maanantai 27. toukokuuta 2019

Uusi kierto


Kierto päätyi jälleen kerran negaan. Luulen, että hormonitoiminta oli aivan sekaisin koko kierron ajan, joten ei mikään ihme ettei taas onnistunut. Ovulaatio tuli ensinnäkin todella myöhässä ja rinnat kipeytyivät heti ovulaation jälkeen, tämä on tapahtunut aikaisemminkin epäonnistuneissa luomukierroissa, joten ei ollut hyvä merkki. Lisäksi verta alkoi tiputtamaan jo dpo11/kp32, mikä oli ennätys aikaisin. Eipä tarvinnut piinailla kovin pitkään. Ei selvästi hormonitoiminta ollut kunnossa. Dpo12/kp33 verta tuli aamulla jo enemmän, joten soitin julkiselle klinikalle varatakseni ajan ensimmäiseen ultraan. Puhelimeen vastannut henkilö kysyi, onko vuoto alkanut kunnolla ja kerroin, että aamulla tuli pyyhittäessä verta ja epäilisin vuodon alkavan päivän mittaan. Noh, minulle vastattiin saman tien ”soita huomenna uudestaan, kun vuoto on alkanut kunnolla”. Petyin tähän kovasti, koska pelkäsin viikonlopun sotkevan ultra-ajan ja olisin kovasti toivonut saavani perjantaille ajan. Eipä siinä auttanut sitten kuin odotella kunnon vuotoa. Kehoni tuntui oikein kunnolla piruilevan, koska ”kunnon vuodoksi” laskettavaa vuotoa ei alkanut seuraavanakaan päivänä. Torstai aamuna oli sama tilanne, verta tuli, mutta en ollut edelleenkään varma, tuleeko vuoto olemaan ”kunnon vuotoa”. Puolilta päivin vuoto vihdoin alkoi kunnolla ja torstain pystyi varmuudella laskemaan kp1:ksi. Tietenkään enää tällöin ei ole ajanvarausta, joten ajanvaraus siirtyi perjantaille.

Heti perjantaiaamuna soitin klinikalle ja kerroin kuukautisten alkaneen eilen torstaina ja tarvitsen hoitosuunnitelman mukaisesti ultran kp 3-5. Viikonloppu osuu tietenkin tähän väliin, joten maanantai olisi ainoa mahdollinen päivä. Ajanvarauspuhelimestahan ei saa suoraan aikaa, vaan sinne jätetään soittopyyntö ja hoitaja sitten soittaa takaisin. Puolen päivän tienoilla sain vihdoin puhelun hoitajalta ja käytiin tilanne läpi. ”Joo eli maanantaina olisi sinun kiertopäivä 5. Mhh, nyt valitettavasti näyttää siltä, että kaikki ajat ovat täynnä”. Olen aivan hiljaa ja kyyneleet alkavat valua. Tässä kierrossa ei tulekaan tapahtumaan mitään. Kesän takia ei varmaan seuraavassa eikä sitä seuraavassa. Joudummeko odottamaan syksyyn?! Kysyn itkukurkussa, että voinko tulla vasta tiistaina kp6. Tämä ei onnistu, koska pistäminen pitää aloittaa kp5. Ehdotan, että jos aloitan pistämisen varmuuden vuoksi jo kp5, vaikka ultra olisikin vasta seuraavana päivänä. Tämä ei käy. Hoitaja sanoo, että ultran on oltava tänään tai maanantaina. Tänään? No onko teillä tänään aikaa ultrata? Hoitaja etsii aikaa ja uskomatonta kyllä, 1,5 tunnin päähän löytyy aika. Pääsen kuin pääsenkin ultraan!!!! Tämä kierto ei menekään hukkaan!

Sitten vain perumaan pari palaveria ja miettimään, kuinka ehdin siirtyä kaupungista toiseen. Onneksi ihana mieheni pystyi myös uudelleen järjestelemään aikataulunsa ja lähti hakemaan minua klinikalle ja odotteli autossa ultran ajan. Parkkipaikan etsimiselle ei nimittäin ollut lainkaan aikaan :D. Tällä kertaa pääsin saman tien huoneeseen ja koko homma taisi kestää alle 10 min. Ultrassa todettiin, että tähän kiertoon voidaan toteuttaa hoitosuunnitelma, kaikki kunnossa. HUH! Sitten vain apteekin kautta kotiin ja tasailemaan pulssia. :D

Tänään maanantaina saan pistää ensimmäisen kerran. Pistot pitää pistää iltaisin. Olin suunnitellut, että aamupistot olisi helpompi, mutta käyhän toki tuo iltapistäminenkin. Perjantaiaamuna suuntaan sitten verikokeisiin ja verikokeissa mitataan Estradioli (S –Estdio). Tämän avulla tutkitaan kuukautiskiertoa ja sen häiriöitä sekä voidaan varmistaa epäilyä estrogeenia tuottavista kasvaimista (granuloosasolukasvaimet, testistuumorit) sekä tehdä ovulaatioinduktion monitorointia (IVF) (lähde: huslab). Oletan, että tuo viimeisin koskettaa nyt minua. Selvisipä viimein tuo verikokeen kohdekin.
Saman päivän iltapäivänä tehdään myös ultra ja sovitaan, kuinka kauan pistoja jatketaan. Ovulaatiotestejä ei kuulemma tarvitse tehdä, mikä kuulosti tosi hyvältä. Se jäi epäselväksi, että saanko jo perjantaina tietää inseminaatio ajan vai selviääkö se vasta myöhemmin.

Ensi viikon maanantai on kp 12, joten nyt voisi olla vähän tuuria ettei ovulaatio venyisi viikonlopuksi, jolloin se ei sitten taas onnistuisi. Toivon niin paljon, että ensi viikolla inseminaatio onnistuisi.

Hieman stressaa, miten saan inseminaatio ajan sopimaan työkalenteriin, mutta se vain täytyy nyt järjestää. Tämä on kuitenkin prioriteetti numero 1, vaikka palaverien peruminen tuntuukin kiusalliselta. Tuolla klinikalla kun ei aikatauluihin voi vaikuttaa vaan on otettava se minkä saa, jos saa. Aikamoisen stressin sain aikaisesti tuosta viime viikkoisesta aikataulu hässäkästä.

Loppu hyvin, kaikki hyvin!

Kyllä tästä vielä hyvä viikko tulee! Ollaanhan me maailmanmestareitakin J
Ihanaa leijonat, ihanaa!

-Emma

8 kommenttia:

 1. Ihana teksti:) Itkin täällä jo sun puolesta kun luulin, että kierto menee pilalle..Aivan mahtavaa, että hoito päästään toteutamaan!Noilla lääkkeillä pystyy onneksi suht hyvin sutvimaan ovista silleen, ettei se varmasti osu viikonloppuun. Siitä ei kannata huolehtia. Ja toi Estradoli on juurikin estrogeeni, mutta siis lääketieteellisellä nimellään ;) Tai se on kai jokin estrogeeni hormonien ryhmä. Sama lukee mullakin aina kaikissa tuloksissa "Estradioli" ja lääkäri puhuu aina estrogeenistä :) Tsemppiä pistämiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana sinä, kun myötäelät <3 Ehdin kyllä itsekin pettyä ihan hirveästi, jos tämä olisi mennyt ohi.

   Lääkäri sanoi heti tuolla ultra käynnillä, että inssiä ei sitten voida tehdä, jos osuu viikonlopulle. Ei maininnut kyllä sanallakaan, että lääkkeillä voitaisiin sitä ohjata. Mutta kai he jättävät sen sitten positiiviseksi yllätykseksi. :D
   Toivon todella, että ensi viikolla sitten onnistuisi. En malta odottaa. :)

   Hassu kyllä taas, kun hoitaja silloin sanoi ettei kyseessä ole estrogeeni kun sitä vielä erikseen kysyin. :D Mutta olet kyllä ihan oikeassa tuossa. Hämmentävää vain, kun sulta saa paremmat tiedot kuin tuolta klinikalta. Kiitos siitä <3

   Kuinka siellä sujuu? Onko huonovointisuudesta tullut vakiovieras?

   Poista
  2. Mun mielestä gonal-f ja irrotuspiikki yhdistelmällä pystyy kyllä sen verran puljaileen, että hyvin voi päivän- kaksi saada pelivaraa ovulaatioon. Mutta en sitten tiedä onko siellä tarkat kriteerit follien koolle, koska se irrotuspiikki pitää tuikata. No, jos kp 12 on maanantai, niin sillä viikolla se inssi ehditään varmasti tekemään! Täällä peukutetaan kovasti <3
   Täällä on elämä kamalan rankkaa :D Vaikka en tietysti halua valittaa. Kyllä nyt sitten vaan kärsitään tästä pahasta olosta. Se on ikävä kyllä päivittäin läsnä. Ja pahempi kuin se itse paha olo on vielä ruokahaluttomuus. Ja nyt tietysti on alkanut se ensi viikon ultra jännittämään :)

   Poista
  3. Hyvä tietää! Uskoisin, että tuo ma kp 12 on oikein otollinen aikataulu ja ovis kyllä osuu ma-pe välille. En jaksa uskoa, että kiertoa ainakaan pidemmäksi venyisi tällä lääkitykselle. Ihan hyvä ettei ainakaan tälle helatorstai viikolle osunut, niin on paremmat mahdollisuudet.

   Ihana kun teidän ultra koittaa viimeinen. Olen varma, että kaikki on varmasti kunnossa. <3 Jotain iloa oireista, että pieni varmasti kasvaa kovaa kyytiä. Niin jännittävää kuitenkin nähdä hänet ensi kertaa. :)
   Tsemppiä pahan olon kanssa, toivottavasti se helpottaisi pian.

   Poista
 2. Huh, menipäs jännityksen kautta!!! Onneksi ultra kuitenkin järjestyi samalle päivälle! Varmasti on tosi stressaavaa noiden ultrien ym aikatauluttaminen yhteen töiden kanssa :(
  Täällä peukut pystyssä, että kaikki menisi nyt putkeen ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Onneksi löytyi aika. Olisi ollut niin kamalaa, jos tämä kierto olisi mennyt täysin mönkään.
   Kiitos <3 toivon niin paljon parasta lopputulosta.

   Poista
 3. Voi että, tuli kyllä elettyä tunteessa mukana! Toivotaan että inssi onnistuu <3

  Ja tuohon aikaisempaan keskusteluun viitaten. Estradioli on fertiili-ikäisen naisen estrogeeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 toivottavasti onnistuisi. Ei auta kuin toivoa. :)

   Poista