maanantai 17. kesäkuuta 2019

Toivo hiipuu


Viimeiset piinapäivät alkavat olemaan käsillä. Menkkoja odotan alkavaksi keskiviikkona. Ne pienetkin ”oireet” mitä olen tässä mukamas tuntenut, ovat hävinneet. Rintojen arkuus on hävinnyt jo montaa päivää sitten ja mitään uusia ei ole tullut tilalle. Oma usko onnistumiseen on karissut täysin, mutta jostain kumman syystä mies on sitä mieltä, että nyt olisi tärpännyt. Kai sitä vain haluaisi uskoa parasta, vaikka mitään järki syytä ei tälle tuntemukselle löydykään. Tänään aamulla oli jo tosi sellaista menkkamaista juilimista, että eiköhän kohta ala näkymään punaista. Tänään on viimeinen päivä lugeja, joten eiköhän heti niiden lopettamisen jälkeen vuoto ala. Lugeja en jää kyllä kaipaamaan, sen verran sotkuista hommaa se kuitenkin on. En ymmärrä miten ne voi jopa nukkuessa valua, kun on vaakatasossa. :D

Harmittaa jo siirtyminen seuraaviin kiertoihin. Nimittäin seuraavan kierron yritys voi mennä täysin mönkään, koska ei olla ovulaation aikaan samassa paikassa. Toivottavasti tulisi hieman pidempi kierto, niin ei menisi yritys ihan hutiin. Katselin jo valmiiksi, että tämän seuraavan kierron jälkeinen kierto alkaisi heinäkuun puolessa välissä, joten melko epätodennäköistä, että toinen inssi voitaisiin tehdä heinä-elokuun vaihteessa. Eiköhän se siirry sitten seuraavalle kuulle, joten mahdollisesti kaksi turhaa luomukiertoa tässä välissä. Pakko ainakin henkisesti varautua siihen, ettei inssi tule onnistumaan vielä tämän seuraavan kierron jälkeen. Tämän seuraavan kierron ajattelin muutenkin olla tekemättä ovulaatiotestejä ja antaa mennä omalla painolla, kun yritykset tulee muutenkin osumaan huonosti. Olisi varmasti viisasta antaa mennä omalla painolla siihen asti, että päästään toiseen inssiin. Saa nähdä miten onnistuu. Kovin paljon ei ole kyllä uskoa enää jäljellä, että luomusti onnistuisi, joten kesä tuntuu vain ajan tuhlaukselta. Eikä tuota inssiä kohtaankaan ole kovin luottavainen olo, vaikka onhan se tietysti luomuyrittämistä tehokkaampi. Tai ainakin yksityinen lääkäri sanoi, että kun miehen näyte oli kunnossa, niin inssiä kannattaisi kokeilla vain kerran ja sitten siirtyä eteenpäin. Noh kunta taitaa haluta tehdä vielä ainakin yhden inssin, niin sillä mennään. Tuo inssi lääkkeineen maksaa kuitenkin melkein 300 €, joten vähän rahan haaskaukselta nämä inssit tuntuvat. Tai ainakin 1 inssi tähän päälle riittäisi ja sitten mielellään eteenpäin. No ei auta kuin katsoa, mitä suunnitelmia kunta meidän varalle tekee.

Kauhea valitus :D Pitäisi nyt vain keskittyä tähän ihanaan kesään…

-Emma




10 kommenttia:

  1. Voi älä vielä luovuta! Samalla tavalla minullakin muka katosi yhtäkkiä kaikki oireet ja rintojen arkuudet ym. 2 päivää ennen testin tekoa..ja kuinka varma olin, että menkat tulossa, kun oli vielä kaiken päälle ne perinteiset menkkajomotukset..

