maanantai 27. tammikuuta 2020

Kohti IVF:ää & vuosipäivä

Meidän IVF:n suunnittelukäynti koitti viimein ja tapaaminen oli todella onnistunut. Jostain syystä ensimmäisistä käynneistä silloin noin vuosi sitten jäi paha maku, mutta nämä viimeiset kerrat ovat olleet todella hyviä ja henkilökunta poikkeuksellisen mukavaa. Pidin tämän kertaisesta lääkäristä todella paljon ja myös hoitaja oli hyvä. Todella vapautunut ilmapiiri, jossa uskalsi kyllä kysyä kaikki mielessä olevat asiat.

Koska minulla on pcos tyyppiset munasarjat, niin kohdallani päädyttiin lyhyeen hoitomuotoon. Tätä olin toivonutkin. Lääkäri katsoi tietojamme ja jonossa olo aikojamme ja totesi, että maaliskuun kierrossa saan ilmoittautua hoitoon. Kuulostaa hyvältä, tätä ajankohtaa olin itsekin aikaisemmin laskeskellut. Kunnes hoitaja jossain vaiheessa huikkasi, että mehän ollaan oltu jonossa jo syyskuun puolelta, jolloin tilanne muuttui siihen, että saadaan ilmoittautua jo helmikuussa! Siis niin mahtavaa! Tämä tarkoittaa, että enää yhdet kuukautiset ja sitten se olisi meidän vuoro. Toki on mahdollista, että juuri siihen kohtaan on niin monta jonossa, ettemme mahdukaan, mutta kuulemma viimeistään sitten aina seuraavaan mahtuu. Eli viimeistään maaliskuussa todella alkaa tapahtumaan. Olen niin innoissani ja helpottunut, että tämä vihdoin lähtee etenemään.

Munasolujen keräys toimenpiteenä välillä vähän jännittää, mutta lääkärin mainitsema lääkearsenaali, vahva kipulääke, rauhoittava ja emätin puudutus, kuulosti sen verran hyvältä kombolta, että eiköhän tämä ihan hyvin mene. Ja nopeasti se tulee olemaan ohi. Voi kun kuukausi menisi nyt vauhdilla ohi. En malta odottaa.

Tämä kevät aika on ajankohtana aika hyvä, kun tässä on mahdollisuus pitää talvilomakin. Toki se on vähän vaikea etukäteen ajoittaa oikein, mutta toivon, että pystyisin sitä hyödyntämään tuleviin poissaoloihin. Uskon, että kyllä nämä vapaa asiat jotenkin järjestyvät.

Huuh, miten helpottavaa. Nyt jaksaa kärvistellä menkatkin, kun tietää niiden vievän meitä kohti päämäärää. Jep... negaan siis loppui viime kiertokin. Uusi kierto onkin jo nro. 33, olin jotenkin ajatellut, että se olisi vihdoin se meidän onnen numero, mutta ehkä se on sitten 34. :D Toivottavasti IVF olisi se meidän pelastus.

Blogini muuten täytti jo 2 vuotta! Vuosi sitten kirjoittelin, että vuoden 2019 on vain oltava se meidän vuosi, mutta eipä se ollutkaan. Mietin myös sitä, että jos se yksi ja ainoa alkanut raskaus olisi päättynyt hyvin, niin nyt juhlittaisiin pienen 2 v. juhlia blogin 2 v. juhlien sijasta. No elämä on epäreilua ja tällaisilla ajatuksilla on turha kiusata itseänsä. Onneksi IVF on nyt ihan käsillä, niin tämä ei tunnu niin musertavalta.

Nyt vain peukut pystyyn, että tämä kuukausi menee siivillä ja mahdumme mukaan helmikuussa. Huh kun olen innoissani! :D

16 kommenttia:

 1. Apua! Ihanaa jos pääsette jo helmikuussa hoitoon! Ja lyhyellä kaavallahan pääsee viel nopeemmin ns tositoimiin. Meillä on suunnitteluaika parin viikon päästä ja pelkään jo miten pitkälle meidän hoidon aloitus menee. En vain kestä jos menisi esim huhtikuulle aloitus mikä pitkällä kaavalla tarkoittaisi toukokuulla siirtoa. Ja sinne on ikuisuus! No pitää toivoa että mekin päästään nopeampaa. Hassua muuten että teillä oli aika viikkoja ennen meitä vaikka menimme jonoon muistaakseni parin päivän erolla. Oon kyllä aiemminkin ihmetellyt miten noi jonot tuolla menee. Mutta tärkeintä että hommat etenee! Kiva lukea hoidostanne samassa hoitopaikassa (jos siitä kirjoittelet) nyt kun itsekin niin lähellä hoitoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olen niin innoissani, että tässä on nyt hyvä mahdollisuus päästä jo helmikuussa tosi toimiin. Kyllähän tässä on jo odoteltukin. Ymmärrän, että ahdistaa, kuinka pitkälle hoidot venyvät. Tuntuu, että kesä on jo ihan ovella, niin pelottaa jo valmiiksi siitä aiheutuvat hitaudet :D.

