maanantai 7. lokakuuta 2019

Jonossa


Olemme viimein ivf jonossa. Päällimmäinen fiilis oli helpotus, kun ilmoittauduin jonoon. Seuraavaksi tapahtuu jotain konkreettista ja homman eteneminen ei ole minun käsissäni. Saan ohjeet jota noudattaa eikä tarvitse itse aikatauluttaa ja miettiä oikeita hetkiä onnistua. Tältä ivf:ään meno tällä hetkellä tuntuu. Siihen liittyvä stressi iskee varmaan sitten myöhemmin, kun pitää aikatauluttaa lääkärikäynnit ja menot työkalenteriin, mutta tällä hetkellä koen helpotusta. Hassua, kun ivf tuntui keväällä vielä melko kamalalta ajatukselta ja nyt siihen pääsemistä ei malttaisi odottaa.

Nyt vain täytyy jaksaa odottaa. Jono ivf hoitoon on tällä hetkellä 4-6 kuukautta. Homma käynnistyy suunnittelukäynnillä, joka tulee todennäköisesti olemaan tammikuussa. Jossain vaiheessa saamme kutsun tähän, mutta luulen että joudumme tätä odottamaan vielä ainakin pari kuukautta. Suunnittelukäynnillä päätetään tehdäänkö ivf pitkällä vai lyhyellä kaavalla. Minulla on sellainen kutina, että meille tehdään hoito pitkällä kaavalla, mutta sen kuulee sitten suunnittelukäynnillä.

Minulla ei ole enää uskoa jäljellä, että luomuna voisimme onnistua, joten ainakin tällä hetkellä ajatus on keskittyä vain ivf:ään valmistautumiseen. Tämä suunnitelma tulee näkymään lisäravinteina. Foolihappo lisä on lisätty nyt jo meille molemmille. Q10:nen aloitamme myös molemmat, jahka posti nämä tuo. Donafertyn käytön tulen myös aloittamaan, mutta se tuntuu vielä turhalta, kun menossa on e-pillerit. E-pillereiden aloitus tuntui tosi hullulta, mutta ne tuovat kyllä todellisen tauon mielelle, koska nyt ei tapahdu mitään ihmettä. Olen jo ottanut ilon irti viinin, sushin ja kiellettyjen juustojen muodossa. Täytyy tässä vain jonkinlaiseen ruotuun palata ja pyrkiä kohti terveitä elämäntapoja. Sekin on yksi tärkeä osa suunnitelmaa tässä kun odotamme ivf:ää. Mutta täytyyhän sitä välillä nauttia ja se tekee kyllä mielelle hyvää. :D

Letrozolit sain kolmeksi kuukaudeksi. En ole vielä varma, syönkö niitä heti tämän pilleri kuurin jälkeen vai otanko välikuukauden ja aloitan vasta joulukuussa. Jostain syystä tuntuisi ehkä järkevältä ottaa luomukierto tämän e-pilleri kierron jälkeen. Mutta ehtiihän tätä miettiä. Kovasti jo odotan, että e-pilleri levy loppuu ja aika kuluu eteenpäin. Pilleri levy toimii melkein kuin joulukalenterina, jossa saa avata joka päivä yhden luukun ja on joka päivä hieman lähempänä päämäärää. :D Tosin onhan tämän jälkeen vielä monta päivää ruksattavana, mutta eteenpäin kuitenkin mennään.

Tajusin tuossa kamalan asian, että alkaa olemaan hyvin epätodennäköistä, että meille syntyisi vauva vuosimallia 2020 vaan näillä jonoilla on todennäköistä, että onni voisi osua kohdalle vasta vuonna 2021. Vuodet vain vierivät tämän projektin ympärillä. Toivottavasti ivf kuitenkin toisi meille viimein onnen.

4 kommenttia:

  1. Olen todella iloinen puolestasi, että olette jonossa ja tämä asia etenee viimein! Ja niin se mieli on vain kummallinen: ensin ivf tuntuu maailman kamalimmalta ajatukselta; tunnet itsesi luuseriksi, joka ei pysty lisääntymään normaalisti. Sitten kun aikaa on kulunut, niin sitä hoitoa alkaa oikeen odottamaan. Sitten kun hoidot alkaa, niin se on jopa kivaa ja mielenkiintoista. Sitten kun raskaus alkaa, niin et välttämättä enään edes muista, kuinka raskaus on saanut alkunsa. Ivf- tuntuu itsellä jo niin kaukaiselta ja "pieneltä" asialta verrattuna tulevaan lopputulokseen ja palkintoon. Se ajatus siitä koko hoidosta on muuttunut niin totaalisesti. Tsemppiä tuleviin odotuskuukausiin! Loppuvuosi menee aina niin hujahduksessa joulun odotuksen ja juhlapyhien takia. Mielenkiinnolla odotan, että miten kroppasi reagoi pillereihin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin kiteytetty, tuollaista vuoristorataa se mieli tosiaan ajelee. Vaikka harmittaahan se ettei oma keho pystynyt kaikista luonnollisempaan asiaan, raskautumaan. Päällimmäisenä on kuitenkin kiitollisuus, että meidän sukupolvella on mahdollisuus saada tällaista apua lääketieteestä ja onnistuminen on jopa mahdollista.

      Toivon todella että loppuvuosi hurahtaa nopeasti ohi. Onneksi tämä vuoden aika on aika kiireistä ja täynnä kaikkea mukavaa, niin eiköhän se nopeasti mene.

      Jännää kyllä tekevätkö pillerit mitään. En uskalla toivoa enää mitään ihmettä, mutta onpahan tämäkin sitten testattu. :D

      Poista
  2. Te olette kyllä joutuneet paljon kärsimään ja odottamaan ihan liian kauan sitä toivottua lopputulosta! :( onneksi olette päässeet nyt jonoon, toivottavasti se etenee nopsaan! Ja toivottavasti pillereistä olisi apua tietenkin :) paljon tsemppiä odotteluun <3 täällä edelleen peukut pystyssä, että plussaa pian ilmestyisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 toivotaan parasta, että joskus on meidänkin vuoro.

      Poista