torstai 26. maaliskuuta 2020

Piinapäivät isolla P:llä

Täytyy sanoa, että alkion siirron jälkeiset piinapäivät menivät kyllä ihan uudelle tasolle.

Paljastan kuitenkin jo heti alkuun, että tästä alkiosta ei tule vauvaa. Miten meille niin hyvä tuuri voisikaan käydä. Haluan kuitenkin kirjoittaa piinapäivien oireet tulevaisuutta varten muistiin, joten tässä ne tulevat.

pp0-pp5
  • Olo on ollut todella hyvä
  • Rinnat ovat edelleen kipeät, mutta ne ovat olleet pitkän aikaa kipeät (lääkkeet). En enää muista missä vaiheessa ne kipeytyivät, mutta hyvissä ajoin ennen punktiota joka tapauksessa.
  • Olen ollut vähän väsynyt, mutta en varmaan kuitenkaan mitenkään merkittävästi väsyneempi.
  • Alkion siirron jälkeisinä päivinä tuli jonkun verran vihlaisuja kun nousin ylös. Osa vihlaisuista oli todella kipeitä.
pp6 
  • Jäätävä väsymys
pp7 
  • Nännit eivät ole kovinkaan arat. Vähän kipeä olo aamulla, viluttaa. Myös aikaisimpina aamuina on viluttanut. 
pp7-pp8 
  • Välisenä yönä uni plussaamisesta
pp8
  • One stepissä haamun haamu (Huom, tikutin Ovitrellen poistumista ja ennen tätä sain jo selkeän negan).
  • Luge imeytyi paremmin ja vain kuori pullahti lopulta ulos. Ei jäätävää sotkua. Tästä heräsi toiveet, jos olisi onnistunut, kun tämä oli useammassa paikassa raportoitu ensi raskausoireena.
pp9 
  • Kaikki oireet katosivat
  • One stepissä eilistä haaleampi viivan paikka
  • Toivon menetys
pp10 
  • Ei mitään oireita
  • Clear blue testi negatiivinen
  • Varma epäonnistumisesta
pp11
  • Viimeinen päivä lugeja

pp12 
  • illalla vähän verta
pp13 
  • alkoi kunnolla menkat

Näin se ensimmäinen alkion siirto päättyi pettymykseen. Pahinta tästä tekee sen, ettei alkion siirtoa ole tiedossa. Tai onhan se tiedossa, mutta sen ajankohdasta ei ole tietoa. Pp14 on määrätty tehtäväksi raskaustesti, vaikka menkat olisivatkin alkaneet joten toimin ohjeen mukaisesti ja ilmoitan tuloksen omapolkuun. Kai minuun ollaan yhteydessä sitten, kun homma lähtee taas käyntiin. Pelkään, että olemme syksyssä, kun pääsemme alkion siirtoon. Harmittaa todella paljon, ettei tämä taaskaan onnistunut ja vielä enemmän pelottaa, mitä jos tämä ei onnistu koskaan.

Lohduttaudun tällä hetkellä siihen, että seuraavaksi siirretään blasto alkio, mitä yksityinenkin lääkäri aikoinaan suositteli siirrettäväksi, jos tähän pisteeseen joudutaan. Niitä on onneksi 5 odottamassa, joten toivotaan, että yhdestä niistä jaksaa kasvaa meidän pieni ihme sitten joskus.
Tämän yhden kuukauden tauon pääni vielä kestää, koska tämä on vähiten mieluisin kuukausi minulle tulla raskaaksi. Tämä on täsmälleen sama kierto, mistä alkoi se yksi ja ainoa raskaus, mikä meni kesken. Mietin jo silloin, että vauva syntyisi kesken joulunpyhien, milloin hänen syntymäpäivästä veisi aina huomion kaikki muut juhlat. Näen myös, että lapselle olisi siitä etua, ettei hän olisi aivan loppuvuodesta syntynyt.

Näillä asioilla saan lohdutettua itseni tämän kierron ohi. Jos korona siirtää alkion siirtoa myös tämän kierron jälkeen, niin en tiedä miten pää pysyy kasassa. Toki koronan vaikutus sikiöön huolettaa, mutta jotenkin sitä ei pysty ajattelemaan tässä lapsen kaipuussa.

Eipä tullut vauvaa vuonna 2020. Toivon vain, että hän saisi alkunsa tänä vuonna.

9 kommenttia:

  1. Olen pahoillani <3

    Meilläkin hoito keskeytettiin ja siinä on ollut käsittelemistä. Alkaa myös näyttää siltä, että hoitoon pääsy ja hoito venyy ties kuinka pitkälle syksyyn (varsinkin kun koko pitkä kaava pitää aloittaa alusta) ja sen ajatteleminen ahdistaa eniten ja tuntuu etten pysty odottamaan. Kesäkin masentaa jo valmiiksi, kun oli niin toivonut, että olisi silloin raskaana ja nyt siihen ei ole edes näillä näkymin mahdollisuutta. Jaksamisia sinnekin tilanteen sietoon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3
      Pahoittelut myös teidän tilanteen puolesta. Tuo on todella rankkaa, kun joutuu aloittamaan jo aloitetun hoidon kokonaan alusta ja siihenkin valitettavasti kuluu sitten aikaa. Meillä on siinä mielessä helpompi, että alkiot ovat valmiina odottamassa siirtoa.
      Kyllä tämä tilanne koettelee mieltä. Kaiken muun kestän tässä korona tilanteessa, mutta tämä on pahin takaisku.
      Toivotaan, että tilanne saadaan pian hallintaan.

      Poista
  2. Oon niin pahoillani <3 Tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista
  3. Voi ei! Olen tosi pahoillani teidän puolesta ❤️ tuosta tosiaan vielä nousisi kohti PAS:ia, mutta kun ei ole tietoa, milloin se PAS on. Turhaumuksen turhaumus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3. Sepä, mutta nyt vain odotellaan ja odotellaan... Ihan kuin sitä ei olisi tässä jo tarpeeksi tehty.

      Poista
  4. Olen niin pahoillani <3 harmittaa aivan vietävästi teidän puolesta!

    VastaaPoista
  5. Voi ei, olen tosi pahoillani <3 kovasti tsemppiä sinne!!

    VastaaPoista