maanantai 16. syyskuuta 2019

Lapsettomuuden hinta

Itseäni kiinnostaa aina lapsettomuushoitojen hinnat, joten halusin nyt ynnäillä meidän inssin kustannukset.

2. inseminaatio maksoi yhteensä jotakuinkin 345 euroa.

Tämä summa muodostui seuraavista asioista:

  • lääkkeistä: noin 232€
  • lääkärikäynneistä: 3 kpl, noin 113 €

Viime kerralla selvisimme hieman vähemmällä, kun yksi Gonal-f kynä riitti tekemään temput. Eli 70 euroa enemmän meni siihen tällä kertaa. Lääkärikäyntien määrä pysyi samana, koska 1. inssissä jouduin käymään ultrassa jo kp 5 ja 2. inssissä tuli ylimääräinen kontrolliultra useamman munasolun takia.

Jos kaikki menisi kuin Strömsössä, niin inseminaatiosta voisi selvitä parilla lääkärikäynnillä ja vähemmällä lääkemäärällä, jolloin kokonaishinta jäisi 240 €:n tietämille. Toki hinnan muodostumiseen vaikuttaa, mitä lääkkeitä käytetään vai käytetäänkö niitä ollenkaan. Tämä arvio perustuu vain minun hoitosuunnitelmaan. Hintaan vaikuttaa myös se, että lääkärikäynnit tapahtuvat julkisella puolella.

Onko tuo 345 euroa sitten paljon?
Kyllä se aika paljolta tuntuu verrattuna siihen, että jotkut saavat lapsen vain harrastamalla seksiä. Jos tällä hinnalla kuitenkin saisi sen lapsen, niin hinta on pieni. Ainakin minun mielestäni. Kuitenkin kun inseminaation onnistumisprosentti on vain 10-15, joten siihen peilaten lysti tulee kyllä kalliiksi, jos hoitoja tehdään tuloksetta monta. Rahankin kannalta tuntuu oikealta päätökseltä, että meidän inssit ovat nyt tässä ja seuraavaksi rahat voidaan laittaa IVF:ään.

Onneksi meillä on kuitenkin sellainen tilanne, että inseminaatioihin ollaan voitu mennä ilman sen ihmeellisempää säästämistä. Olisi mielenkiintoista tietää (enkä kyllä oikeasti edes halua tietää), kuinka paljon rahaa on mennyt lapsettomuuteen liittyen. Olen käynyt yksityisellä lääkärillä monen monta kertaa, olen syönyt letrozolia (tämä ei kyllä maksanut juuri mitään), pistellyt useamman Ovitrelle pistoksen, käynyt akupunktiossa ja laittanut pienen omaisuuden ravintolisiin. Kyllähän tähän jokunen euro on jo hävinnyt ja me olemme vasta kokeillut kevyempiä hoitoja.

Tähän projektiin saa rahaa kyllä laitettua, mutta kyllähän se vauva on joka sentin arvoinen, jos sellaisen vain joskus syliin asti saisi. Tietenkin olisi paljon mukavampi käyttää rahat itse vauvaan ja vauvan huoneen sisustamiseen, mutta omaa kohtaloaan kun ei voi valita.

Nyt vain sormet ristiin, että ihmeitä tapahtuisi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti