lauantai 1. kesäkuuta 2019

Inseminaation odotus

Eilen perjantaina koitti vihdoin ultra, jossa tsekattiin, että gonal-f on toiminut toivotulla tavalla. Heti aamulla kävin antamassa verinäytteen ja suuntasin töihin odottelemaan iltapäivän ultraa. Tällä kertaa ultra oli samassa kerroksessa kuin ensikäyntimme klinikalla. Odotustila oli todella täynnä pariskuntia ja kuulin kuinka kaikille pahoiteltiin aina sisään kutsuttaessa myöhässä oloa. Varauduin siis odottelemaan. Onneksi kohdallani myöhästyminen tarkoitti vain noin 15 minuuttia eikä minulla ollut muutenkaan kiire, kun päivän työtkin olivat pulkassa.

Tapaaminen käynnistyi heti ultralla ja ultratessa lääkäri kertoi mitatun verikoearvon olevan oikein hyvä, muistaakseni hän sanoi sen olleen 0,3. Tällä kertaa minulle ei näytetty mitä ultrassa näkyi, mutta melko nopeasti lääkäri kertoi johtofollin löytyvän vasemmalta puolelta ja se oli noin 12-13mm. Olin todella tyytyväinen, että tällä kertaa tapahtuu vasemmalta, koska joka kerta kun yksityisellä on ultrattu, niin johtofolli on ollut oikealla. Kaikki mikä tapahtuu eri tavalla kuin edellisissä kierroissa, tuntuu hyvältä.

Ultran perusteella inseminaatio sovittiin tiistaiksi. Töiden kannalta ei paras päivä, mutta järjestettävissä oleva päivä, joten sen puolesta hyvä. Tuntui myös todella hyvältä, että inssin päästäisiin jo alkuviikosta. Gonal-f pistoksia sovittiin jatkettavaksi lauantai-iltaan asti ja sunnuntai-iltana sitten saisin tökätä Ovitrellen. Lääkäri muistutti, että seksiä olisi hyvä harrastaa vielä sunnuntai iltana, koska ovulaatio voi olla jo tapahtunut tiistaiaamuna. Jäin jälkikäteen pohtimaan, että onko sunnuntai-ilta liian aikainen pistosaika, kun aikaisemmilla ovitrelle pistoskerroilla on tuntunut lähtevän tapahtumaan melko nopeasti tai ainakin ovulaatiokipuja on tullut noin 10 tunnin päästä pistoksesta. Toki en voi tietää milloin ovulaatio on tällöin tapahtunut oikeasti. Ohjeiden mukaan ovulaation pitäisi tapahtua noin 36 h:n päästä pistoksesta. Näin jos tapahtuisi, niin homma menisi oikein hyvin ja ovulaatio tapahtuisi juuri tiistaiaamuna ja munasolun pitäisi olla oikean kokoinen. Jos se kuitenkin irtoaisi jo maanantain puolella, niin pelottaa ettei se olisi vielä täysin valmis. Tämän takia houkuttaisi pistää vasta todella aikaisin maanantaiaamuna, mutta en taida viitsiä tehdä ohjeiden vastaisesti...

Huh kuinka jännittää, että inseminaatio onnistuisi tiistaina! Jännittää miehen puolesta näytteen antaminen ja se, että inseminaatio voidaan tehdä tiistaina ja onko kaikki otollisesti silloin.

Voi kunpa kaikki menisi hyvin...

-Emma

6 kommenttia:

  1. Onpa hyviä uutisia inseminaation osalta! Muistan kuinka minua kanssa aina hirveästi stressasi se irrotuspiikin ajankohta. Tosi nopeasti piikin laiton jälkeen alkoi tuleen tosi voimakkaita ovis tuntemuksia ja pelkäsin aina, että ovis olisi jo ohi inssiin mennessä. Meillä oli kylläkin 24h ennen inssiä piikin laitto. Mutta niin vain oli joka kerta, että ultrassa näkyi juuri käynnissä oleva ovulaatio 24 tuntia piikin jälkeen, eli se munarakkula oli alkanut täyttyä nesteellä ja vähän litistymään. Onpa teillä jännä päivä tiedossa huomenna! Tsemppiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, tämä tieto kyllä helpotti huomattavasti! Olen koko aamun ihan paniikissa tarkkaillut oireita ja pelännyt, että ovioireita ilmaantuu. Nyt vähän helpottaa, kun inssiin on alla 24 h aikaa ja munasolu kuitenkin elelee vielä irtoamisen jälkeekin tovin.

      Tuo 24 h ennen inssiä olisi kuulostanut kyllä jotenkin loogisemmalta. Noh nyt tuli pistettyä noin 35 h ennen inssiä. Toivottavasti menee otollisesti.

      Jännittää niin paljon :)

      Olikos teillä tänään jännittävä päivä? :)

      Poista
    2. Kyllä se munasolu siellä vielä elelee 36 tuntia piikin jälkeen! Monilla klinikoilla on juurikin tuo 36 tuntia se piikin laiton ajankohta. Ne tuntemukset vaan aina hirvittää...mut mä ainakin päädyin sit siihen, et ne piikin jälkeiset oviskivut ovat siihen viimeiseen kasvupyrähdykseen ja munarakkulan puhkeamiseen liittyviä tuntemuksia :D

      Meillä on vasta keskiviikkona se varhaisultra...aargh!! Päivät ovat madelleet ja tuntuu, ettei se koita ikinä :D Sillon ollaan jo 7+5 ! Ja kaikki kauhuskenariot on nyt pyöritetty päässä mitä voi vaan miettiä :D Onneksi ylihuomenna selviää, onko kaikki kunnossa.

      Poista
    3. Jännä kyllä nähdä, mikä tilanne huomisessa ultrassa sitten on. Vielä ei ole tullut kunnon kipuja, joita olen ovulaatioksi aikaisemmin luullut, joten jännä nähdä milloin tulee ja tarkoittavatko ne sitten mitään. :)

      Voi ei, muistin aivan, että se olisi ollut jo tänään. :D Mutta lähellä jo olette lisätietoja! Jännittän täällä teidän mukana :) On kyllä tosi luottavainen mieli, että siellä on kaikki hyvin <3

      Poista
  2. Niin paljon onnea matkaan huomiselle!

    VastaaPoista