perjantai 25. tammikuuta 2019

Ensimmäinen kerta akupunktiossa


Eilen koitti vihdoin akupunktio ja päällimmäiseksi jäi todella hyvä fiilis. Aluksi käytiin läpi miksi olin akupunktioon tullut ja tuntui, että olin tullut oikeaan paikkaan ja asialleni voitaisiin jotain tehdä. Hoitaja kertoi, että useamman naisen hän on kyllä akupunktiolla raskaaksi saanut, vaikka muistutti ettei hän tietenkään mitään voi luvata.

Hoito aloitettiin pulssin tarkistamisella molemmista ranteista. Tai hän puhui pulssista ja energiatasoista ja hän mittaili sykettäni eri kohdista rannettani. Hän totesi oikein yllättyneenä, kuinka tasapainossa energiatasoni ovat ja oli sitä mieltä, että keho pitäisi olla kyllä todella valmis raskauteen. Kun energiat olivat hänen mielestään niin hyvät, joutui hän hetken aikaa pohtimaan, mihin hoidossa keskityttäisiin. Yksi neula päätettiin laittaa vahvistamaan kohtua ja yksi estrogeenitasoa. Hieman hän pohdiskeli maksasta jotain ja pohti sen arvoa. Päädyttiin kolmoseen, mitä se nyt sitten tarkoittikaan. Jos oikein ymmärsin niin kolmas neula laitettiin maksaa varten. Mainittakoon, että akupunktioneulojen laittaminen ei todella satu yhtään.

Kolmen neulan laittamisen jälkeen sain rentoutua noin 20 minuuttia. Tämän jälkeen tarkasteltiin taas pulssia ja energiat. Tällä toisella kerralla hän tarttui tuohon maksan energiaan vielä tarkemmin ja sanoi, että energiatasot kuitenkin viittaisivat, että maksan lämmössä olisi jotain. Hän ei tässä vaiheessa pystynyt arvioimaan onko ongelma kylmyys vai kuumuus. Maksan lämmöllä on ilmeisesti vaikutus raskautumiseen. Keskitymme tähän sitten seuraavalla kerralla, joka on parin viikon päästä. Kyllä tämä sen verran mielenkiintoista ja rentouttavaa oli, että uudestaan haluan mennä.

Google lauloi tietysti heti, kun pääsin kotiin ja löysin käsitteet ”maksan tuli” ja ”maksan kylmyys”, joista kerrottiin seuraavaa:

Maksan tuli
Oireet: päänsärky, korvien soiminen, punoittavat kasvot, vihaisuus ja ärtyneisyys, silmien punoitus/turvotus, suun kuivuminen, kurkku tulehdukset, unettomuus, paljon unia, rintakivut
Kieli: punainen, keltainen kate
Ravinto: voikukka, salvia, katkero, päärynä, vesimeloni, selleri, meirami, piparminttu, krysanteemi, aloe, vesimeloni, kurkku, sitruuna, banaani, jogurtti
Vältä: kaikkea kuumentavaa, etenkin kahvia ja alkoholia. Myös tulisten ruokien nauttiminen usein pahentaa tilaa helposti.

Kylmyys maksan kanavalla
Oireet: kuukautiskivut, kohdun toiminnan häiriöt, hedelmättömyys, kivesten särky, kylmät alaraajat
Ravinto: kaneli, pujo, fenkoli, inkivääri (hoituu parhaiten moxibustiolla).


Erityisesti tuo kylmyys osuu oireiden puolesta selvemmin tilanteeseeni, mutta hoitaja tuntui uskovan maksan kuumuuteen enemmän. Toivottavasti tähän saan lisää selvyyttä ensi kerralla.

Ihan alussa keskustelimme myös stressistä ja huolesta mitä lapsettomuus aiheuttaa. Hän piti erittäin tärkeänä, että saisin tämän huolen pois ja stressi yrittämisestä poistuisi. Tähän sain avuksi Bachkukka tippoja, joiden pitäisi vaikuttaa mieleen ja auttaa työntämään tämä lapsihaave mielestäni syrjään. Todella jännityksellä odotan, onko tuotteella vaikutusta. Tuotetta otetaan 3-4 kertaa päivässä 4 tippaa kerralla. Eipä ole kyllä mitään tällaista luonnollista kokeilua vastaan.  Bachkukka  oli minulle ihan uusi ja vieras tuote, mutta sen luonnollisuuden takia otin sen mielelläni tuosta vain kokeiluun. Nopealla googlettelulla sai jo hieman vastauksia Bachkukista, mutta kirjoittelen asiasta enemmän, kun olen asian sisäistänyt paremmin ja löytänyt minulle määrättyjen kukkien tarkoituksen. Mielenkiintoista. J

Tosiaan seuraava aika on varattuna ja haluan antaa akupunktiolle vielä mahdollisuuden. Kerroin, että meille on myös lääkkeellinen hoitosuunnitelma olemassa ja haluan sen kanssa edetä ennen kesälomia eli toukokuussa. Hän piti sitä hyvänä rajana tämän vaihtoehdon kokeilulle. Jos tämä toimisi, niin se toimisi siihen mennessä.