   Mutta onhan teillä hyvä mahdollisuus päästä ilmoittautumaan hoitoon maaliskuussa ja sitten ivf huhtikuussa, jos teillä on käynti nyt helmikuun aikana. Pidetään peukut pystyssä. :)

   Meillä taisi tosiaan käydä tuuri siinä, että hoitoon päästiin syyskuussa ja teillä meni varmaan lokakuun puolella, tästä varmaan tulee se ero, että olette "kuukauden meitä jäljessä". En tiedä vaikuttaisiko, myös hoitosuhteen pituus, pariskunnan ikä ja muut tekijät sitten jono järjestykseen...
   Ja tosiaan myös näissä voi olla alueellisia eroja, kuten sanottu. :)

   Peukut pystyyn, että tekin pääsette pian vauhtiin :)

   Poista
 2. Ihan mahtavia uutisia, että päsette vihdoin aloittamaan hoidot. Olen niin innoissani teidän puolesta! Toivotaan, että heti tärppäisi. Uskon vahvasti, että ivf tuottaa teilläkin toivotun lopputuloksen. Ja siitä palkinnosta nauttii sitten kahta kovemmin, kun tie on ollut kivinen!
  Hurjasti tsemppiä alkavaan hoitoon. Toivotaan, että helmikuussa jo pääsisitte! Minua kiinnostaa ihan hirveästi lukea teidän hoidon kulusta, päivittelehän aina tilannetta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! :) kyllä alkaa mieli olemaan todella valmis tähän koitokseen ja ei meinaa malttaa odottaa. Toivon niin paljon, että tässä päästäisin edes helpommalla ja onni potkaisisi nopeasti. Niin moni asia voi mennä mönkään, mutta on kyllä jotenkin hyvä ja luottavainen olo, ainakin vielä :D
   Ihana kun elät siellä hengessä mukana <3
   Yritän aktivoituna taas paremmin, kun vihdoin alkaa tapahtua :)

   Poista
 3. Joo tuohon et maaliskuussa päästäisiin hoitoon ilmoittautumaan olen asennoitunut. Vaikka ei kannattaisi kun yllätyksiä voi tulla ettei sit pety liikaa.
  Me itseasiassa päästiin jonoon just syyskuun viimeinen päivä et siinäkin mielessä jännä tää ero. Kolmekymmentä+ ollaan myös molemmat. Se että hoitosuhteen pituus vaikuttaisi tuntuu syrjinnältä mutta tosta en tiedä vaikuttaako yritysaika. Ollaan 2v nyt yritetty. Mutta onneks meilläkään ei enää ku pari vk suunnitteluun! Salaa kyllä nyt sun käynnistä kuulleena haaveilen et saiskin jo ilmoittautua helmikuussa kun ollaan kuitenkin sieltä syyskuulta asti oltu jonossa :D mut tosiaan ei sais liikaa toivoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en tosiaan tiedä, miten noi jonotuskäytännöt menevät. Arvauksia vain, mitkä voisivat olla tekijöitä, mutta eipä nekään nyt tuota selitä. :) Jäin miettimään, että oliko teillä se tilanne, että pääsitte jonoon vielä ”kesken” edellisen kierron, et olisivatkohan he voineet laskea sen sen takia lokakuun puolella. Jälleen taas heitän arvauksia vain ilmoille.

   Toivotaan, että pääsisitte jo helmikuussa aloittamaan. Meneekö sulla kierto sopivasti käynnin kanssa, että ehtisi aloittaa helmikuun aikana?

   Peukut pystyyn, että kesällä ollaan molemmat raskaana :)

   Poista
 4. Joo kierto oli kesken vielä jonoon päästessä. Nyt näyttää siltä et käynti olisi kp2, seuraava kierto alkaa sit vasta maaliskuussa. Eli en just tiiä onko liikoja toivottu et saisin käynnillä ilmoittautua tai vaikka sinä iltana. Oon kuitenkin ymmärtäny et hoitoon ilmoittautumisen ei oo pakko olla kp1 vaan voi olla kierron ekat päivät. Lukikohan toi itseasiassa siellä hoitopolulla... (?)

  Ja apua niinpä, niin toivon että kesällä ollaan raskaana! Vois olla jo pieni mahakin <3 tosin itseäni jännittää mikä munasolujeni laatu on ja oon jo alkanut pelkäämään että päästäänköhän edes siirtoon. Vaikka ei nyt sais mennä asioiden edelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun pääsisitte. En tiedä yhtään missä kohdassa pitää aloittaa lääkitys pitkässä hoitomuodossa. Toivotaan, että kp 2 olisi siihen riittävä.

   Täälläkin käy mielessä vaikka mitä pelkoja. Saadaanko kypsiä munasolua tarpeeksi ja hedelmöittyvätkö ne sitten. Jos tähän mennessä kaikki menee hyvin, niin jatkuuko jakautuminen oikein, entä kiinnittyykö se. Mitä jos se meneekin kesken. Huoh, kun tässä voi mennä niin moni asia vielä pieleen. Nyt pitäisi pitää vain mieli rauhallisena. Se onkin sitten haasteellisempaa :D

   Mutta yritetään nyt uskoa hyvään ja kesällä päästään rannalle pienen pömpön kanssa :D

   Poista
 5. Jes, ihanaa kuulla hyviä uutisia! Toivottavasti mahdutte jo helmikuussa!! Paljon tsemppiä sinne, täällä jännäilen mukana <3 Päivittele tilannetta kun jaksat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, peukut pystyssä :) kiitos kun elät siellä hengessä mukana <3 jospa nyt vihdoin!

   Poista
 6. Jännittäviä uutisia, mahtavaa! Ilahduin tekstistäsi, koska olet ensimmäinen (ja toistaiseksi ainoa) blogikommentoija mulle :D ja siksi tärkeäksi muodostunut. Ja vähän jo haaveilin, että alkaispa meidän hoidot about samoihin aikoihin. No, nyt ne alkaa. Kummallakin helmi- tai sitten teillä maaliskuussa. Toiveet ovat vielä korkealla! Me ollaan aateltu, että vasta sitten saa huolestua, jos kolmas alkionsiirto ei tuota tulosta. Kunhan nyt ensin tulis niitä alkioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana <3 hyvin samassa aikataulussa ainakin mennään. Toivon niin kovasti, että helmikuu olisi jo meidän kuukausi. :)

   Toi on kyllä paljon realistisempi ajatus, että vasta 3. epäonnistumisen jälkeen voi huolestua. Pelottaa vain etukäteen, kuinka hirveä fiilis tulee, jos ensimmäinen ei onnistu. Kuitenkin prosentti osuus on kovin suuri, että ensimmäisestä siirrosta valtaosa tulee raskaaksi. Olisi niin mukava kuulua tähän porukkaan. Ja tosiaan, tulisipa niitä alkioita paljon :D

   Tsemppiä sinne hoidon aloituksen odottamiseen :)

   Poista
 7. Siis todellakin, se ensimmäisen siirron mahdollinen epäonnistuminen tulee pudottamaan kyllä hetkeksi korkealta ja KO-VAA (vaikka miten psyykkaisi itseään olemaan huolestumatta).

  Mistä sä oot lukenut noista prosenteista? Mä oon tietoinen vaan siitä, että 30-40% mahdollisuus onnistua per siirto ja 25% onnistuneista etenee synnytykseen asti, mutta tietenkin mahdollisuudet koko ajan pienenee, mitä pidemmälle mennään. Mutta miten noi prosentit menee? Olisko linkata jotain lähdettä jopa?

  Tsemppiä sinnekin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt ole varma, pieneneekö prosenttiosuus, mutta hoitopolulla lukee "Ensimmäisestä IVF-hoidosta noin puolet naisista tulee raskaaksi". Tästä vedin vain sellaisen johtopäätöksen, että todennäköisyydet ovat hyvät tulla raskaaksi jo ensimmäisestä IVF:stä. Seuraavista ei sitten puhutakkaan, joten oletukseni voi olla täysin väärä.

   Voi että, kun ekasta siirrosta vihdoin tärppäisi.

   Poista
 8. Moi Emma! Mitä teille kuuluu? Pääsittekö helmikuun kierrokselle? Käyhän lukemassa mun blogista, miten kävi. Ei mennyt niin kuin strömsössä meidän hoidon alku. Harmittaa, mutta ei auta kuin suunnata ajatuksia kohti suunnitelma B:tä. Jospa suunnitelmien muutoksilla olisikin joku tarkoitus? Yeah right, mutta saahan sitä hetken kellua kevyissä unelmissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, tänne kuuluu vain odottelua. Joudutaan vielä montaa pitkää päivää odottamaan kuukautisten alkua ennen kuin hoitoon voi ilmoittautua, joten vielä ei tiedetä tilannetta.

   Harmi kuulla, että teillä ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Lohduttavaa kuitenkin, ettei tästä tullut täysin hukkakierto ja vaihtoehtoja on.

   Poista