perjantai 23. helmikuuta 2018

Ovulaatiotestit

Kovin pitkää ja laajaa kokemusta ei minulta löydy ovulaatiotestien käytöstä, mutta iso ero oli kyllä havaittavissa RFSU:n ovulaatiotestien ja Raskauskeijun testien välillä.

Aikaisemmin on ollut käytössä RFSU:n testit ja en ole kyllä niillä onnistunut selkeää ovulaatiota havaitsemaan. Olen ajatellut, että noi omat monirakkulaiset munasarjat aiheuttaa epäselvät tulokset. Tässä kierrossa oli kuitenkin ensimmäistä kertaa käytössä Raskauskeijun testit ja yllättäen sainkin aivan selkeän tuloksen.

Kuvassa edellisen kierron RFSU:n testit. Tein tällöin todella tunnollisesti testit samaan aikaan ja neljä tuntia pidättäen ja tulokset heittelivät miten sattui. Menkkojen alkamisesta päätellen ovis olisi ollut kp 18. Mutta kyseinen liuska on yllättäen ilman viivaa.Seuraava kuva on sitten tästä kierrosta Raskauskeijun liuskoilla ja viivojen tummentuminen on selkäesti havaittavissa. Kp 19 oli testiviiva selvästi tummempi kuin kontrolliviiva, joten tällöin oli todennäköisesti sitten ovulaatiopäivä. Ei näy enää kuvassa niin selkeästi tämä ero kuin mitä se oli testatessa.Tein vielä eilen (kp22/dpo 3) ovulaatiotestin, kun haluaisin nähdä, että viiva lähtee haalenemaan. Kyllähän se jo haaleampi on, mutta yllättävän tumma edelleen. Eiköhän se tuosta lähde haalenemaan, kuten pitääkin.

Yritin eilen etsiä tietoa tuosta RFSU:n testin herkkyydestä, mutta jostain syystä en sitä onnistunut löytämään. Raskauskeijun testin on herkkyys 20mIu/ml ja sitä myydäänkin ”erittäin herkkänä” testinä eli varmasti eroa noiden välillä on. Meinaan kyllä tätä Raskauskeijun testiä suosia myös jatkossa, ettei mene mahdolliset ovikset hukkaan.

Digitestejä en ole käyttänyt koskaan, kun niiden hinta hieman hirvittää. Onneksi löytyi vähän edullisempi toimiva tuote.

Perjantai! Mun lemppari viikonpäivä!


Ihanaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti