maanantai 26. marraskuuta 2018

Saanko osallistua synnytystalkoisiin?


Nenillehän tässäkin kierrossa taas tuli ja nyt mennään jo yk:ssa 20. Välillä vain tuntuu, että tässä projektissa onnistuminen on täysin mahdotonta ja oman vauvan saaminen olisi liian täydellinen unelma, joka ei vaan voi toteutua. Hassua, kun sen pitäisi olla maailman luonnollisin asia.

Synnytystalkoot ovat olleet nyt tiiviisti uutisten aiheena. Jotenkin tämä rahakannustin vauvan tekemiselle tuntuu melko hurjalta. Mielestäni on pelottavaa, jos ihmiset alkaisivat tekemään lapsia esim. 1000 eurosta. Se on kuitenkin niin pieni summa, ettei se pitkälti helpottaisi kenenkään taloudellista tilannetta, joten mietin ketä tuo summa sitten houkuttaisi niin paljon, että tekisi lapsen vain tuon 1000 euron motivoimana. Pelottavaa. Toivoisin, että lapsettomuushoitoihin panostettaisiin enemmän näissä ”synnytystalkoissa”. Väittäisin, että sieltä puolelta ainakin löytyisi henkilöitä, jotka todella haluavat vanhemmiksi ja haluavat lapsen ”oikeista” syistä. Oma kokemukseni kunnan hoidosta ovat vasta alusta, mutta ihmettelen, ettei esimerkiksi ferritiini arvoani suostuttu mittaamaan, vaikka sitä kovasti toivoin. En voi uskoa, että tuon arvon mittaaminen olisi maksanut kovinkaan paljon. Itse ainakin äänestäisin sen puolesta, että synnytystalkoissa keskityttäisiin lapsettomuushoitojen tukemiseen. Minut voi ainakin laskea mukaan näihin talkoisiin. :D

Tällä hetkellä jännitän kauheasti miehen simppatestejä. Toivon, ettei sieltä puolelta saataisi mitään huonoja uutisia. Miestäkin selvästi mietityttää tuo testin antotilanne ja tietysti tulokset, joten odotan, että saadaan tämä pois päiväjärjestyksestä. Vielä joudutaan vain odottelemaan tätä.

Elättelin taas toiveita onnistumisesta viime kierrossa, kun tuttua juilintaa oli paljon ja sellaista sähköisku kipua oli rinnoissa. Panostin kierrossa taas lisäravinteisiin kuten geleisiin, Dona fertyyn, sinkkiin ja satunnaisesti macaan ja  vehnänalkioöljyyn. Raskaus vitamiineja olenkin syönyt jo 1,5 vuotta säännöllisesti. Greippimehu jäi vähemmälle, kun en meinaa sitä enää löytää mistään kaupasta. Ajaisikohan verigreippimehu saman asian?!
Joka tapauksessa onnistuin taas elättelemään toiveita, että voisimme onnistua.

Voi kun voisi nähdä tulevaisuuteen, että saadaanko me joskus parasta palkintoa niin jaksaisi paremmin odottaa omaa vuoroaan.

-Emma

2 kommenttia:

  1. On joo ehkä hieman kieroutuneet ajatukset jos yhden 1.000€ takia väännetään lapsi...! Koskas teillä tehdään se simppatesti? Se on ihan pikkujuttu ja siitä saatte varmasti mielenrauhan kun se on annettu. Kurja kuulla, että yrityskierto taas vaihtui :( Itse olen tehnyt kotona greippimehua ihan oikeista greipeistä, elikkäs yksi greippi päivässä puristimeen ja se vaan alas. Ja käsittääkseni verigreippi ajaa sen ihan saman asian :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi viikolla olisi simppatestit, että ei enää mikään mahdoton aika odotella. Mutta tässä ehtii hyvin luoda kaikkia kauhu kuvia :D
      Täytyypä testata tuota oikeaa greippiä, olisi ainakin ehtaa tavaraa. :D

      Poista