sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Raskausoireet 7+0-9+6

Täällä on pikku hiljaa selvitty 9+ viikosta ja 10+ kolkuttelee ovella. :) Aikamoista odotteluhan tämä tuntuu olevan, joten postaukseen pääosaan päätyivät oireet. Niistä kun on niin mukava valittaa. :D Vaikka täytyy sanoa, että niiden avulla olen varmaan selvinnyt järjissäni ja pystynyt paremmin luottamaan raskauteen. Huomaan heti oireiden vähentyessä, että huoli nostaa päätään.

7+0-7+6

7+0 käynnistyi paljon paremmin kuin edellinen viikko. Aamulla herätessä ei ollut paha olo, mikä tuntui täydelliseltä. Päivän aikana vaivasi vain pieni etova olo, mutta en oksentanut kertaakaan. Lämmintä ruokaa en pystynyt syömään, mutta säännöllinen syöminen onnistui ilman hirveää taistelua ja perään oksentamista.

Helpotuksesta on varmasti kiittäminen akupunktiota<3 Aivan mahtava keksintö. Olin siis 6+6 akupunktiossa, joten tämä on varmasti hyvän oloni takana. Oli hieman erilaista tehdä töitä, kun ei tarvitse välissä oksentaa ja taistella pahaa oloa vastaan. Sain jopa vähän siivottua kotia. 

Kummallinen oire on ollut, että herään öisin johonkin. Tämä alkoi 6+ jotain ja jatkui ainakin 7+0, tämän jälkeen tämä on vähentynyt.

7+3 tuli päivällä rusehtavaa vuotoa eniten tähän mennessä. Säikähdin vessassa todella paljon, kun pikkuhousunsuojassa oli niin paljon rusehtavapunaista vuotoa. Tällöin oli todella kova huoli, lähteekö vuoto yltymään.

Selvisin ilman oksentamista vielä 7+5 asti ja olo oli akupunktion ansiosta todella hyvä. Tai toki kävi mielessä toinenkin vaihtoehto, että kaikki ei olekaan kunnossa ja olo helpottuu tämän takia.

Onneksi tämän jälkeen koitti varhaisultra, jossa saatiin parhaimpia uutisia <3.

Oikeastaan aamuisin vaivaa pahin etova olo ja saa vähän taistella, että ruoka pysyy sisällä. Mutta olo helpottuu myöhemmin päivällä, varsinkin kun syö 1-2 tunnin välein.

7+6 alkoi vessassa ravaaminen öisin, mutta ei onneksi joka yö.

8+0-8+6

Rusehtavaa vuotoa ei ole tullut. Tai taisi tulla viimeisen kerran juuri tämän viikon alussa. Niin helpottavaa!

Sukkapuikko kipuja oli erityisesti tällä viikolla.

Vatsa on iltasin tosi turvoksissa, oikein kunnon kipeä pallo.

Paha olo alkoi uudestaan. Akupunktio ei auttanut ihan yhtä hyvin kuin viimeksi ja oksennan joka päivä. Olo ei ole kuitenkin yhtä hirveä kuin oli sen yhden viikon ajan.

Ruokailu on ihan hirveää kun mitään ei tee mieli, mutta nälkä vaivaa yhtenään. Lämmin ruoka ei maistu, varsinkaan jos sen on tehnyt itse. Muutaman lämpimän ruuan olen saanut syötyä, mutta ne ovat olleet muiden tekemiä.

9+0-9+6

9+ viikko on käynnistynyt aamuoksentamisella, mutta loppupäivälle paha olo ei iske enää pahasti päälle. Rasitus aiheuttaa huonoa oloa, mutta levossa olo pysyy siedettävänä. Syksy on ollut nyt mielettömän kaunis ja olenkin nyt päässyt pienen pienillä kävelyille ja istuskelen puiston penkillä kun voimat ehtyvät. Kunto on mennyt todella huonoksi ja odotan, että pääsen taas huolehtimaan itsestäni paremmin.

