perjantai 23. lokakuuta 2020

1. seulontaultra

Olemme päässeet jo niin pitkälle, että ensimmäinen seulontaultra on takana. Minun on vaikea uskoa, että tämä todella tapahtuu vihdoin minulle. <3  Kyllähän tätä ihmettä ehdittiinkin odotella.

Paha olo alkoi helpottaa vihdoin 11+1 ja ultraan mentäessä olikin vaikea luottaa, että voiko kaikki todella olla hyvin. Tuon viikon ajan oli nimittäin todella normaali olo ja mistään ei kyllä pystynyt päättelemään, että olisin raskaana. Toki edelleen saa miettiä todella pitkään, että keksii ruuan joka maistuisi, mutta lämmin ruoka menee jo alas. Ehdinkin jo maalailemaan vaikka mitä kauhukuvia, ettei sykettä enää löytyisi tai, että seulonnassa löytyisi jotain poikkeavaa.

Onneksi heti vastaanotolle päästyämme aloitettiin heti ultraamaan, joten jännityksessä ei tarvinnut kauan olla. Välittömästi, kun kätilö aloitti ultraamisen hän jo totesi, että siellä näkyy syke ja hän myös laittoi sydänäänet kuuluville. Uskomatonta <3 Pieni ihmeemme hyppelehti kohdussani ja pui välillä nyrkkiään. :D Käsittämätöntä. <3 Kätilö oli muutenkin aivan ihana ja kävi pientämme huolella läpi ja kertoi rauhallisesti, mitä kaikkea tässä vaiheessa pystytään näkemään. Niskaturvotuksen mittaamisen meni pieni hetki, kun pieni oli väärässä asennossa ja häntä jouduttiin tökkimään oikeaan asentoon. Ilmeisesti on hyvin yleistä, että tätä joudutaan hetki hakemaan ja olen kuullut, että jotkut joutuvat jopa vähän hyppimään, että tyyppi saadaan oikeaan asentoon. :D

Kun tyyppimme oli oikeassa asennossa, pääsi kätilö mittaamaan niskaturvotuksen, joka oli 0,9mm. Jes! :) Eli oikein hyvä arvo, kun arvon tulisi olla alle 3mm. Riskiarvioon vaikuttaa myös verikokeiden tulokset, mutta kätilö totesi, että jo tämän perusteella kaikki on mitä todennäköisemmin hyvin. Olin kyllä itsekin tästä aika varma, koska olin katsonut verikokeiden tulokset etukäteen ja tulkinnut niitä itsekseni. :D Tätähän ei pitäisi tehdä, mutta onneksi arvot vaikuttivat hyvältä enkä saanut pelkotiloja kehiteltyä.

Vielä saman päivän iltana saimmekin vahvistuksen, ettei kohonnutta riskiä ollut. Jes :)

Todella helpottunut olo, vaikka tuskin kestääkään kovin kauan. :D Kätilökin sanoi, että äidit alkavat yleensä huolestumaan muutaman päivän päästä, vaikka kaikki olisikin hyvin. Tunnistan tästä niin itseni.

Vaikka saimmekin puhtaat paperit olemme jo ennen raskautta miettineet Nipt-testiä. Se on edelleen meillä pohdinnassa, mutta todennäköisesti haluamme sieltä vielä hakea varmuuden, että babyllä on kaikki hyvin. Kallista lystiä, mutta se toisi niin paljon mielenrauhaa, että ehkäpä se on sen arvoista.

Seuraavaksi kalenterissa on sokerirasitus ja siitä reilu viikon päästä toinen neuvola. Sokerirasitukseen päädyin ilmeisesti tässä kohdassa sukurasitteiden takia. Tuntuu, että melkein viikoittain joutuu olemaan töistä pois raskauteen liittyvien käyntien takia, vaikka ei niitä ihan niin usein todellisuudessa ole. Siltä vain tuntuu. :D

Vaikka olo ei olekaan varsinaisesti sellainen, että ymmärtäisi olevansa raskaana, niin tällä hetkellä tuntuu todella hyvältä. Olo on niin paljon parempi kuin pitkiin aikoihin ja ruokavalio normalisoituu. Olen myös vihdoin päässyt tekemään kävelylenkkejä. Täytynee nauttia näistä viikoista kun olo on näin hyvä. :D

14 kommenttia:

 1. Ihania uutisia että kaikki hyvin! <3 ehdin jo odotellakin näitä kuulumisia malttamattomana :D mekin harkittiin nipt:iä tosissamme jonkin aikaa mutta päädyimme lopulta ettemme tee sitä, koska hinta ja se ei kuitenkaan voi antaa 100% varmuutta vauvan terveydestä. Mutta ymmärrän miksi ihmiset siinä käy, oli meilläkin se päätös lähellä. Ja mäkin jouduin alussa sokerirasitukseen ja pian toinen edessä. Täällä rv23 ja raskaus etenee hyvin/normaalisti ja mahakin jo selkeä ja rakastan sitä <3 mut vau, sullakin alkaa ihan pian jo toinen kolmannes :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut vähän laiska nyt kirjoittamaan, välillä huonon olon takia ja sitten kun on hyvä olo, on kaikkea muuta mielessä. :) Onhan tuo nipt todella kallis ja se kertoo vain pienen osan vauvan terveydestä. Laajuksiakin löytyy erillaisia, mutta yhdeltä klinikalta kerrottiin, etteivät ne laajemmat anna kovin luotettavia tuloksia, tulee vääriä negatiivisia ja vääriä positiivisia. Eli ei mitään iloa. Mutta vaikea päätös.

   Siellä ollaan jo ihanan pitkällä <3 Odotan kovasti sitä, että masu tulee näkyviin. Jonkin verran keho on jo muuttunut tässä kohdassa ja iltaisin on aikamoinen turvotusvatsa. :D pientä esimakua tulevasta. Jännä nähdä millä viikoilla ei enää mahdu omiin vaatteisiin.

   Haluatko kertoa, kumpi teille tulee? :) <3

   Poista
  2. Itsekin odotin masun näkymistä, alkoi näkymään mulla joskus rv15 paikkeilla mutta selvemmin vasta rv19 ja rakenneultran jälkeen tuntunut et kasvua tulee joka päivä :D tämä uusien vaatteiden hankkiminen on kyllä yks "haaste" kun en haluais hirveesti laittaa rahaa uusiin äitiysvaatteisiin ja takkeihin/ulkoiluvaatteisiin mutta välillä haastava löytää käytettynä sopivaa vaatetta. Sit lisäks rintsikat ja pikkuhousuista lähtien joutunut hankkimaan uusia. Mutta silti ilolla otan tämänkin vastaan :)
   Tosiaan rakenneultrassa oli kaikki hyvin onneksi ja tyttö pitäisi tulla <3 Uskomatonta, että tällä viikolla saan laittaa jo äitiyspakkauksenkin tilaukseen!

   Poista
  3. Olen ajatellut samaa, etten kauheasti uusia vaatteita haluaisi ostaa. Varmasti jotain paitoja tulee ostettua, mutta ajattelin ostaa imetykseen soveltuvia paitoja, niin tulevat sitten kuitenkin vähän pidemmäksi aikaa käyttöön. Ja housut/legginsit on varmaan pakko hankkia sitten kun ei vanhoihin vain mahdu. :D
   Rintsikat taitavat olla myös ihan pakollinen hankinta, jännä nähdä missä vaiheessa alusvaatekaappi menee uusiksi. :D
   Ihanaa kun raskaus konkretisoituu pikku hiljaa. <3

   Ihana kuulla, että kaikki oli hyvin ja onnea tytöstä <3 Voi äitiyspakkaus! Sitä odotan niin paljon. :)

   p.s. viesti tuli "tuntemattomana". :)

