tiistai 27. helmikuuta 2018

Muita suunnitelmia

Tämä vauvaprojekti on vallannut suuren osan ajatuksistani jo pitkän aikaa ja huomaan sen ohjaavan paljon suunnitelmien tekoa. Usein tulee mietittyä, että ei viitsi silloin lähteä reissuun, jos ajankohta osuukin ovulaatioon ja sitä ei sitten pääse havaitsemaan. Tai uskaltaako osallistua juhliin, jos ne osuukin piinapäiville ja joutuu välttelemään alkoholia ja saa pahimmassa tapauksessa selitellä muille, miksi ei juo. Tai mitä jos olisinkin raskaana reissussa ja kärsisin kauheasta pahoinvoinnista.
Havahduin siihen, että tämä projekti hallitsee tällä hetkellä liian paljon elämää, kun pitäisi muistaa myös elää. En nyt tarkoita, että piinapäivien aikoina alkaisin alkoholia käyttämään tai muuta hulluttelemaan, mutta kivoista jutuista ei tarvitsisi kieltäytyä varmuuden vuoksi.

Eilen tulikin sitten varattua pieni reissu keväälle ja ai että kuinka paljon saa virtaa siitä, että on jotain mukavaa on odotettavissa. Tällä hetkellä, kun tuntuu, että joko odotan seuraavaa ovulaatiota, piinapäivien kulumista ja sitten taas menkkoja. Ei ehkä kovin hohdokasta. Niinpä nyt teen myöhästyneen ”uuden vuoden lupauksen”, etten jätä mukavia juttuja tekemättä, koska ehkä jotain…
Sen verran toki katsoin, että kevään reissu osuu hyvin todennäköisesti samaan aikaan kuin ovulaatio, jolloin se kierto jää hyödyntämättä. Mies ei siis tälle reissulle pääse mukaan  :D. Mutta päätin, ettei kuukautiskierto saa olla enää hauskojen juttujen tiellä. Onhan tässä vielä tämäkin kierto kesken, jonka tuloksia tässä jo kuumeisesti odotellaan. Ja yksi kierto jää ainakin tähän väliin ennen lomaa. Turha siis surra parin kierron päähän mahdollisesti menetettyä ovista. Näin ainakin yritän ajatella.

Life-sovellus ilmoittaa, että 7 vuorokautta seuraavien kuukautisten alkuun eli ensi tiistaina menkat sitten oletettavasti alkavat. Toivon, että alkaisivat mieluummin jo maanantaina, kun tiistaina on muutenkin niin rankka päivä edessä, etten haluaisi menkkojen alkamispettymystä vielä siihen päälle. Tähänpä nyt ei voi oikein vaikuttaa. Viikonloppuna on yhdet juhlat edessä ja olen suunnitellut tekeväni varhaisen raskaustestin lauantaiaamuna. Jotenkin en haluaisi latistaa juhlafiilistä testaamalla negatiivisen, mutta tietysti sitä elättelee toiveita positiivisesta, jolloin olisi niin helppo kieltäytyä alkoholista. En tietenkään uskalla alkoholia sen suuremmin nauttia, vaikka saisin negan. Positiivisen jälkeen olisi vain niin helppo kieltäytyä hyvän syyn takia.

Pelottaa kyllä ettei tästäkään kierrosta saada positiivista, vaikka niin selkeän positiivisen tuloksen sainkin ovulaatiotestillä. Välillä tuntuu pientä juilintaa kohdun ja munasarjojen tienoilla, mutta niin kyllä tuntui viime kierrossakin eikä se tarkoittanut mitään. Odotan kovasti, että rinnat kipeytyisivät, kun se oli selkeä oire silloin keskenmenneessä raskaudessa. Tällöin huomasin kipeytymisen suihkussa ollessa, kun vesi sattui nänneihin. Harmittaa, etten kirjoittanut sitä minnekään ylös, milloin tämä oire alkoi. Nyt hän pitäisi jo kiinnittymisen olevan tapahtunut, jos näin olisi käynyt. Uskoisin oireiden myös alkavan piakkoin, jos positiivisia uutisia olisi luvassa. Hauska käydä suihkussa ja toivoa, että kunpa pikkaisen sattuisi. :D

Aamulämpö on edelleen koholla, mutta niin se oli myös viime kierrossa tässä vaiheessa. Joten eipä siitä saa kauheasti mitään iloa revittyä. 

Tuntuu, että nämä piinapäivät kuluvat niiiiiin hitaasti. Vaikka kyllähän näiden päivien aikana on paljon toiveikkaampi olo kuin sitten menkkojen alettu.


Tästä kierrosta tulisi marrasvauva. Voi, kuinka se kuulostaisi täydelliseltä. Voi kun olisi meidän vuoro.

-Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti