tiistai 19. toukokuuta 2020

Kohti ensimmäistä PASia

Vihdoin alkoivat menkat ja olemme askeleen lähempänä alkion siirtoa. Tein tosiaan henkilökohtaisen kiertopituus ennätyksen, kun viime kierto kesti 56 päivää! Mitä hittoa! :D Mutta kyllä ne ovulaatio-oireet taas paljastivat parhaiten todellisen ovulaatio ajan. Testit aiheuttivat tällä kertaa vain hämmennystä, kun tuli koko ajan niin tummaa viivaa. Vaikuttaa, että keho oli ihan sekaisin IVF:n jäljiltä.

Pakastetun alkion siirto tullaan tekemään lääkkeellisen kiertoon, mikä tuntuu oikein hyvältä, kun viime kierto oli nyt mitä sattuu. Näin ollen heti kp1 alkoi Progynova lääke, mitä otetaan 2mg 3 kertaa päivässä. Kp12 sitten suunnataan kontrolliultraan, missä tarkastellaan limakalvon paksuutta ja todennäköisesti sovitaan alkion siirtopäivä. Myös lugesteronin aloituksesta sovitaan tuolla käynnillä, koska todennäköisesti se aloitetaan jo ennen siirto. Lugeja ei ole kyllä ehtinyt tulla ikävä. :D

Mielenkiinnolla odotan, tuleeko Progynovasta jotain sivuvaikutuksia. Tuntuu myös todella hassulta, että jos raskaus alkaisi (pliiis ala) niin tätä jatketaan jonnekin rv11 asti. Lääkkeen tiedoissa kuitenkin lukee, ettei saa käyttää raskauden aikana. Lääkkeen alkuperäinen tarkoitushan on hoitaa vaihdevuosioireita, joten ei varmaan pakkausseloste mene yks yhteen tässä tilanteessa. Parempi olla miettimättä liikoja, kun ei ole lääketieteenammattilainen. Toivottavasti vain selviäisi ilman suurempia sivuoireita.

Koronahan tekee tästä tietenkin entistä jännittävämmän. Kun ilmoittauduin hoitoon, niin klinikalta soitettiin ja tehtiin kartoitus sopisinko hoitoon. Varmistettiin esimerkiksi, että onko astmaa ja ettei ollut ylipainoa. Jäin miettimään, että jäisikö näillä tekijöillä pois alkion siirrosta. Koronan vaikutuksista sai myös aikamoisen tietopaketin. Käytännön asioihinhan tämä vaikuttaa siten, ettei mies pääse käynneille mukaan ja klinikalle on tultava ehdottomasti terveenä ja oireettomana. En ole ennen tätä ollut kovinkaan huolissani tartunnasta, mutta alkoi heti enemmän mietityttämään, että mitä jos se korona nyt tulisi. Toivon niin paljon, että pysyisimme terveenä.

Lisäksi kerrottiin, ettei koronalla näytä olevan vaikutus keskenmenoihin tai kehityshäiriöihin, mikä oli todella rauhoittavaa kuulla. Jos koronaan sairastuisi loppuraskaudesta ja menisi huonoon kuntoon, niin voitaisiin päätyä suunniteltuun sektioon. Lopuksi kysyttiin, että jos kaikesta tästä tiedosta huolimatta halutaan alkioon siirtoon niin se olisi nyt mahdollista. Ja ehdottomastihan halutaan.
Nyt vain taas odotellaan (toivottavasti terveenä), että saan hakea pienen alkiomme mukaan matkaan <3

8 kommenttia:

  1. Voi kuinka hyviä uutisia! Jännää!
    Minulla oli ihan sama lääkitys (progynova+lugesteron) onnistuneessa PASissa! Ja sitä progya tosiaan vedin rv 10 saakka ja lugeja vähenneltiin pikkuhiljaa rv 12 saakka!
    Olen myös pro lääkkellinen kierto, sitä pystyy paljon paremmin seuraamaan ja niillä lääkkeillä saa sitä limakalvoa usein paksummaksi ja antoisammaksi kiinnittymiselle.
    Hurjasti tsemppiä<3 pidä meidät ajan tasalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvä kun muistutit, en muistanut ollenkaan että sulla oli toi sama kombo. Nyt innostuin kyl entistä enemmän, että tällä suunnitelmalla voidaan onnistua. :) nyt täytyykin käydä lueskelemassa lisää sun vanhoja kirjoituksia. :) niistä oli paljon iloa myös tuon ivf:n aikana :)

      Tulen kyllä päivittämään viimeistään kontrolliultran kuulumiset. Sitä ennen tässä ei oikein mitään mielenkiintoista tapahdu :) nyt vain peukut pystyssä että päästään alkion siirtoon ja ei iske korona :)

      Poista
  2. Ihanaa että tositoimet taas alkaa! Minäkin luin tuosta että kaikkia ei siltikään hyväksytä hoitoon nyt julkisella,jos riskiryhmää tai ylipainoaa. Siis todella ikävää vaikkakin jokseenkin myös ymmärrettävää mutta kamalaa kun monet olleet toiveikkaana kun hoitojen aloitus julkistettiin ja sit taas vedetään matto jalkojen alta :(

    Mutta pitää nyt toivoa että pysytään terveinä ja kaikki menee hyvin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseltäni oli nuo mennyt ohi, vaikka toki ovatkin suuria riskitekijöitä, joten rajaaminen on loogista. Voin vain kuvitella, minkälainen pettymys tuo olisi ollut, jos vasta puhelussa olisi saanut tietää jäävänsä hoidoista pois.

      Entistäkin kiitollisempi saa nyt olla, että pääsee eteenpäin.

      Nyt todellakin toivotaan, että pysytään terveinä miehiä myöten, niin tästä ehkä ehtiikin tulla hyvä kesä. <3 :)

      Poista
  3. Tsemppiä <3

    Joo, kyllä riskiryhmäläiset (esim. astma ja bmi yli 32) tällä hetkellä estää hoitojen jatkumisen :( Onneksi pääset hoitoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta, mennyt tuo tieto tosiaan ohi. Toki ehkäpä sitä olisi paremmin ollut kartalla jos oli itseään koskenut.
      Olen kyllä niin onnellinen että päästään nyt jatkamaan :)

      Poista
  4. Mä ilmoittauduin 24.5. eli viime sunnuntaina ekaan PAS:iini naikkarille. Kiinnostavaa lukea tätä. Jännittää ensi viikon ovistestailun aloitus ja ultra (kp 11).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa, päästään piinailemaan samoihin aikoihin :) Paljon tsemppiä PASiin. Kovasti täällä jännittää meneekö kaikki suunnitelmien mukaisesti :)

      Poista