torstai 21. helmikuuta 2019

Uuteen nousuun

Yritän täällä kääntää ajatuksia uuteen alkaneeseen kiertoon enkä harmitella edellis kerran epäonnistumista, kun eipä se mitää auta. Toivon vain kovasti, että tällä kertaa mikään vastaava epäonni ei satu kohdalle. Menkat ovat vielä meneillään ja ne alkoivat pari päivää oletettua aikaisemmin ja ai, että olivatkin tällä kertaa kamalat. Olen syksystä asti sinnitellyt oikeastaan ilman lääkkeitä menkkakipuihin, kun terkkarilääkäri sanoi, että burana voisi haitata ovulaatio. Tosin tämän kyllä kumosi yksityinen lääkäri ja kunnan lapsettomuuslääkäri ja heidän mukaansa alkukierrossa voi huoletta syödä Buranaa ja negatiivinen vaikutus olisi sitten lähempänä ovulaatiota. No joka tapauksessa olen uskonut, että mahdollisimman lääkkeetön malli ei olisi ainakaan pahitteeksi. Aloin kuitenkin epäilemään, että letrot auttoivat myös menkkakipuihini, koska lääkkeettömyys onnistui niin helposti ja tällä kertaa kipu oli aivan lamauttavaa kahden päivän ajan. Toisena iltana olin ottanut lääkkeen illalla ja yöllä heräsin kuitenkin jäätävään kipuun ja jouduin lääkitsemään itseäni lisää. Uni tuli vasta kun lääke alkoi vaikuttaa. Tämä oli kyllä varsinainen huippu pettymys kierrolle.

Onneksi menkat alkavat olemaan voiton puolella ja ajatukset voi suunnata tähän kiertoon. Tälle kierrolle luvassa olisi letrot, ovulaation irrotuspiikki ja terolutit. Odotan tosi kovasti, että päästään tämä kombo vielä kokeilemaan. Nyt saa olla tämän vuoden sairastelut tässä ja toivon etteivät tällaiset ainakaan pilaisi yritystä. No ei voi kyllä käydä toista kertaa näin huonoa tuuria :D

Ensi viikolla on jo seurantaultra, joten tuntuu, ettei tarvitse kovin kauan odottaa, että alkaa taas tapahtumaan. Uskon, että letrot pitää kierron taas normaalina, ettei senkään puolesta tarvitse kovin kauan jännitellä. Toivottavasti.

Odotan jo niin kamalasti piinapäiviä ja sitä toiveikkuutta. Onnistuin kyllä taas kehittelemään vaikka mitä tuntemuksia, vaikka yrityksen puolesta olikin niin heikot mahdollisuudet. Sitä vain haluaisi niin kovasti onnistua.

Peukut taas pystyyn ja toivotaan parasta!

Aurinkoista viikonloppua!

-Emma

4 kommenttia:

  1. Paljon tsemppiä tähän kiertoon!! Kiva, että ensi viikolla pääset jo ultraan.

    Onko sulla ollut ikinä lääkärin kanssa puhetta endometrioosista? Jos on niin hirveen kovat menkkakivut, niin sehän vois viitata vähän endometrioosiin. Ja oon lukenut jostain, että hormoonilääkkeet lievittää endo kipuja. (sekä hormonaaliset ehkäisypillerit, että lapsettomuuteen käytettävät ovulaatiolääkkeet) Vaikka voihan ne kivut olla kovat ilman endookin ja toisinpäin, että endoa sairastavalla ei ole mitään kipuja. Sitä vaan aina kuulee, että lääkärit jotenkin sivuuttaa endon mahdollisuuden naisilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota endoa on kyllä sivuttu lääkärissä ja jäin sellaiseen käsitykseen kunnan joulukuisessa lääkärikäynnissä, että mitään endoon viittaavaa ei ultrassa ainakaan ollut. Jotenkin epävarma olen kuitenkin tuosta, kun asioita ei kovin kattavasti käyty silloin läpi. Silloin kuitenkin kiinnittivät huomiota kivuliaisiin menkkoihin, joten toivon kyllä että asiaa olisi tutkittu enemmän jos olisivat nähneet endon olevan kuitenkin mahdollinen. Tuo endo on kyllä sellainen, mitä olen kauheasti pelännyt sairastavani, mutta olen kyllä luonut sen käsityksen että se olisi pois suljettu. Täytyypä tämä ottaa puheeksi vielä ensi viikolla lääkärin kanssa :)
      Olet kyllä oikeassa, että on paljon yhtenäisyyksiä endoon näiden kipujen vaihteluiden kanssa.

      Kiitos tsempeistä <3. Menisipä ensi viikko vauhdilla :D

      Poista
    2. Sehän se taitaa olla vähän ongelmallista siinä endon tulkinnassa, kun sitä ei näy ultrassa, ellei ole niitä ns. suklaa kystia munasarjoissa.Näin minun lääkäri minulle kertoi. Kohtua ja munajohtimia haittaava endo ei näy ultrassa. Minua pelotti kanssa hirveesti, että kärsin jostain piilo endosta, vaikka kuukautiskipuja ei ole. Mulla se suljettiin sillon pois sillä alapään kautta tehtävällä laparoskopialla viime vuonna, jossa tutkittiin munajohdinten aukiolo.

      Voihan sen ottaa oman mielenrauhan vuoksi vielä puheeksi lääkärin kanssa. Ja olethan sinä jo tullut raskaaksi kerran, niin eipä sun siitä kannata sen suuremmin murehtia :)
      Voi että on taas jännä viikko edessä meillä molemmilla! Sinä pääset jännäileen ovista ja meillä on ivf- aloituksen suunnittelu!

      Poista
    3. Ihan totta, ettei sitä voi täysin pois sulkea. Jotenkin vain jäi niin vahvasti mieleen, ettei kunnan lääkäri pitänyt sitä todennäköisenä. Eipä siitä haittaa ole ottaa puheeksi yksityisen kanssa, kun hän jaksaa niin perusteellisesti aina selittää kaiken.

      Jotenkin se mennyt raskaus ei enää oikein lohduta, kun siitä on jo niin kauan aikaa. Vaikka eihän se endo nyt yhtäkkiä tässä välissä synnykkään.

      Toden totta on kyllä jännä viikko molemmilla. Odotan aivan kuumeisesti jo perjantaita ja tietoa, milloin ovulaatio nyt tulee.
      Paljon tsemppiä piinailuun <3 Pidän kaikki peukut pystyssä hyville uutisille.

      Poista