Päällimmäisenä on ajatus, että tämä on mielenkiintoista ja vaikka on kova hinku saada vauva nyt heti, niin hetken haluan rauhoittua vielä tähän. Toivottavasti tämä on hyvä päätös.


Ihanaa viikonloppua!

-Emma

4 kommenttia:

  1. Tosi kiva kuulla että jäi kaikinpuolin positiivinen fiilis! Ja juuri se fiilis, että sua yritetään auttaa. Kuulostaa monin tavoin samanlaiselta aloitukselta kun minullakin: pulssien tunnusteleminen ja yleinen jutustelu taustoista. Muistaakseni minullekkin sanottiin hyvistä energiatasoista, mutta että siitä pulssista oli selvästi luettavissa stressi ja huoli. Mulle kanssa laitettiin alku kierrosta juuri kohtua ja follikkelia stimuloivia neuloja. Kuulostaa hyvin samanlaiselta. Itselleni laitettiin kuitenkin enemmän niitä neuloja, kuin kolme.

    Nyt odotan tosi mielenkiinnolla tuota Bachkukkaa! En ole ennen moisesta kuullutkaan. Jos se toimisikin salaisena aseena, miten tämän projektin saa mielestä pois! Jos tykästyt tuotteeseen, saatanpa kokeilla ensi kierrossa itsekin :)

    Ihailen muuten sinun kykyä rauhoittua tämän asian kanssa ja kokeilla luomuna! Itsellä ei pää kestäisi.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy sanoa, että ihmettelen itsekin miten tämä luomuna meneminen voi tuntua nyt hyvältä idealta. Luulen, et se johtuu siitä, että syksyllä koin jotenkin todella ahdistavaksi tämän yrittämisen ja pidin silloin vähän taukoa kirjoittamisesta, mutta ei se auttanut. Jostain vain nyt kumpuaa sellainen tarve olla hetki stressaamatta. Saa nähdä kauanko tämä fiilis kestää, mutta ainakin tämä tuntuu nyt hyvältä.

      Itsestänikin tuo kolme neulaa tuntui tosi vähältä, mutta enpä tiennyt paljon niitä pitäisi olla.

      Muistatko, montako sinulle on niitä suunnilleen laitettu?

      Tuo Bachkukka on tosiaan mielenkiintoinen kokeilu. Hän suositteli sitä myös raskautuessa, jos keskenmeno huolestuttaa. Pitäisi myös siinä tilanteessa rauhoittaa mieltä. Mielenkiinnolla odotan, että huomaako mitään eroa mielessä. :)

      Rentouttavaa viikonloppua! Kovasti pidän peukkuja, että teillä siellä tarraisi pieni kiinni.<3

      Poista
    2. Ymmärrän hyvin, että se tuntuu hyvältä päätökseltä. Ja oishan se tietysti ihan mahtavaa, jos luomu plussan saisitte! Onhan se teillä ihan mahdollista, se kurjaakin kurjempi keskenmenohan sen todisti :(

      Mulle ollaan laitettu nyt per sessio aina 6-8 neulaa. Hän laittaa joka kerta päähän 2 neulaa. Ne on kuulemma niitä stressiä helpottavia pisteitä. Sitten ennen ovulaatioo laitettiin molempiin ranteisiin yhdet, nilkkoihin etupuolelle yhdet ja munasarjojen päälle yhdet. Nämä oli kaikki niitä kohtua ja follikkeleita stimuloivia pisteitä. Sitten inssin jälkeen käännyttiin mahalle ja mulle laitettiin korviin, pohkeisiin ja selkään. Ne on nimenomaan niitä munuais-energiaan liittyviä pisteitä, jotka on yhteydessä alhaiseen ruumiinlämpöön. Alhainen munuaisenergia= alhainen ruumiinlämpö. Sillä ollaan nyt yritetty saada sitä mun alhaista lämpöä nostettua. Ja sit meen vielä maananataina vikaa kertaa. Se on sitten "toivottavaa" kiinnittymistä tukeva hoito. Katotaan mihin siellä pistetään :) Mä oon nyt aina ihan suoraan kyselly siltä mun hoitajalta, että mihin mikäkin neula on tarkotettu ja hän sit aina selostaa.

      Kiitos<3

      Poista
    3. Todella toivoisi että näin kävisi, mutta keväällä sitten tarvittaessa rankemmat keinot käyttöön. Tai jos alkaa aikaisemmin tuntua ettei jaksa uskoa, niin sitten aikaistetaan.

      Mun täytyy kyllä paremmin kanssa kysellä mihin mikäkin laitetaan. Aika iso ero kyllä neulojen määrässä. Vähän toivoisin että laittaisi enemmän seuraavalla kerralla :)

      Toivon todella, että nyt olisi se teidän kerta. Hyvät on ainakin tukitoimet :)

      Poista