lauantai 27. huhtikuuta 2019

Kiireinen arki


Tuli taas vahingossa pidettyä kirjoitustaukoa, kun työkiireet ovat vieneet vähän mennessään. Viime kierto loppui odotetulla tavalla eli menkat alkoivat odotetusti pitkänä perjantaina. Ovulaatio tapahtui nähtävästi juuri silloin, kun tunsin ovulaatio oireet eli paljon myöhemmin kuin odotin. Kyllähän sitä taas loppuun asti jännitteli tulosta, vaikka mitään merkittäviä oireita ei tietysti ollut. Jotenkin häiritsee, kun tuntuu, että munasarjojen ja kohdun kohdalla tuntuu niin paljon tuntemuksia, mutta ne eivät tarkoita ikinä mitään. Varmasti johtuu siitä, että kehoaan tarkkailee niin hysteerisesti. Voi kun vain mielikin ymmärtäisi, että ne eivät tarkoita mitään.

Tämä kierto on nyt tylsä luomukierto ja mielenkiinnolla seuraan, milloin se ovis nyt tapahtuu. Tänään menossa kp9 ja voi hyvin mennä vielä 10 päivää, että ovistesti näyttää positiivista. Mahdollisesti siis pitkä odotus edessä. Letroja on jäljellä vielä yksi levy ja päätin sen säästää kesällä. Ensi kiertoon haluttaisiin lähteä nyt sillä kunnan hoitosuunnitelmalla ja toivon, että se onnistuu vielä ennen kesäsulkua. Pitäisi vain soittaa sinne, että olemmehan edelleen heidän asiakkaita ja voimme tämän usean kuukauden jälkeenkin vain mennä sinne. Valitettavasti en vain ole ehtinyt soittamaan, kun olen töissä ollut niin kiireinen aina soittoaikoina. Ensi viikolla sitten. Saa nähdä pitääkö ne hiv ja hepatiitti näytteet käydä taas antamassa uudelleen. Toivottavasti tämä nyt onnistuisi ja saataisiin taas jotain uutta testattua. Seuraavan kierron ns. ”kesäkuunkierron” voisi pitää lääkkeettömänä ja sitten ”heinäkuun kierrolle” on säilössä letrot. Elokuunkierron voi vielä mennä sen jälkeen luomuna ja tämän jälkeen uskon, että klinikalle taas pääsee. Paistaako läpi, että usko onnistumiseen alkaa hiipua, kun suunnittelen epäonnistuneita kiertoja syksylle asti. :D

Koska nyt on menossa tällainen tylsä luomukierto, päätin viihdyttää itseäni tuhlaamalla rahaa taas verikokeisiin. Verikoe pakettiini kuului tällä kerralla LH, FSH, prolaktiini ja testosteroni.
Kokeet otatin eilen kp8, kun prolaktiini tuli ottaa klo 10-14 välisenä aikana kp 1-10 ja testosteroni kp 5-8.
Tulokset olivat seuraavat:

Luteinisoiva hormoni 6.57 (IU/l) (Viitearvo: Follikkelivaihe 1,9 - 12,5; )

(S –Testo)Testosteroni 1.0 (nmol/l) (Viitearvo: premenopaussi: 0,4 - 2,1 nmol/l)

Prolaktiini 182 (mIU/l)  (Viitearvo: 96-770)

Follikkelia stimuloiva hormoni 8.8 (IU/l) (Viitearvo: Follikkelivaihe 2,5 - 10,2;)

Kaikki arvot ovat taas oikein kivasti viitearvojen sisällä, mikä on oikein kiva, kun menossa on luomukierto. Ei siis mitään selittävää löydöstä näiden pohjalta, miksi ei onnistu. Tai itse en ainakaan osaa tulkita näistä mitään erityistä, kun kerran viitearvoissa ovat. Tulipahan tämäkin selvitettyä.

Nyt vain peukut pystyyn, että seuraavassa kierrossa päästään noudattamaan kunnan hoitosuunnitelmaa. Ja vielä suuremmat peukut sille, että vuoden 2020 aikana syntyisi meidän vauva. Mahdollisuudet 2019 vuoden vauvaan valuivat jo viemäristä alas…

Aurinkoista viikonloppua!

-Emma

6 kommenttia:

  1. Arvot kuulostaaa hyvältä! :) Meillä näyttäisi osuvan ovis aika samoille huudeille. Itsellä menossa kp 12 ja ovista odotan kp 18-19.

    VastaaPoista
  2. Hyviltä näyttää tulokset!
    Ainoa mikä itsellä pistää silmään on toi fsh. Se on mun mielestä ehkä vähän korkeahko, vaikka se viitearvojen sisällä on. Muistan vaan sen aina siitä, kun mua konsultoi yksi lapsettomuus gyne mun veriarvojen perusteella sillon tutkimusten alussa ja vaikka hän ei koskaan ollut ultrannut mua, niin kuulemma ton fsh arvon avulla hän pystyi jo follikeli vaiheessa kertomaan, että minulla ei ole polykystisiä munasarjoja. Itselläni arvo oli 3 paikkeilla. Ja hän nimenomaan sillon kertoi, että sen arvon olisi hyvä olla alle 6. Sitä korkeammat arvot hänen mukaan viittaavat PCOS tyyppisiin munasarjoihin ja lieviin ovulaatio häikkiin. Mutta tämä on siis vain mitä minä olen kuullut! En myöskään tiedä kuinka paljon toi arvo nousee kun mennään kohti ovulaatiota. Muistan vaan, ettei mulla missään vaiheessa noussut se arvo yli 5:den, vaikka oli kp 13 tai jotain..Alin arvo oli tietysti ihan kierron alussa.
    Oletko saanut palautetta arvoista, vai onko nämä kanssa juurikin ilman lääkärin konsultointia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat nyt oma-alotteisesti otettuja eli ei kuulu lääkärin konsultaatiota tähän, siksi onkin tosi kiva, että jaoit oman tietosi. Täytyy katsoa, tuleeko otettu seuraavaksi yhteyttä yksityiseen vai sitten kuntaan, niin varmasti tulkinta apua aikanaan saa.

      Mullahan on tosiaan polykystiset munasarjat todettu, että sen puolesta arvo kyllä sitten tukee tätä havaintoa.
      Äh, tulipa epävarma olo tästä luomukierrosta.

      Poista
    2. Kannattaa tosiaan kysästä sitä arvoa sit kun otat yhteyttä lääkäriin. Voihan tietty olla, että lääkärit tästäkin asiasta montaa eri mieltä. Ja onhan se hyvä, että se viitearvojen sisällä on!
      Sehän voi tietysti selittyä niillä polykystisillä munasarjoilla. Ja ei se ikinä automaattisesti tarkota sitä, että olisi varmasti jotakin häikkää. Mut omasta mielestä kaikkea mahdollista kannattaa miettiä ja ottaa asia esille lääkärin luona.
      Nythän on mielenkiintoista seurata luomukierrossa, että minä päivänä tulee positiivinen ovistesti!

      Poista
    3. Ehdottomasti täytyy ottaa! Tosi mukava kun vinkkasit tuosta, koska en noita osannut tulkita muuta kuin, että viitearvossa ovat. Kerrankin on ainakin jotain, mitä voi lääkäriltä kysyä. :D
      Hauskaa vappua! Pidän suuren suuret peukut pystyssä teidän jännälle päivälle. :)

      Poista