9+4 oli ensimmäinen päivä ilman aamuoksennusta ja olo muutenkin hyvä. Heti tietenkin alkoi pelottaa, onko kaikki hyvin. Tämä jäi kyllä lopulta ainoaksi oksennusvapaaksi päiväksi, mutta olo on kyllä helpottanut huomattavasti. Kärsin enemmän tyypillisestä AAMUpahoinvoinnista ja aamuoksennuksen jälkeen voi olla jopa hyvä olo. Valitettavasti jokin flunssa iski kyllä päälle ja se vie olon nyt vuorostaan huonoksi.

Vatsan turvotus on myös helpottanut tämän viikon lopussa ja se ei ole enää iltaisin kipeä pallo. 


1. neuvolakin koitti tällä viikolla. Tapaaminen oli ihan hyvä ja siinä kartoitettiin meidän elämäntilannetta ja elintapoja. Tärkein anti oli varmasti lähetteiden saaminen seulontoihin. Meinataan osallistua kaikkiin tarjottuihin seulontoihin, joten ensimmäisenä vuorossa on verikokeet ja sitten ultra ja myös sokerirasitus osuu kohdalleni. Ultraa odotan taas kuin kuuta nousevaa. Toivottavasti kaikki olisi hyvin <3

Mukavaa viikonloppua ja alkavaa viikkoa! Täällä päästään jo 10+ viikolle. Niin jännittävää ja mahtavaa, että olen edelleen raskaana :) Pysy pieni mukana <3

8 kommenttia:

 1. Ihanaa, että sielläkin aletaan olla jo noin pitkällä. Pian alkaa jo toinen kolmannes ja olo yleensä helpottuu huomattavasti :) Kyllä tästä vielä hyvä tulee ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuntuu ihan uskomattomalta, että raskauviikko on jo kaksi numeroinen vaikka alussa vielä ollaankin. Kovasti odotan, että olo alkaisi vihdoin helpottamaan, mutta toistaiseksi sitä ei vielä tapahtunut. Toivotaan todella <3

   Poista
 2. Kiva kuulla sinun raksuaskuulumisia, olenkin pohtinut välillä, että miten siellä menee :) Koska sinulla on se ultra tiedossa?
  Oletteko jo kertoneet raskausuutisia perheelle/ystäville vai odotatteko ultraan saakka? Kovasti kiinnostaa, että miten lähipiiri reagoi? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut nyt vähän laiska blogin kanssa, kun olo ei ole ollut ihan paras. Mutta ehkäpä se kuuluisa 2. kolmannes tuo helpotuksen. Ultran sain juuri 12 viikon alkuun, joten odotusta ei ole kovin paljon jäljellä, vaikka välillä päivät tuntuvat kuluvan todella hitaasti, kun ultra alkaa jännittämään.
   Minun vanhemmille kerrottiin ihanat uutiset pikkasen varhaisultran jälkeen. Lähinnä myös sen takia, kun olen voinut niin huonosti, niin eivät ihmettele. :) Heidän reaktionsa oli ihan mahtava ja itkuksihan se koko porukalla meni. :D Muille aletaan kertomaan sitten ultran jälkeen. <3

   Poista
 3. Wau, jo 10. viikko pian! Aika menee niin nopeasti. Kuulostaa järkevältä mennä kaikkiin mahdollisiin seuloihin, mekin varmaan niin teemme jos päästään näitä asioita pohtimaan. :) Mukavia ultranodotuspäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on tämä suomen terveydenhuolto sen verran hieno, että kyllähän nämä on kiva hyödyntää. Ja huoli kyllä kasvaisi tosi isoksi, jos ei pääsisi välillä kurkkaamaan :) kiitos <3 kovin kauaa ei tarvitse enää odotella.
   Toivottavasti teillekin koittaa nämä samat ajat :)

   Poista
 4. Hei hienoa, että siellä porskustetaan edelleen eteenpäin! :) Onnea! Mä palasin blogin maailmaan pitkästä aikaa ja tänään kirjoitin uusimpia kuulumisiamme osa ykkösen. Pian lisää. Tsemppiä raskauteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kiva kuulla pitkästä aikaa sinustakin. Täytyykin käydä lukemassa teidän kuulumiset. :)

   Poista