perjantai 1. helmikuuta 2019

Mikä ihmeen bachkukka?

Bach kukka eli bach flower perustuu Tri Edward Bach löytämään 38:aan eri kukkauutteeseen, joista jokainen vaikuttaa mielentilaan ja tunteisiin omalla tavallaan. Akupunktio hoitajani kirjoitti nimen ensin Bachkukkat, joten olen tuota taivutellut teksteissäni kummallisesti, kun ne ollut aivan varma, onko sana todella "kukka" ja kyllähän se oli.

Bach kukista tai kukkaterapiasta löytyy vähän tietoa etenkin suomenkielisiltä sivuilta, vaikka tuotteita myydäänkin ihan suomalaisissa luontaistuotekaupoissa.

Listan näistä 38:sta eri kukkauutteesta löysin seuraavasta osoitteesta ja siellä myös kerrottiin, mihin mikäkin uute on tarkoitettu:

Minun bachkukka seos sisältää seuraavia kukkia (jos nyt hoitajan harakan varpaat tulkitsin oikein) :

Scleranthus - inability to choose between alternatives
Water Violet - quiet self-reliance leading to isolation

Sivuston mukaan Scleranthus uute on sellaiselle henkilölle, jonka on vaikea päättää kahden vaihtoehdon väliltä. Tohtori Bach kuvailee kukkaa määrättäväksi sellaisille henkilöille, jotka ovat hiljaisia ja haluavat kantaa murheensa yksin ja heidän on tosiaan vaikea päättää kahden eri vaihtoehdon välillä. Oireina tällaisella henkilöllä voi olla mielialan heilahtelu, sairastuminen tai päättämättömyydestä kärsiminen.

Scleranthus:ksen pitäisi auttaa oman intuition parantumiseen ja päätöksen teon tekemiseen päättäväisesti.

Water Violet taas tarjoaa apua hiljaisille henkilöille, jotka haluavat olla terveyden tai sairauden vuoksi yksin. Henkilöt ovat hyvin itsenäisiä ja kulkevat omia teitään. Tämä henkilö pitää omasta rauhastaan tai vain läheisten ihmisten seurasta.

Water Violet tarjoaa apua, kun henkilö on rakentanut esteen itsensä ja muiden henkilöiden välille, joka aiheuttaa yksin jäämisen. Tämä kukka auttaa  palauttamaan tasapainoa ja mahdollistaa osallistumisen enemmän ihmiskuntaan.

Että sellaista :D Mitäköhän tuosta pitäisi nyt ajatella. Jotenkin saan kiinni tuosta ”esteen rakentamisesta”, koska kyllä tunnistan menettäneeni itsestäni jonkin osan lapsettomuuden myötä ja sosiaaliset tilanteet raskaana olevien tai vauvojen kanssa on sydäntä särkevää. Olisiko tällä yhteys tuohon, miksi sain Water violet kukkauutetta. Vaihtoehtojen välillä päättäminen ei taas nyt kyllä tunnu tutulta. Jos jokin asia on varma niin se, että haluan oman lapsen. Mutta ehkä tuon ei olekaan tarkoitus tukea tuota päätöstä. En vain varmaan ymmärrä tuon kukan tarkoitus perää minulle. :D

Mielenkiintoista kyllä. Mitään mainittavia oireitakaan en ole havainnut bachkukan nauttimisen myötä. Ajatukset ovat vähemmän raskaustoiveessa kuin aikaisemmin, mutta laittaisin sen vain työkiireiden piikkiin.

Nopeasti menevät nämä viikot. Taas saa toivotella mukavat viikonloput. J

-Emma

2 kommenttia:

  1. Kylläpä kukilla on syvällisiä kuvauksia:) Mutta jos oireita ei ole, niin ei siitä varmasti mitään haittaakaan ole! Voihan se myös olla toi työkiireiden ja bachkukan kombi, mikä pitää ajatukset poissa vauvaprojektista. Oliko sulla vielä tiedossa akupunktiohoitoja tälle kierrolle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On todella! :D Vähän menee ehkä liian huuhaaksi tämä bachkukka homma, mutta kuten sanoit, niin tuskin tästä haittaakaan on, joten antaa mennä :D

      Akupunktio on tiedossa huomiselle. :)

      Poista