keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Ovulaatio hämmennystä

Hauskaa vapun jälkeistä aikaa!

Nyt on vähän lomailtu ja ladattu akkuja, tekipä kyllä hyvää. Kyllähän tuossa lomallakin oli vauvahaaveet ja työkuviot aika voimakkaasti mielessä, mutta teki hyvää ottaa vähän etäisyyttä asioihin ja olla poissa lähipiirin vauvauutistulvasta ja some maailmasta, jossa puolet tuntuu olevan raskaana tai pikkuvauvojen äitejä. Muiden raskausuutiset ottavat tällä hetkellä tosi koville.

Vappua vietettiin tosi rauhallisesti, kun oli hieman reissuväsymystä. Jotenkin tuo vappu ahdisti muutenkin, kun juuri viime vappu meni km:ää surressa. Facebook oli täynnä perheitä, jotka viettivät lasten vappua. Olisin niin toivonut, että mekin oltaisiin saatu viettää lasten vappua. Mutta ei…

Välillä onnistun pääsemään sellaiseen zen-tilaan tämän asian kanssa ja uskon, että kyllä meidän vuoro vielä tulee ja saan itseni uskomaan ettei tämän asian kanssa ole mitään kiirettä. Tulee kuin tulee. Ja sitten mieli kääntyykin aivan päälaelle ja katkeruus ajan kulumisesta iskee päälle. Pelkään myös hirveästi, että keskenmeno tapahtuisi uudelleen, jos saisimme uuden plussan aikaiseksi. Tällä ajatuksella on turha kuormittaa mieltä, mutta tuolla takaraivossahan se pyörii. Huoh…

En olisi uskonut, että vauvahaaveilu voi viedä mielen näin alas, vaikka elämän muut osa-alueet ovat kuitenkin kunnossa ja hyvin. Välillä vain tuntuu etten voi olla enää täysin onnellinen ennen kuin mekin saadaan vauva. Tosi katkera ja itsesäälissä rypevä ajatus. Onneksi tämä ajatus ei ole koko ajan päällä, mutta kyllä tämä jonkin verran ahdistusta aiheuttaa.

Lomalla en tikutellut ovista, joten en ole aivan kartalla, milloin se oli. Vai oliko sitä edes vielä. Viime viikolla kp 18 tein viimeisen testin ennen lomaa ja viiva oli silloin jo mielestäni lähes positiivinen. Olin siis aika vahvassa uskossa, että ovis tapahtuisi aivan lähipäivinä. Vasta kp 22 olin havaitsevani ovisliman, mikä sai epäilemään olisiko vasta silloin ollut ovis. Tein uuden testin kp 24, jolloin viiva oli edelleen lähes positiivinen ja tämä oli mielestäni aika hämmentävä. Myös eilen kp 25 tein ovistestin ja vielä tosi laimeasta pissasta, niin edelleen lähes positiivinen. Olen kyllä nyt tosi pihalla, että milloin se ovis nyt on oikein ollut. Toivon, että ovis ei olisi ollut ainakaan kp 22, koska seuraavan kierron ovis tulisi sitten osumaan niin keskellä seuraavaa lomaa, että onnistuminen silloin olisi tosi epätodellista. Se taas sopisi oikein hyvin, että se olisi vasta nyt. No jännä nähdä mihin sitten osui/osuu.

Oireidenkaan puolesta en osaa varmuudella sanoa, että milloin olisi voinut olla. Tai tuo ovislima oli ainoa ”varma” oire. Muuten on ollut jo noin 1,5 viikkoa juilintaa oikean munasarjan kohdilla, mutta se nyt tuskin tarkoittaa mitään, kun se on kestänyt noin kauan. Sekä jo viime kierrossa huomasin, että kuvittelen aika paljon noita oireita. Tai ainakin annan niille turhaan merkityksen.

Eli eiköhän piinapäiviä tässä kuitenkin taas elellä. Jännä nähdä piinaillaanko vielä kaksi viikkoa vai vähän vähemmän. Life ´-sovelluksen mukaan 8 päivää kuukautisten alkuun, mutta siihen ei voi nyt tukeutua.

Ihanaa, lyhyt viikko! Tämän kyllä jaksaa.

-Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti