perjantai 6. syyskuuta 2019

Ultra

Näin viime yönä unta, että inssi ei onnistunut tässä kierrossa. Jotenkin aamulla herätessä oli sellainen olo, että tämä voi mennä mönkään. Jännittynein ja silti toiveikkain mielin suuntasin klinikalle ultraan. Tälläkin kertaa vastassa oli mukava henkilö ja vastaanotto oli miellyttävä. Lyhyesti kerrattiin tilanne ja tuttuun tapaan ultra pöydälle pääsi hetimiten. Kyselin pöydällä maatessani mielessä pyöriviäni kysymyksiä, mutta kyselyni selvästi esti lääkäriä aloittamasta ultraa, joten päätin hiljentyä ja odottaa sitä tärkeintä tietoa, miten kehoni on vastannut Gonal-f:ään. Lääkäri tutki ja totesi, että vastetta ainakin oli. Valitettavasti ehkä vain liikaakin. Oikealta nimittäin löytyi kaksi 12-13 mm follia. Tässä vaiheessa ei oltu vielä katsottu vasenta puolta ja jos sieltä löytyisi jotain, niin tämä kierto olisi sitten siinä. Onneksi vasemmalta ei löytynyt isoja folleja. Ei muuta kuin housut jalkaan ja keskustelemaan suunnitelmasta. Viime kerran ultrassa havaittiin myös 12-13mm folli, mutta tosiaan vain 1 ja silloin ultra oli kp 9. Tänään oli jo kp 10, joten olisi voinut toivoa isompaa follia ja tosiaan vain yhtä. Lääkäri totesi ettei tässä auta muu kuin seurata tilannetta, mikä tarkoittaa verikoetta maanantaiaamuna ja ultraa samana päivänä. Viimeksi otettiin verikoe kontrolliultran aamuna ja ihmettelinkin, miksi sitä ei nyt otettu. Siitä olisi voinut olla jotain hyötyä. Noh onnistuuhan se nyt maanantainakin. 

Jotenkin pettymys ei iskenyt heti ainakaan niin pahana, kun aamusta alkaen oli sellainen olo, että joku voi mennä vikaan. Oli helpottavaa, ettei täystyrmäystä kuitenkaan tullut. Kalenterin tämä laittoi kyllä sekaisin, koska olin jotenkin mielessäni ajatellut, että maanantaina on inssi. Nyt se tulisi olemaan tiistain tai keskiviikkona, jos tähän nyt ylipäänsä päästään. Näissä asioissa ei kyllä ole mikään varmaa ja pitäisi vain malttaa mennä tilanteen mukaan.

Seksikiellon saimme viikonlopuksi, joten jos inssiä ei tehdä, niin nega kierto tulee tästä pakollakin. Maanantaina sitten nähdään mitenkä meidän käy. Sen unohdin kysyä, että jääkö inssi tekemättä jos molemmat follit jatkaisivat kasvua vai saadaanko itse päättää otetaanko monikkoraskauden riski. Jotenkin sain sen käsityksen, että eivät inssiä tee, jos molemmat jatkavat kasvua, kun kerran seksikieltokin tuli. Toivotaan parasta ja, että vain toinen jatkaisi kasvamista.

Rahallisesti tästä kierrosta tuli ainakin kalliimpi, koska pistämistä joudun jatkamaan ainakin sunnuntai-iltaan asti. Viimeksi yksi kynä riitti ja jos samalla kaavalla olisi päästy, niin tänään olisi viimeinen pistos. Noh 70€ lisää lääkkeisiin ja noin 40€ ylimääräiseen kontrolliin. Tässä kohdassa ei tuo raha harmita, mutta jos inssi jää tekemättä, niin kyllähän se vähän kismittää maksaa ja pistää hormoneja turhaan.

Kyselin lääkäriltä myös IVF jonon pituudesta ja selvisi, että se on 5 kuukautta eli ensi vuoden puolelle sitä joutuu odotella joka tapauksessa. Jonoon voi asettua vasta sitten, kun kierto on päättynyt negaan ja muita hoitosuunnitelmia ei ole. Eli jos jonoon haluamme lokakuun alussa, niin 3. inssiä ei silloin tehdä. Meille on suunniteltu 2-3 inssiä, joten meidän mielipiteellä olisi ilmeisesti painoarvoa, montako tehdään. Sitä en nyt sitten tiedä, jos tämä inssi ei nyt onnistu, niin pitääkö meidän se toinen inssi vielä odottaa. Alan itse olemaan sillä kannalla, että haluisin jo jonoon ja vihdoin tätä prosessia eteenpäin. Oma usko inssillä onnistumiseen ei ole kovin korkealla ja kun inssiin pääseminenkin on epävarmaa, niin olisi vihdoin kiva kokeilla jotain tehokkaampaa. Tuo IVF on tuntunut päässäni jotenkin tosi pelottavalta ja viimeiseltä vaihtoehdolta, mutta nyt siihen siirtyminen on alkanut tuntumaan hyvältä ajatukselta. Tai ei ehkä hyvältä, mutta sellaiselta, mistä kyllä selviää. :D Tarvitsen selvästi aina paljon sulatteluaikaa näihin toimenpiteisiin ja kun sulattelu on valmis, niin vauhtiin pitäisi päästä heti. :D

Nyt täytyisi kuitenkin osata rauhoittua ja odotella puoli vuotta, jos tämäkään kierto ei tuota haluttua tulosta. Jos siis kolmatta inssiä ei tarvitse enää odotella. Koska tiedossa näyttäisi olevan odottelua, on mieleeni herännyt ajatus syödä e-pilleri kuuri. Esitin lääkärille tämän hullunkurisen ajatukseni, perustellen, että olen kerran raskaaksi tullut juuri e-pillereiden lopetuksen jälkeen. Arvasin kyllä, että tämä ei ole mikään suositeltu testi, mutta en malttanut mieltäni olla tätä kysymättä. Lääkäri oli sitä mieltä, että kyse on silloin ollut vain tuurista ja totesi, ettei tämä ole mikään hoitomuoto. Mainitsin vielä kuulleeni, että e-pillerit voisivat nollata/tasata hormoneita pcos:stä kärsivällä. Lääkäri epäili, että yhden kuukauden e-pilleri kuurista ei kuitenkaan ehtisi olla apua. Meinaan jättää tämän kyllä vielä mieleeni hautumaan. Yhden kuukauden uskon, että pystyisin uhrata, mutta kaksi kuukautta kuulostaa jo pitkältä, saati vielä pidempi aika. Onneksi lääkäri sanoi, että jonossa olo ajan voisi käyttää kyllä letroja, mikä olisi sekin hyvä ajatus. Kunhan ei tarvitse luomuna odotella viittä kuukautta, koska uskon, ettei kehostani ole mitään hyötyä ilman apuja.

Nyt täytyy sitten jännitellä viikonlopun yli, mitä maanantain ultrassa selviää. 
Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti