tiistai 5. helmikuuta 2019

Ailahtelua


Tämä hetken kestänyt Zen-tila alkaa olemaan loppuun kulutettu. Nyt mennään jo kp:ssa 17, mutta eipä näy ovulaatiota. Eipä taida kroppa toimia täysin ilman lääkitystä. Olin viime kierrossa niin onnellinen, kun ovis tuli melko normaali aikaan ja ilman lääkkeitä, mutta eipä se kestänyt tätä pidemmälle. Jotain on siis varmasti keksittävä seuraavaan kiertoon, kun tulen hulluksi tästä ovulaation metsästyksestä. Tai varmasti väärin sanoa, ettei mitään tapahtuisi, kun eilen tuli vilkkuva hymynaama ja sama toistui tänään. Ihan ohjeenkin mukaan testi voi näyttää kaksi hedelmällistä päivää ovulaation lisäksi. Joten hyvin mahdollista, että huomenna pamahtaa sitten pysyvä hymynaama. Tai sitten testi jatkaa vilkuttamista hamaan tappiin. Näistäkin kokemuksista olen lukenut ja tietysti se vaihtoehto alkoi kaihertaa mieltä.

Ajatus siitä, että ovulaatiota ei tapahtuisi lainkaan tässä kierrossa ja riski siitä, että näin kävisi sitten seuraavissakin kierrossa sai minut tarttumaan puhelimeen ja varaamaan ajan yksityiselle lääkärilleni. Uskomatonta, mutta sain ajan heti täksi päiväksi, joten asiaa ei tarvinnut enempää yksin pohtia. Näinpä siis suuntasin lääkäriin ennen akupunktio aikaa.

Käynniltä toivoin vastausta, onko kehoni työstämässä ovulaatiota lainkaan sekä käydä sen kunnan hoitosuunnitelman läpi. Tämä olikin jo aikaisemmin mielessä, mutta kun olen mennyt tässä Zen tilassani, niin en ollut tuotakaan asiaa kiirehtinyt. Toiveeni on ollut, että saisin vielä hetken jatkaa Letroilla ja saisin koittaa ”irrotuspiikkiä”. Lääkärille kerroin hoitosuunnitelmasta ja, että vierastin sen mukana tulevaa pistohoitoa sen hankaluuden ja hintavuuden takia. Pohdimme siinä, että kun letroilla on ollut kuitenkin aina hyvä vaste, ettei varsinaisesti olisi mitään syytä vaihtaa lääkettä, joka tekee kuitenkin saman asian. Voisin sillä siis jatkaa. Lääkäri oli sitä mieltä, että inseminaatiota olisi meidän kohdalla mielekästä ehkä koittaa vain kerran, kun miehen näytteessä ei ollut vikaa. Hänen mukaansa hoidolla saadaan yleensä tuloksia, jos miehen puolen näytteessä olisi jotain häikkää. Tarkoitan, että kovin suurta apua se ei toisi meidän tilanteessa. Noh kunnalla taisi olla se pakollinen kolme kertaa tuota ennen seuraavaa askelta, mutta murehditaan sitä tarvittaessa myöhemmin.

Sitten siirryttiin ultraamaan ja kohdun limakalvo oli oikein hyvä. Lisäksi löytyi sopiva folli, joka toivottavasti olisi sieltä ovuloitumassa. Pieni huoli oli, kun kunnan ultassa silloin näkyi oviksen jälkeen vielä yksi möhkylä, jonka surkastumista pois ei ole tässä välissä varmistettu. Lääkäri oli kuitenkin luottavainen, että tämä olisi ihan oikea folli, kun kohdun limakalvokin oli niin oikean paksuinen.
Hyvien uutisten jälkeen lääkäri ehdotti, että pistetäänkö saman tien ovulaation irrotuspiikki. No ehdottomasti,  sitähän tässä olin toivonut! Niinpä sitten siirryin hoitajan huomaan, joka opetti kuinka Ovitrelle –nimistä kynää käytettäisiin. Sain valita, että pistänkö itse vai pistääkö hän. Valitsin vaihtoehdon, että pistän itse, jos taitoa vielä joutuisi myöhemmin käyttämään. Vaikka sovimme kyllä, että tämän jälkeen taitoa ei enää tarvita. :D Toivotaan…

Lääkäri empi vielä, että laitetaanko loppukiertoon vielä jotain tukemaan ja päätyi kirjoittamaan Terolutit kierron loppuun.

Kääntyikin sitten ihan päälaelleen tämä ”luomukierto”. :D Hieman ailahtelevainen tämä oma mieli, mutta kai sitä saa fiilisten kanssa aaltoilla.

Lääkäristä matkustinkin suoraan akupunktioon. Olin paikalla melkein tuntia ennen aikaani, kun lääkärikäynti laittoi kalenterin uusiksi. Kävipä sitten sellainen tuuri, että pääsin samantien hoitoon, kun toinen asiakas oli juuttunut ruuhkaan. Nopeat kuulumiset vaihdettiin hoitajan kanssa ja sen jälkeen pääsin pöydällä makaamaan. Mainitsin toki hoitajalle, että olen juuri saanut pistoksen. Hoito alkoi taas pulssin tunnustelulla ja edelleen hän totesi, että maksassa olisi jotain. Myös väsymykseni hän mainitsi. Muuten energiani ovat kuulemma niin hyvät. Tällä kertaa laitettiin vain 2 neulaa ja molemmat taas oikeaan jalkaan. Toinen laitettiin iso varpaan päähän ja tämä oli maksaani varten. Tämän neulan laitto kyllä kirpaisi ja se vähän tuntui koko ajan. Toinen laitettiin jalan sivuun ja tämän oli tarkoitus vahvistaa munasarjoja. Vain kahden neulan laittoa hän perusteli sillä, että ei haluta vaarantaa jo tasapainossa olevia energioita. Sitten sain rentoutua hetken ja melkein nukahdin. Hoitaja tuntui palaavan kovin pian tämän jälkeen huoneeseen ja neulat otettiin pois. Iso varpaasta tuli vähän verta, mikä oli kuulemma hyvä merkki ja hoito osui juuri oikeaan kohtaan. Toivottavasti näin, vaikka se tuntui vähän oudolta. Eipä siinä muuta kuin pystyyn ja maksupäätteen ääreen. Vilkaisin kelloa ja tajusin olleeni huoneessa varmasti alle puoli tuntia. Hinnassa tämä ei kuitenkaan näkynyt vaan käynnin hinnaksi tuli 57 €. Tyypillisenä suomalaisena tuppisuuna en sitä kehdannut kyseenalaistaa, totesin vain jotain ”olipa nopea käynti”. Vähän jäi huono fiilis, että käynti jäi niin nopeaksi ja neulatkin vain vähentyivät. Uusi aika varattiin maaliskuun alkuun, mutta en ole kyllä aivan varma mitä sen kanssa teen, vaikka mukavan rentouttavaa olikin. Täytyypä miettiä, olisiko syytä vaihtaa hoitopaikkaa.

Sellainen suunnanmuutos tässä kierrossa. :D

Onneksi tänään sattui tällainen kevyempi päivä ja pystyin lääkärikäynninkin hoitamaan pois alta. Eipä ole pitkään aikaan ollut tällaisia päiviä työnpuolesta, joten meni ainakin se osuus putkeen.

-Emma

7 kommenttia:

 1. Kuulostaa sitlä, että onnistuit saamaan hyvän lääkärin ja oikein hyvän hoitosuunitelman tälle kierrolle. Kiva, kun pääsit testaamaan Ovitrellea, joka on mun suosikki kaikista piikeistä :D, koska on niin helppo laittaa eikä tunnu oikein miltään. No minäkin toivon, ettei tarvitse toiste sitä pistää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä tyytyväinen nyt tähän suunnitelmaan ja varsinkin siihen, että apuja sai näin nopeasti kesken kierron. Ovitrelle oli kyllä tosi helppo ja ei tosiaan sattunut lainkaan, vaikka itsenä pistäminen vähän jännittikin. Pidetään toiveet korkealla meille molemmille :)

   Poista
 2. Toivottavasti näillä konsteilla tärppää! Noista vilkkuvista hymynaamoista, mulla vikassa kierrosta näytti vilkkuvaa 8 päivää putkeen kunnes kp 20 luovutin, lopetin testauksen ja aloin odottaa menkkoja. Siitä kierrosta kuitenkin tulin raskaaksi, herkkä raskaustesti oli haamupositiivinen 36. päivänä. Tiedä näistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan sun tarina olikin yksi niistä, mistä on jäänyt tuo vilkkuvien jääminen päälle. Tosin en muistanut, että juuri siitä tulikin se paras tulos. :) no nyt ei pitäisi täällä enää vilkkua, kun on pistos laitettu. Toivottavasti tästä seuraisi vihdoin jotain hyvää :)

   Poista
  2. Kyllä, sormet ristissä puolestasi! :)

   Poista
 3. Onpa kiva kuulla, että sait nopeasti apua! Ja juuri sitä apua, mitä olit itsekin toivonut! Nyt vaan kaikki sormet ja varpaat pystyyn teidän puolesta :)
  Mua kiinnostaa hirveesti se terolut, kerro sit tuntemuksia!

  Musta toi sun akupunktio kuulostaa hirveen erilaiselta, kun se missä mä käyn. Kaksi neulaa ja 57 euroa??? Apua! Ja miksi ovulaation aikaan/jälkeen pitäisi vielä pistää munasarjoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nyt meni kyllä lääkitys putkeen, mutta ajoitus meni mönkään ja ei päästy eilen hommiin miehen toivottavasti ruokamyrkytyksen eikä vatsapöpön takia. :( Toivottavasti tänään onnistuisi, ettei menesi nyt ihan hukkaan. :(

   No eikö kuulostakin! Vertaan aika paljon sun kirjoittamiin kokemuksiin ja melko iso ero tuntuu olevan. Alle puolen tunnin makoilusta kahdella neulalla, tuo tuntuu tosi paljolta. Ja myös hyödyttömältä. Taitaa käynnit nyt loppua tuolla.

   Poista