maanantai 17. syyskuuta 2018

Mielentila


Loppuihan se verenvuoto sitten lopulta kp 13 ja tuolloin tuli myös pysyvä hymy. Onestepin testi ei mielestäni ollut tällöin positiivinen, oikeastaan olisin tulkinnut tuloksen positiiviseksi vasta kp 15. Melko iso ero. Vähän tuo aukkarin aiheuttama verenvuoto sotki suunnitelmia, mutta ei välttämättä pilannut mahdollisuuksia täysin. Saa nähdä kuinka tässä taas käy. Varsinkin kun munasoluja näytti olevan kaksi tuloillaan, niin todella toivon ettei tätä hukattu.

Jotenkin olen rauhallisin mielin, mutta toisaalta turhauttaa kamalasti. Rauhallinen mieli tulee osittain siitä, että yritys jäi niin vähäiseksi. Turhautumista taas tulee siitä, että muiden raskausuutiset ahdistavat.
Minulla on tällä viikolla ystäväporukan kanssa tapaaminen pitkästä aikaa ja pelkään, että yksi heistä ilmoittaisi raskausuutisen. Epäilys nousi aikaisemmin syksyllä, kun kyläillessä näin raskaustestin hänen roskiksessa. Nyt tapaamista suunnitellessa hän on korostanut jo useamman kerran, ettei ota alkoholia. Joten eiköhän sieltäkin suunnalta tule kohta ilouutisia. Edelleen tämä tuli niin yllätyksenä, kun hänen lapsilukunsa piti jo olla täynnä. Mielessäni on lista ihmisistä, kenen pelkään raskautuvan ennen minua. Lista alkaa olemaan hyvin lyhyt, koska kaikki ovat jo ehtineet ennen minua. En vain osannut varautua siihen, että myös ne, jotka olivat jo aikoja sitten ”lapsilukunsa” saavuttaneet, lähtisivät iltatähti kierrokselle. Oikein universumin pilkkaa. Vaikka eihän tätä kukaan ”tee minulle kiusallaan”, mutta silti se välillä tuntuu katkerassa mielessä.

Yritän kynsin ja hampain pitää kiinni rauhallisesta olotilasta. Onneksi töissä on vilkastunut todenteolla ja työmäärä on valtava. Siihen on hyvä hukuttaa ajatukset.

4 kommenttia:

  1. Onneksi se verenvuoto loppui ja pääsitte hyödyntämään kierron! Toivottavasti tärppäis, vaikka ne kaksoset!! :D
    Täällä kans ahdistusta muiden raskausuutisista, facebookissa tulee melkein päivittäin nyt raskaus/vauvan syntymä/ristiäiset uutisia... Taas pysäytti yksi tutun postaus, heillä vauvan laskettu aika sama, kun meillä olisi ollut.. Mulla nyt kanssa pari kaveria, kenen lapsiluku piti olla täynnä niin vauvakuumeilee... Ja aivan varmasti he taas raskautuvat kerrasta. Eihän se itseltä ole pois, että muut saavat kaiken helpolla, mutta on se katkeruus silti niin kova asiasta. Täällä kans nyt tavoitteena rauhaisa olotila, onneksi on melko kiire koko ajan niin ei ehdi niin paljon miettiä asioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tärppäisi edes se yksi :D
      Helpottavaa, kun muihinkin osuu noi toisten raskausuutiset kipeästi. Tuntuu välillä niin hölmöltä vierittää kyyneleitä toisten uutisten takia. On tämä vain epäreilua.

      Poista
  2. Ihan täysin ymmärrettävää tuo turhautuminen, kun vierestä muilla onnistaa helposti ja vielä ehkä monta kertaa, kun itse vaan odottaa ja odottaa. Mulle oli vaikeimpia täysin puskista tulevat raskausuutiset, oli jotenkin helpompi suhtautua jos osasi jo etukäteen vähän odottaa ja ikään kuin "totutella" ajatukseen. Mutta kyllä silti oli raskasta, kun läheisestä kaveriporukasta kaikilla oli alle vuoden ikäinen lapsi tai olivat juuri raskaana ja myös työkavereista moni tuli raskaaksi meidän yrityksen aikana. Tuntui oikeasti siltä, että olin ainoa maailmassa, joka ei ole raskaana/äiti. Olisi ollut helpompi odottaa tärppiä jos olisi ollut edes yksi ystävä, joka ei olisi vielä raskaana tai äiti. Mutta samaan aikaanhan on mahdollista kokea monia tunteita, kyllä mä ajattelen että voi aidosti olla onnellinenkin ystävän puolesta, vaikka samaan aikaan olisi myös kateellinen, turhautunut, katkera tai mitä vaan.

    Tsemppiä joka tapauksessa tähän kiertoon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Niin helpottavaa lukea myös muiden samanlaisista fiiliksistä. Tietysti sitä on myös onnellinen toisten puolesta. Jotenkin vauvojen synnyttä on helpompi olla onnellinen toisten puolesta. Jotenkin siitä raskausajasta olen erityisen kateellinen muille. Ja kun muilla raskaudet näyttävät etenevän automaattisesti loppuun ja keskenmenot ovat ihan vieras ja epätodellinen asia heille.

      Kiitos tsempeistä. :) Toivottavasti tulisin pian perässä.

      Poista