maanantai 6. toukokuuta 2019

Odottelua

Ehdin viime tiistaina jo hiukan innostua, että kehoni pelaa joten kuten ilman lääkitystäkin, kun ovulaatiotesti antoi vilkkuvan hymynaaman. Parhaimmassa tapauksessa se olisi tarkoittanut, että ovis olisi voinut osua kp 14, mikä olisi melko ideaali. Noh lopputulos on kuitenkin se, että olen nyt seitsemän aamua katsonut vilkkuvaa naamaa eikä ovulaatiota vain tule. Vähän ärsyttää kun kalliit testit tuntuvat menevän hukkaan, kun kierto venyy. No ei voi mitään. Selvästi ei ole ihan normaalilla tasolla hormonit tässä kierrossa. Näin pitkään ei ole ikinä tuota vilkkuvaa joutunut katselemaan. Osuin valitettavan oikeaan, kun totesin viimeksi, että 10 päivää voi hyvin joutua odottelemaan ovista.

Hieman harkitsin jo viime viikolla, että suuntaan yksityiselle ultraan, mutta päätin säästää rahani seuraavaan kiertoon. Nyt tosin tämä päätös alkaa kaduttamaan, kun ei se ovis sieltä tunnu tulevan.

Sain viimein soitettua julkiselle puolella ja saamme aloittaa hoitosuunnitelman mukaisen hoidon, vaikka monta kuukautta ollaan tässä arvottu. Menen jo ennen seuraavia menkkoja harjoittelemaan pistämistä ja menkkojen alkaessa varaan kierron alkuun kp 3-5 ultran. Kp 5 alkaa sitten piikittely ja kp 10 sitten toinen ultra. Pitkään tätä suunnitelmaa piti sulatella, mutta nyt se alkaa tuntumaan hyvältä. Varsinkin tämän kummallisen kierron jälkeen kuulostaa lääkkeet ja tarkempi kontrolli hyvältä.

Vilkkuvaa hymynaamaa ei tarvitse tässä kierrossa enää katsoa, kun testit loppuivat sopivasti tänä aamuna. Hieman alkaa pelottamaan, ettei ovulaatiota tapahdu lainkaan tässä kierrossa. Meinaan jatkaa onestepeillä tikuttamista, että saan tietooni tuleeko sitä ja milloin, niin voi vähän ennakoida menkkojen alkupäivää ja sitä kautta varailla kalenteria niiltä päiviltä, milloin seuraavan kierron ultrat olisi.

Ai että turhauttaa tämä odottelu...

-Emma

2 kommenttia:

  1. Voi ärsytys, kun keho temppuilee tuolla tavalla :(
    Mutta onpa kiva kuulla, että ensi kierrossa sitten alkaa tapahtua! Oliko niin, että pistelyt yhdistetään inseminaatioon? Vai aloitatteko vielä ilman inseminaatiota?

    Uskon, että odottelu turhauttaa! Tämä koko touhu on vaan niin pirun epäreilua ja raastavaa :( Tuntuu, ettei tuleva kesäkään edes jaksa innostaa tämän vauvaprojektin keskellä...
    Koitetaan kuitenkin jaksaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitus olisi yhdistää myös inseminaatio. Sinäänsä hyvä, että vähän pitkittyi kierto, kun muuten seuraavan kierron ovi olisi osunut todennäköisesti helatorstai viikolle, jolloin olisi ollut mahdollista, ettei inseminaatio onnistuisi. Eli jotain hyvää tässä pitkittyneessä kierrossa, vaikkei se kyllä nyt lainkaan lohduta.

      Kirjoitit kyllä niin yhteen nämä ajatukset. Niin turhauttavaa ja epäreilua koko homma, mutta ei tässä tosiaan muu auta kuin yrittää eteenpäin.

      Poista