    Muuten, ethän vain lopeta lugeja ennen r-testin tekemistä? Mun mielestä jos ovis on saatu gonal-f lääkkeellä aikaan, niin ei välttämättä oma keltarauhanen toimi normaalisti..? en oo kyllä varma, mutta näin olen ymmärtänyt. Sanottiinko sulle mitään lugejen jatkamisesta, jos raskaus alkaisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei saisikaan vielä luovuttaa, mutta alkaa vain olemaan niin epätoivoinen olo taas onnistumisen suhteen. Lohduttavaa kyllä, jos sullakin katosi oireet, koska pidin sitä ehdottomasti lopullisena epäonnistumisen merkkinä.

      Mulle on määrätty luget vain tähän päivään asti ja illalla pitäisi laittaa viimeinen. Huomenna ei pitäisi siis ohjeiden mukaisesti enää lugeja käyttää ja r-testinkin sanoivat, että saisi tehdä vasta kolmen viikon päästä inssistä eli ensi viikon ti. En ihan ymmärrä miksi muka eivät suositelleet sitä tehtäväksi menkkojen oletettuna alkupäivänä. Niin outoa.

      Luinko rivien välistä oikein, että kuulostaa oudolta lopettaa luget kuin seinään ilman, että tekee r-testin?

      Poista
    2. Itsestä van tuntuisi siltä, että olisi hyvä käyttää r- testiin saakka, mutta voihan tilanne tietysti olla ihan toinen, kun ei ole kyse mistään punktiosta. Sehän voi olla, että juuri se punktio saa aikaan sen, että oma keltarauhanen on ihan olematon. Eiköhän he siellä tiedä parhaiten kuinka toimia :D Ja jos sinulle ei annettu ohjeita jatkaa lugejen käyttöä raskauden alkaessa, niin sitten ei taida olla väliä. Eihän siinäkään ole mitään järkeä, että ensin lopettaa viikoksi, sitten saa tehdä sen raskaustestin (vihdoin ja viimein jos menkat ei ole alkanut) ja sitten pitäisi alottaa uudestaan luget! Varmasti inssissä on ihan eri tilanne, ja extra tukilääkitys ei ole tarpeen :)
      Kovasti jännittää sinun puolesta. Aiotko tehdä testiä vai odottaa alkaako menkat?

      Poista
    3. Vaikuttaa, että todella monelle on neuvottu jatkamaan lugeja juuri testiin asti, kun etsin tietoa internetin syövereistä. Eli todella eri kuin mitä minulle on neuvottu. Olin päättänyt, että testiä en tee ja odottelen vuodon alkamista, mutta nyt piti tilannetta arvioida vähän uudelleen. Teinkin tänään aamulla r-testin ja negahan se siellä. Nyt on jo dpo14 joten game over... :(

      Poista
    4. Voi ei! Olen niin pahoillani :'( Harmittaa niin vietävästi sinun puolesta...
      Jaksamista sinne <3

      Poista
  2. Voi ei <3 Harmi, että tästä kierrosta ei tärpännyt. Haleja!

    VastaaPoista
  3. Voih, toi on kyllä varmasti voimia vievää kun ei tule onnistumista. Onko teillä siis yksi kierros vielä tätä ja sitten mahdollisesti ivf?
    Ja noi turhat tauot mitä tulee, meillä on nyt vähän sama tilanne. Seuraava alkionsiirto onnistuu vasta syyskuussa lomien takia :( Yritetään nyt sit kans taas luomuna mutta aika heikot odotukset kun ei ole melkein neljään vuoteen siinä onnistunut :D On tää kyllä niin tätä, jotenkin vaan täytyy yrittää tsempata itseään ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 2-3:sta insisstä on ollut puhe, että saa nähdä kumpaan sitten päätyvät meidän kanssa. Tää luomu odottelu on kyllä tosi pitkäveteistä kun usko onnistumiseen on mennyt. Ikävä kun tekin joudutte syksylle asti odottelemaan. :( pitkät kuukaudet. Paljon tsemppiä myös sinne <3

      Poista