maanantai 28. tammikuuta 2019

Levottomuutta


Minua on vaivannut levottomuus. Ei kuitenkaan hereillä ollessani, vaan unissani. Työni kuormittaa tällä hetkellä paljon, joten se on todennäköisesti syypää tähän. Viime yönä näin unta kyllä työasioista, mutta viime viikolla kolmena yönä näin raskauteen liittyviä unia. Kahtena yönä olen saanut testiin kaksi viivaa ja yhtenä yönä jopa synnytin. Aamulla saa herätä pettymykseen, kun muistaa, etteivät unet olleet totta. Mukaviahan tällaiset unet ovat, mutta tuntuu, että aivoni työstävät vauvahaavetta unimaailmassa, jos niille ei anna tarpeeksi aikaa hereillä. Jos bachkukkan pitäisi työntää aivoni off-tilaan lapsihaaveen suhteen, niin se ei ainakaan unessa ollessa toteudu. En oikein osaa sanoa auttaako se hereillä ollessakaan. Työkiireiden takia asia on vähemmän mielessäni, mutta viikonloppuna oli tietysti enemmän aikaa miettiä ja vauva palaa mieleen säännöllisin väliajoin. Viimeistään siinä vaiheessa, kun kauppareissulla tai uimahallissa kohtaa raskaana olevia naisia, niin ajatukset palaavat vauvaan.

Olen ajatellut, että kun tämäkin kierto mennään luomuna ja oikeastaan ainoa keinoni on tuo akupunktio ja bachkukka, niin miksi en vain heittäytyisi ja yrittäisi uskoa niiden apuun ja yrittää suunnata ajatukset muualle. No helpompi sanoa kuin tehdä, jälleen kerran. Sisäinen realistini suhtautuu epäilevästi bachkukkan mahtiin saada aivoni off-tilaan, mutta meinaan todella yrittää uskoa, että tämä voisi olla mahdollista. Tällä hetkellä hyvä asia on se, että työ pitää minut niin kiireisenä, että ajatukset on ainakin viikolla helpompi pitää muualla kuin vauvassa. Toivon, että tämä tukee yritysstressin poistamista, vaikka muu stressi ei välttämättä muuten hyväksi olisikaan.

Olen kyllä helpottunut, ettei vielä tässä kierrossa lähdetty hoitosuunnitelmaa toteuttamaan, kun työ vie nyt niin paljon energiaa että se lisästressi olisi tuntunut nyt varmasti pahalta. Näyttäisi lisäksi hyvin todennäköiseltä, että ovulaatio osuisi viikonlopulle, jolloin inseminaatiota ei olisi kuitenkaan päästy testaamaan. Tosin eipä tästä luomukierrosta tiedä kuinka pitkä siitä tulee ja ovulaatio voi toki siirtyä ensi viikolle. Joka tapauksessa mieli on sen suhteen edelleen rauhallinen, että mennään nyt näin ja hoitosuunnitelma lähtee toteutukseen keväämmällä. Täytyy mennä kierto kerrallaan ja katsoa, mikä tuntuu parhaimmalta. Tällä hetkellä tämä tuntuu hyvältä.

Vielä en uskalla bachkukkaa laajemmin suositella, mutta meinaan nyt todenteolla yrittää uskoa sen tehoon ja yrittää siirtää aivoni off-tilaan. Onhan tässä tuota työstressiäkin tarjolla, mihin voin ajatukseni siirtää. :D

Kovasti odotan jo tuota ovulaatiota ja, että pääsisi piinailemaan, vaikka eihän piinailu varmasti kuulu off-tila ajatteluun. :D Myöskään ovulaation tikutus ei varmasti kuuluisi off-tila ajatteluun, mutta en usko, että uskallan sitä jättää tekemättä. Varsinkin, kun tässä luomukierrossa haluan olla varma, että sellainen tapahtuisi.

Tällaisia pohdintoja tänään :D

Mukavaa viikon alkua! J

-Emma

4 kommenttia:

  1. Toivottavasti saat pian levottomuuden pois unistasi! Mä oon viime aikoina paljon miettinyt unia ja niiden tarkotusta. Itse en ole pitkään pitkään aikaan nähnyt vauvaan ja synnytykseen liittyen mitään unia. Se aihe pysyy jotenkin visusti poissa unistani, vaikka sitä asiaa tulee ajateltua päivittäin eniten. Ennen yrityksen aloittamista näin useastikin vauva-unia ja unia jossa synnytin. Monethan kertoo, että siinä the-kierrossa on ollut paljon juuri enneunia, jotka ovat kertoneet positiivisesta raskaustestistä. Kahdessa viime kierrossa olen ennen menkkojen alkua nähnyt unta, että menkat alkaa. Ja niin ovat myöskin alkaneet. Joskus oikeen alkaa ärsyttämään, etten näe enään unia vauvasta. Ihan kuin se olisi kohtaloni...

    Sinun kannattaa antaa ainakin tämä kierto aikaa itsellesi sen akupunktion ja bachkukan suhteen. Sekin varmasti ottaa aikansa, ennen kuin ne alkaa vaikuttamaan.
    Ihailen todellakin asennettasi, että jaksat vielä odottaa hoitojen kanssa!
    Tsemppiä ovismetsästykseen. Ennen kuin edes huomaat, niin olet taas jo piinailemassa ;)
    Mukavaa maanantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun olisikin hyvä enne, että uniin on tuollut tuollaista. Onhan noita vauva unia tullut aikaisemminkin nähtyä, mutta viime viikolle niitä osui poikkeuksellinen määrä. Voi että kun tämä olisi hyvä merkki. :)

      Nopeastihan nämä päivät kuluu ja piinaillessa taas odottelee sen vastauksen saamista, että onhan tämä yhtä odottelua koko ajan. :D Tulisipa se ovis sieltä nyt pian :D

      Mitenkä siellä sujuu piinapäivät? Onko mitään hyviä merkkejä ilmassa? :)

      Poista
  2. On tämä elämä kyllä sellaista odottelua ollut viime aikoina :D Toivotaan, että meidän odotus päättyy pian ja että päästään oikeasti odottamaan!

    Vielä on tosi vaikea sanoa oloista mitään, sillä pregnyl on saanut aikaan vaikka mitä erilaisia oireita. Sen pitäisi kai nyt parin päivän sisällä olla poistunut kehostani. Katsotaan sitten, että tuleeko tilalle mitään. Rauhallisin mielin olen ollut tällä kertaa ja olen jopa pari kertaa saanut ajatuksen päähäni, että ei se mitään jos tämä taas epäonnistuu. Kyllä se vielä tämän vuoden aikana onnistuu meillä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon tuota niin kovasti meille molemmille.

      Jännittävää, mikälaista oiretta tai oireettomuutta on sitten luvassa. Kummatkin kun voivat olla hyvä merkki :) Tuo on kyllä hyvä, jos saa välillä sen ajatuksen päähän, että tämä kyllä onnistuu ja loppupeleissä sillä ei ole väliä tärppäisikö nyt vai parin kuukauden päästä, kunhan vain tärppäisi.
      Mutta tämä on se meidän molempien vuosi, pakko olla :D

      Poista