maanantai 2. syyskuuta 2019

Kohti toista inssiä


Viime viikolla alkoi menkat odotetusti ja soittelin klinikalle kp 2, jolloin olin ainakin 100 prosenttisen varma, että vuoto oli kunnolla alkanut. Klinikalta soitti tuttuun tapaan hoitaja takaisin ja tällä kertaa oli harvinaisen mukava henkilö puhelimen toisessa päässä. Monesti nimittäin on ollut sellainen olo, että olen vain vaivaksi ja kysymykset ärsyttävät toisessa päässä. Oli siis mukava keskustella mukavan henkilön kanssa. Sovittiin, että mennään samaisella hoitosuunnitelmalla kuin edellisessä inssissä. Gonal-F:n pistäminen alkoi siis eilen illalla kp 5 ja pistän aina 50 yksikköä. Pistäminen jatkuu ainakin torstaihin asti ja perjantaina menen ultraan, jolloin katsotaan tarvitseeko pistämistä vielä jatkaa. Viimeksi pistin kuutena päivänä, joten hyvin mahdollista, että pistän vielä perjantai-iltana. Perjantai myös selviää, että voidaanko inssi tehdä. Hoitaja muistutti, että viikonloppu voi sotkea inssi suunnitelmat, mutta olen aika luottavaisin mielin, että inssi voisi olla ensi maanantaina. Ei taas pitäisi liikaa innostua ja pitäisi varautua myös pettymykseen.
Viimeksi kp 5 oli maanantaipäivä ja inssi tehtiin kp 13, joka oli tiistai, joten ihan hyvä mahdollisuus, että viikonloppu ei pilaisi suunnitelmia. No pitää nyt maltilla odotella.

Onneksi on taas menkat selätetty. Nämä menkat oli jotenkin tosi oudot. Kaksi ensimmäistä päivää todella runsasta vuotoa, mutta seuraavat päivät tuntuivat jäävän muutamaan tippaan. Yleensä ainakin kolmos päivänä vuotaa ihan kunnolla ja myös neljäntenä tulee selvää vuotoa, vaikka jo vähäisemmin. No tämä kyllä sopii, kun kaksi ensimmäistä päivää oli niin rajuja.

Jotenkin tosi ristiriitainen suhtautuminen tähän inssi kiertoon, kuten olen aikaisemmin kirjoittanut. En jaksa uskoa, että tämä hoitomuoto riittäisi meille, mutta pakkohan sitä on vielä testata. Ja varmasti ihan järkevääkin testata. Jännä nähdä halutaanko meille tehdä vielä tämän jälkeen kolmas inssi vai siirrytäänkö tästä jo eteenpäin.

Syksyn suunnitelma näyttää jotakuinkin tältä:

syyskuu: 2. inssi
lokakuu: luomukierto
marraskuu: 3 inssi vai keinohedelmöitys

Pieni mahdollisuus, että eteenpäin päästää jo tämän vuoden puolella. Jos ei niin uskoisin, että tammikuussa viimeistään päästäisiin keinohedelmöitykseen. Ehkäpä tämä tästä etenee ja pääsisimme lähemmäs maalia. Mahdollisuudet ovat vielä olemassa, että saisimme nyytin ensi vuonna. 2020 olisi oikein kiva syntymävuosi. Toivon niin paljon, että tämä toive toteutuisi.

Täytyy taas yrittää pitää ajatukset välillä muuallakin kuin tässä projektissa. Huomaan, että näin syksyllä tuntuu ettei elämässä ole mitään muuta sisältöä kuin vauva ja se saa mielen alas. Todella vaikea välillä löytää iloa lapsettomuuden keskellä. Toivon vain, että tämä meidän matka päättyy joskus haluttuun lopputulokseen.

6 kommenttia:

  1. Nyt ollaan taas jännän äärellä!
    Hurjasti tsemppiä tähän inssi kiertoon<3 Kovasti olen hengessä mukana ja toivon parasta.
    Ihan varmasti teidän matka päättyy haluttuun lopputulokseen, viimeistään keinohedelmöityksellä. Jos raskaus on saanut luomuna alkunsa, niin sinä kyllä tulet raskaaksi viimestään akionsiirrosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana <3
      Toivottavasti tosiaan viimeistään sillä keinolla. Pyöritän paljon sitä, miten olemme voineet onnistua silloin 2,5 vuotta sitten, mutta ei kertaakaan sen jälkeen. Ainoa mitä olen keksinyt, on e-pillerit. Olen törmännyt sellaiseen tietoon, että pcos:sta kärsivät voivat tulla helpommin raskaaksi heti e-pillereiden jälkeen ja melkein tekisi tätä mieli testata.
      Etkös sinäkin syönyt e-pilleri kuurin ennen keinohedelmöitystä? Et toki tähän vaivaan, vaan tasaamaan hormoneita. Mielenkiintoista.. :)

      Poista
    2. Veikkaan ihan samaa asiaa, että sulla on ollut hormoonit ja kroppa tosi tasapainossessa tilassa sillon e-pillerien lopetettua! Olen tosi monelta kanssa kuullut, että heti eka tärppäsi pillerien lopetettua ja sitten toista on saanut odottaa pidemmän aikaa juurikin pcos:än takia. Mua harmitti jälkikäteen, että ehdin lopettaa pillerit jo vuoden ennen yrityksen aloitusta. Ehkä mullakin olisi tärpännyt sillon heti...no tiedä häntä..
      Söin tosiaan kanssa kuurin e-pillereitä ennen ivf stimulaatiota. Se oli kuitenkin vain 3viikon pätkä, mutta tarkoitus oli ihan sama, eli normalisoittaa kehon hormoonituotanto. Toinen asiahan mikä tasaa kehon omaa hormoonitoimintaa on raskaus, mutta piru vaan ku ei se raskaus ala millään konstilla. Sinullahan saattaa noi kaikki hormonaaliset epätasapainot loppua ihan kokonaan raskauden jälkeen.
      On se kroppa vaan mielenkiintoinen!

      Poista
    3. On kyllä niin mielenkiintoinen, ettei perässä meinaa pysyä :D
      Näin jälkikäteen harmittaa, ettei tullut koitettua pillereita edes yhtä kuukautta uudelleen silloin vuonna 2017, vaikka se mielessä kävikin. Tuntui ja tuntuu edelleen, ettei yhtään kuukautta pysty hukata, vaikka onnistumisen mahdollisuudet vain pienenevät.

      Tässä kun taitaa tulla useamman kuukauden odotteluita, niin kyllä houkuttaa pitää oikea taukokierto ja syödä pillerit. Niitä kun saattuu olemaan vielä jäljellä ja jopa päiväystä on voimassa. :D

      Poista
    4. Joo, ne pillerit saa hirveen ristiriitaisuuden aikaan: kokeilla vai ei. Siinä menettää sitten niitä kallisarvosia yrityskertoja, mutta toisaalta kun ei ne kuitenkaan tuota mitään tulosta, niin ei kai siinä sitten mitään menetäkään. Voisithan sä vaikka kokeilla kuukauden tai parin pätkän, jos ivf- hotoihin on hirveet jonot. Mä en ainakaan jaksanut hirveesti uskoa enään mihinkään luomuylläreihin ennen hoitojen alkua :D

      Poista
    5. Joo usko luomu onnistumiseen on kyllä mennyt. Tuo inssin jälkeinen kiertokin kun venyi yli 40 päiväiseksi, vaikka kovasti klinikalla uskoivat, että nämä lääkkeet tasoittaisivat välikierrotkin. Niin se tuntuu joka tapaukselta hukkaan heitetyltä.
      Ja onhan tässä kaikkea muuta jo kokeiltu, mitä itsenäisesti vain kokeilla voi, joten miksipä ei. Täytyy tätä harkita.

      Poista