maanantai 14. toukokuuta 2018

Lucky number 13?


Yk 13 lähti käyntiin äitienpäivänä kuten pahasti pelkäsinkin. Sain siis kärvistellä kauheissa menkkakivuissa koko päivän. Huoh. Kierto venyi tällä kertaa 36 päiväiseksi ja seuraava ovis osuu sitten tosi huonoon aikaan, ellei sitten tulisi taas pitkä kierto, jolloin olisi vähän enemmän toivoa onnistumisesta. Mukava kuitenkin huomata, että todennäköisesti havaitsin oviksen pelkästään oireista, ilman tikuttelua. Tosin eipä se nyt mitään auttanut.

Viimeksi pohdiskelin urasuunnitelmia ja tämän projektin jäähyllä laittamista. Tämä ajatus on aiheuttanut todella paljon ahdistusta ja tulin lopulta siihen tulokseen, että en ole sen huonompi ihminen, vaikka ”ainoa” tavoitteeni tällä hetkellä on ”vain” tulla raskaaksi. Ei ole pakko laittaa itseään siihen tilanteeseen, että joutuisi tekemään valinnan vauvan ja työn välillä. Kyse ei siis tietenkään ole siitä, että jättäisin tämän projektin takia työt vaan en nyt lähde haastamaan itseäni uusiin asioihin, joka vaatisi tämän projektin viivyttämistä. Täytyy kuitenkin tiedostaa, että tämä projekti on jo kestänyt pitkän aikaa ja ikää tulee koko ajan lisää. Ei vain löydy sellaista summaa, josta suostuisin luopumaan tästä unelmasta. Tämä päätös tuntuu todella helpottavalta, joten vauva2019 -projekti jatkukoon!

Äitienpäivän herättämät fiilikset vain vahvistivat tämän päätöksen olleen oikea. Olisi pitänyt pysyä somesta poissa eilinen päivä, kun äitienpäivä hehkutusta näkyi tuoreiden äitien ja pienien vauvojen yhteiskuvien ja masukuvien muodossa. Ei vain ollut minun vuoro olla äiti tänä vuonna. Rukoilen ja toivon, että ensi vuonna myös minulla olisi oikeus tähän päivään.

Edellinen pitkä kierto nyt ehkä hankaloittaa tämän kierron onnistumismahdollisuuksia, mutta tehdään taas se mikä voidaan. Ajatukset ovat nyt enemmänkin seuraavassa kierrossa, jossa onnistuminen on todennäköisempää. Otinkin nyt itseäni niskasta kiinni ja varasin ajan yksityiselle gynelle, joka on erikoistanut lapsettomuuteen, niin pääsen vihdoin keskustelemaan vaihtoehdoista. Toivon, että saisin jo seuraavaan kiertoon jonkun avun varmistamaan ovulaation onnistumisen.

Minkälaisia kokemuksia teillä on eri valmisteista, joilla varmistetaan tuo ovulaation tapahtuminen?

Onneksi lämmin ja aurinkoinen ilma piristää tätä maanantaita!

-Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti