maanantai 30. syyskuuta 2019

Taukokierto


2. inssi päättyi jälleen pettymykseen. Ei se mitenkään yllätyksenä tullut, kun oikeita raskausoireita ei ollut havaittavissa. Kyllähän sitä silti toiveet oli katossa, kun oli kuitenkin ”tupla” mahdollisuudet onnistua kun kaksi munasolua oli tyrkyllä ja miehen näyte oli priimaa. Muka oireitakin ehdin välillä kehitellä. Useampana yönä olin tuntevinani repäisykipuja ja viime viikolla olin todella väsynyt useampana päivänä, vaikka olin nukkunut hyvin. Etovaa oloa oli myös useampana päivänä. Nännitkin olivat välillä kosketus arat, mutta eivät kuitenkaan ”oikealla” tavalla, minkä takia tiesin kyllä ettei onnistumista ole tapahtunut.

Dpo 14 päätin palauttaa itseni maanpinnalle ja tehdä digitestin. Optimistina kun olin ostanut edullisesti 2 digitestiä 2018 alkuvuodesta ja niissä alkaa voimassa olo päivämäärä lähestymään. Note to self: älä osta raskaustestejä, ennen kuin siihen on aihetta. No eipä tarvinnut ainakaan arvuutella, kun kylmä teksti: ”Ei raskaana” pärähti ruutuun. Vielä torstaina jotenkin selvisin jossain ututilassa, mutta perjantai dpo15 olikin sitten jotain ihan muuta. Eiköhän kyse ollut kunnon PMS-oireista höystettynä pettymyksellä. Mieli oli niin apea, että tuli jopa itkettyä työpaikan vessassa samalla kun kärsin kovista menkkakrampeista. Mahtavaa olla nainen.

Onneksi tänään alkaa olo jo helpottamaan, kuten yleensäkin, kun menkat lähestyvät loppuaan. Olo on kuitenkin edelleen tosi ristiriitainen, kun tässä kierrossa meillä ei tule olemaan yritystä, kun syön tämän kierron e-pillereitä. Saa nähdä tuhlaanko vain yhden kuukauden tällä tavoin vai voisiko tästä olla hormoneja tasaavaa apua. Kokeilua en meinaa jatkaa tätä yhtä kuukautta pidempään, kun en usko, että pää kestäisi tällaista kokeilua kahta kuukautta. Täytyy siis toivoa, että vain yhden kuukauden e-pilleri kokeilua tuottaisi hyviä tuloksia.

Nyt täytyy vain ottaa ilo irti tästä kuukaudesta, että ei tarvitse miettiä ruokavalio suosituksia tai liikuntaharrastuksien sopivuutta. Olenkin yrittänyt keksiä kaikkea mukavaa täksi kuukaudeksi, että aika menisi mahdollisimman nopeasti. Yritän irrottautua myös kaikilta lapsettomuuspalstoilta ja pitää samalla myös ajatukset välillä jossain muualla. Saa nähdä miten onnistuu. Blogista en ole suunnitellut pitäväni taukoa, mutta saa nähdä onko sitten mitään kirjoitettavaa, kun ei ole yritystäkään.

Seuraavaksi sitten IVF jonoon…

6 kommenttia:

  1. Voi räkä :( Olen tosi pahoillani inssin epäonnistumisesta...Ne epäonnistumiset syövät sisuksia pala kerrallaan. Tiedän niin hyvin, miltä sinusta tuntuu. Toivottavasti ivf- jonon kanssa kävisi hyvä mäihä ja pääsisitte aloittamaan hoidot jo vähän nopeammin kuin mitä sieltä lupailtiin. Tiedän ettei paljoo lohduta, mutta koita ottaa kaikki irti tästä "välikuukaudesta", syö paljon sushia ja juo viiniä ja kaikkea mitä ei voi sitten enään raskaana ollessa tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Juuri näistä täytyy nyt huoletta ottaa ilo irti.

      Poista
  2. Pahoittelut ettei inssit tuoneet toivottua tulosta <3 täälläkin näyttää huonolle, testit olleet negaa ja varmaan to-la on taas kp1. Tekö pääsitte nyt ivf-jonoon? Milloin teillä on arvioitu hoidon aloitus? Ja puhuttiinko sulla mennäänkö lyhyellä vai pitkällä kaavalla? "Hauskaa" (toki tää ei oo aikuisten oikeesti hauskaa mut youknow) että mennään näin samoissa, 2 inssiä tehty ja mekin pääsimme juuri ivf-jonoon ja eka hoito todennäköisesti helmi-maaliskuussa. Ja pitkästä kaavasta puhuttiin. Miten vaan osaisi rentoutua nää odotuskuukaudet!
    Mielenkiintoista nähdä toisiko e-pilleri teillä tulosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsittekö te jonoon, vaikka uusi kierto ei ole vielä alkanut? Mulle ollaan oltu hyvin tiukkoja, että ennen kunnon vuodon alkamista ei mikään etene minnekään. Kuinka teillä otettiin toi, että jätitte myös kahteen inssiin vai oliko se teillä alkuperäinen suunnitelma? Itse jouduin sitä perustelemaan jotenkin tosi monta kertaa, miksi nämä 2 kokeilua jo riitti ja halutaan jo eteenpäin.

      Mekin ollaan nyt ivf jonossa ja jonotusajan sanottiin olevan 4-6 kk. Nyt vain sitten täytyy saada aika kulumaan. Vielä ei ollut puhetta, että kummalla vaihtoehdolla mennään vaan se päätetään sitten suunnittelukäynnillä. Mennään kyllä todella samassa aikataulussa nyt :D

      Tsemppiä odotteluun ja harmi ettei teilläkään näyttänyt nyt inssi tuovan haluttua tulosta :(

      Poista
  3. Juu päästiin jonoon vaikka hoitokierto oli vielä kesken. Olin kyllä tehnyt negatestin aamulla ja lääkäri ultrasi ja ehkä siel sit näytti limakalvo sellaiselta ettei raskautta ole todnäk alkanut (?) Tää oli siis meidän eka aika julkisella (oltiin yksityisellä) joten mitään suunnitelmia ei ennestään tietty heidän kanssaan ollut mutta kerrottiin et halutaan jo jonoon ja lääkäri puolsi sitä heti. En tiedä, tuntuu että on ihan tuurista ja lääkäristä kiinni miten tuolla suhtaudutaan asioihin ja toimitaan ja meille osui todella kultainen tapaus. Tsemppiä myös teille odottamiseen! Jään seuraamaan sun e-pillerikokeilua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan voi olla erona, jos teillä vasta alkoi hoitosuhde ja inssit on tehty yksityisellä. Itselleni on vain annettu hyvin selkeä kuva, että vuodon pitää olla alkanut kunnolla, ennen kuin mitään tapahtuu. Meillä meinasi ensimmäinen inssikin mennä ohi, kun eivät suostuneet antamaan aikaa, kun erehdyin rehellisesti kertomaan, että veristä vuotoa tulee vasta vähän eikä vielä kyseisenä aamuna tullut kunnon vuotoa. Sitten kun soitin uudestaan, että nyt on se kunnon vuoto, niin aikoja ei enää ollut halutulle päivälle. Sain kuitenkin ihmeen kaupalla ajan samaiselle päivälle, joka oli hieman aikaisemmin kuin hoitosuunnitelmassa oli.

      Samaten nyt tiedusteltiin, mikä oli ensimmäinen kunnon vuoto päivä.

      Voihan näillä olla myös alueellisia eroja, miten suhtautuvat. Kiva kuitenkin kuulla, että te pääsitte vähemmällä jankkauksella. :)

      Poista