tiistai 2. kesäkuuta 2020

Pieni matkassa

Olen nyt hakenut pienen ihmeen alun mukaani. <3

Jännitin koko aamupäivän, että saammeko puhelun, että alkiomme ei ole selvinnyt sulatuksesta, mutta puhelin pysyi onneksi hiljaisena koko aamun.

Koronan takia tukihenkilöt eivät olleet sallittuja, joten mies ei päässyt parkkipaikkaa pidemmälle mukaan. Eipä tämä erityisemmin haitannut vaan ollaan vain onnellisia että tämä ylipäänsä onnistui. Pysyimme terveinä ja alkio selvisi ainakin tähän asti.

Olin paikan päällä tosi hyvissä ajoin ja odotushuoneessa oli viimeksi vain yksi lisäkseni. Viimeksi oli paljon enemmän, joten huomaa kyllä Koronan vaikutukset. Toisella odottajalla oli minua aikaisempi aika, mutta pääsin heti hänen jälkeensä eli jopa hieman ennen omaa aikaani. Tällä kerralla huoneessa oli jopa pari tuttua naamaa, kun yleensä joka kerralla on eri hoitajat ja lääkärit.

Homma alkoi tuttuun tapaan biologin kanssa keskustelulla ja ensin varmistettiin henkilöllisyyteni, jonka jälkeen hän kertoi että 1 viisipäiväinen blasto alkio on sulatettu ja pakkaseen jää 4 blastoa. 3 niistä on 5 päiväisiä ja yksi kuuden eli se on saavuttanut blasto vaiheen hieman hitaasti. Kun biologi ei ollut enempää tietoa jakamassa, niin kysyin oliko alkiollemme annettu jokin luokitus. Näistä luokituksissa kun tuntuu olevan usein puhe. Hän sitten kertoi että alkio on oikein sopivan näköinen ja sen sisällä olevat jutut ovat oikeanlaiset ja se on jatkanut jakautumista oikein sulatuksen jälkeen, mutta mitään luokitusta ei kuitenkaan irronnut. Jäin miettimään että oliko alkion luokitus niin huono etteivät siinä tapauksessa sitä sano ettei tule turhia paineita vai eikö tuolla klinikalla ole tapana antaa/kertoa luokituksia. No joka tapauksessa en anna tämän häiritä ja luotan meidän viisikosta valittuun yksilöön. <3

Sitten saikin käydä pöydälle makaamaan. Viime kerralta palautuikin samalla mieleen, että sen metallihärpäkkeen työntäminen kuivana sisään tuntui aika tylsältä ja ilmeisesti luget vielä kuivattavat limakalvoja, niin hieman ikävää se oli nytkin. Myös ultraus täydellä rakolla on vähän tukalaa. Kaikki kuitenkin täysin tämän arvoista. Lopulta alkio tuikattiin sisään ja biologi varmisti katetrin tyhjäksi. Homma selvä. Pieni on matkassa.

Raskaustesti määrättiin taas tasan kahden viikon päähän. Piiiiiiitkä odotus taas tiedossa, mutta on tämä mukavampaa piinailua kuin odottaa vaikka alkion siirtoa kun joutuu jännittämään eri tavalla, meneekö jokin asia pieleen. Ennen lähtöä kävin helpottamassa oloani klinikan vessassa ja suunnattiin miehen kanssa hyvillä mielin kotiin.

Siirron jälkeen on aina tosi epätodellinen olo, että sisälläni on todella pieni alkio. Vaikka alkio pyöriikin mielessä lähes koko ajan niin mieli on ollut yllättävän levollinen. Jotenkin todella hyvä, rauhallinen ja toiveikas olo. No kyllä tässä piinapäivien edetessä tulee vielä tiukkoja paikkoja. :D Varsinkin, kun sitä alkaa hulluna etsimään oireita.

Pieni ihmeen alkumme, tarraa nyt oikein lujasti kiinni <3

Kohta alkaa google taas laulamaan "varhaiset raskausoireet". Saa jakaa omia varhaisia raskausoireita tai oireettomuuksia. :)

6 kommenttia:

  1. Pidetään peukkuja, että pikkuinen pysyy matkassa mukana loppuun asti :)
    Mulla varmaan kaikista varhaisin oire on aina ollut kova suun kuivuminen ja näin ollen kova jano jatkuvasti. Myös lievää palelua iltaisin huomasin jo ennen plussaa. Mitään kunnon oireita, kuten pahoinvointia, huomasin vasta oisko ollut 6+0 viikoilla. Tsemppiä piinapäiviin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivon sitä niin paljon <3 Ihana kun jaoit oireitasi. Mulla on itse asiassa ollut ihmeen kylmä iltaisin ja oon hytissyt nukkumaan mennessä, vaikka aika lämmin alkaa jo olemaan. Toki voi johtua ihan mistä vain.
      Hyvä muistutus ettei niitä selkeitä oireita tarvitse tässä kohdassa olla. On nämä piinapäivät kyllä vaan pitkät :D

      Poista
  2. Hurjasti tsemppiä!😍 Täällä jännäilen ihan toden teolla teidän puolesta!
    Rauhallisia piinapäiviä toivottaen<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana <3 voi kun tämä olisi vihdoin se meidän tyyppi <3

      Poista
  3. Paljon tsemppiä täältäkin!! <3
    Täällä on peukut, sormet, varpaat kaikki pystyssä, että tämä pieni olisi nyt se <3

    VastaaPoista