivat alkoivat haalenemaan. Kp 16 aamulla oli jäljellä enää yksi ovulaatiotesti ja harkitsin jo jättäväni sen seuraavalle päivälle, kun edellisen päivän viiva oli niin haalea. Onneksi testin kuitenkin tein, kun positiivinen sieltä tuli. Ei siis onneksi kovin myöhäiseksi mennyt, vaikka se alkoi siltä jo tuntua. Tuo parin päivän myöhästyminen oli itseasiassa ihan hyvä ajatellen lääkärikäyntimme ajankohtaa. Jos siis tässä kierrossa pysyisi luteaalivaihe normaalin pituisena. Toivotaan parasta.

Elämäntapani ovat pääsääntöisesti aika terveelliset, mutta erityisesti tulevia hoitoja silmällä pitäen meinaan pitää itsestäni nyt erityisen hyvää huolto. Alkoholin käyttö olisi tarkoitus jättää nyt 0:llaan, koska sillä on varmasti yksi suurimmista vaikutuksista munasolujen laatuun. Onneksi ainakin tipattoman tammikuun ajan saa Suomessakin olla ilman alkoholia ilman ihmettelyä, miksi ei juo. :D Lisäksi ruokavalion monipuolisuuteen ja liikuntaan tulen nyt panostamaan. Näin joulun jälkeen tekeekin hyvää ottaa pieni ryhtiliike. :D

Tällaisilla eväillä kohti uutta vuotta. Kovasti odotetaan hoitoihin pääsyä, vaikka jonkin verran ne jännittävätkin. Odotan, että vihdoin pääsisimme eteenpäin.

Onnellista uutta vuotta 2020!

4 kommenttia:

 1. Olipa kiva lukea kuulumisia!:) Ja ylipäänsä tätä blogiasi. Jonkin verran olen ehtinyt jo tutustua siihen. Meillä on jännät ajat käsillä: Alkoi juuri uusi kierto ja yrityksemme ensimmäinen ivf/icsi-kierros. En vielä käsitä tätä. Mitkä kierron päivät syöt letroja? Ja missä päin Suomea muuten olette hoidoissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että olet vieraillut blogissani :).
   Oi mahtavaa, että teillä alkoi nyt! Kovasti odotan, että tullaan pian perässä. Kerrohan kokemuksia, kuinka hoito lähtee etenemään. Kiva seurata, kun tulemme kohta perästä. :)

   Tässä kierrossa söin letroja kp 3-7, mutta aikaisemmin ne on määrätty mulle kp 2-6. Yksityisen lääkäri kuitenkin sanoi, ettei ole väliä, kumpana päivänä aloittaa. Jos vuoto alkaa kovin myöhään, niin silloin aloitan tuolloin kp 3 :)

   Tsemppi ivf/icsi hoitoihin :)

   Poista
 2. Vähän vielä vaatii totuttelua tämä bloggailu. Näistä vastauksista ei taida tulla bloggeriinkaan mitään ilmoitusta? Nyt tulin taas käymään täällä, joten huomasin sun vastauksenkin. Mä ehdin syömään Letroja kp 1-4 ja kp5 tehtiin ultra. Hyvin oli lähteneet rakkulat kasvamaan, mut päätettiinkin kuitenkin lennosta lykätä hoitojen alkua helmikuulle. Kiitos tsempeistä!:) Onpa mahtavaa kun teilläkin alkaa ivf/icsi melko pian, niin pääsee lukemaan muidenkin kokemuksista. Tsemppiä ja valoisaa mieltä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekemällä ja kokeilemalla oppii :) Toisten blogeista ei tosiaan taida mitenkään saada vastauksista ilmoituksia, vaan pitää käydä kurkkimassa. Tai en ainakaan tiedä, miten sellaiset saisi käyttöön. :)
   Kiva, että teillä letrot toimi. :) Helmikuukin on ihan nurkan takana. :)

   Poista