   Poista
  4. Kiitos <3 ihanaa että sullakin tosiaan riskiviikot takana ja pahoinvointi helpottanut, eli ei muutakuin mahan kasvatteluun ja liikkeiden tunnusteluun <3 mulla ekat liikkeet, jotka tiesin varmaksi että on vauvasta, tunsin 16+3 :) mutta hyvin yksilöllistähän se on millon alkaa tuntemaan :)

   Poista
  5. Odotan niin paljon noita liikkeitä. Ei ole enää montaa viikkoa, että niitä voisi alkaa tuntemaan. <3

   Poista
 2. Tämä on nyt varmaan viides kerta kun yritän kommentoida, joten en jaksa koko vietiä kirjoittaa taas, jos tämä näkyy niin sitten kirjoitan vielä uuden :D Eli testi testi.
  t. lakritsitoffee

  VastaaPoista
 3. Onnea hyvistä uutisista <3 Usein olen miettinyt, että koska tulee uutisia seulontaultrasta :)
  Onneksi ei mene enään kovinkaan montaa viikkoa, kun voit alkaa tuntemaan sikiön liikehdintää, niin se saa usein ne omat pelot jotenkin sysättyä syrjään. Nehän vaihtelevasti sieltä alkaa rv 15-20 tuntumaan riippuen istukan paikasta.
  Nyt vaan oikeen kunnolla nauttimaan raskaudesta ja toisesta kolmanneksesta <3 IHANAA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 tää on uskomattoman ihanaa aikaa, kun pahoinvointi on väistynyt ja pahimmat riskiviikot on takana. Odotan niin paljon, että liikkeet alkaisivat tuntumaan. Enpä itseasiassa tiennytkään, että jo rv 15 alkaen voi tuntea, jännittävää milloin sen saa kokea :)
   Tästä ajasta on kyllä super helppo nauttia <3

   Poista
  2. Piti vielä kommentoida liittyen siihen niptiin, että vaikka se ei tietysti ihan 100% varma tiestysti ole, niin kovin suuret on silti ne varmuusprosentit. Meille sanottiin silloin, että jos nipt on normaali, niin hyvin varma voi olla siitä, että kaikki asiat mitä sillä testaan on kunnossa. Minkä hintanen se testi on siellä Suomessa?
   Ja täytyy muuten vielä udella, että onko sinulla mitään sukupuolioloa itselläsi? :D

   Poista
  3. Hinnat hieman vaihtelevat, varsinkin kun jossain paikoissa on eri laajuisia nipt-testejä. Mutta laajuudesta riippuen hinta on 430-770€ ja tähän päälle sitten lääkärikäynnin hinta + ultra. Ilmeisesti se perus nipt on ainakin tosi luotettava, mutta noissa laajemmissa tutkitaan sen verran harvinaisia poikkeavuuksia, jolloin luotettavuus on myös pienempi.

   Sukupuoli oloja olen kyllä kovasti yrittänyt tutkiskella, mutta ei mulla kyllä mitään käsitystä ole. Unissakin on ollut molemmat vaihtoehdot :D

   Poista
 4. Hei jes, se viides kommentti vihdoin tuli läpi! :) :) Mulla on ollut tämä kommentointiongelma TODELLA kauan, en enää edes muista mitä kaikkea oon yrittänyt sanoa... :D :( Mutta siis tähän postaukseen piti kommentoida, että ihana kuulla että kaikki oli ultrassa hyvin <3 Ja se on kyllä mahtava tunne kun pahoinvointi alkaa vihdoin ja viimein helpottaa :) Onnea vielä ihan hurjasti, kyllä oli ehdottomasti jo teidän vuoro <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kummallista tuo tekniikka välillä. :D Oli kyllä maailman parhaat uutiset ja olo on helpottunut. Super ihanaa myös nähdä pieni <3. Tää normalisoitunut olo tuntuu kyllä uskomattoman ihanalta.

   Kiitos <3

   Poista