perjantai 12. huhtikuuta 2019

Painavaa asiaa


Aika tarkalleen vuosi sitten kirjoittelin ”viimeisestä kikkakonstista”. Tässä vaiheessa peruskikkakonstit ravinnelisistä ja greippimehuista oli testattu ilman toivottua tulosta. Tällöin kirjoittelinkin sitten viimeisesti kikkakonstista eli painonpudotuksesta. Tuloksia tähän liittyen toivoin julkaisevani jo viime vuoden toukokuun loppuun mennessä, mutta mitään merkittävää mainittavaa ei ollut.

Lähtötilanteeni keväällä 2018 oli se, että painoindeksi oli 28,14 eli lievä lihavuus. Päätinkin, että edistymisestä raportoin sitten, kun painoindeksi on alle 25 eli normaalipainossa. Ennen joulua olin jo todella lähellä, mutta eikös joulun herkuttelu vienyt maalia vähän kauemmaksi. Tänään kuitenkin koitti vihdoin se päivä, kun painoindeksini on alle 25, jes! Olen normaalipainoinen :D. Pudotettujen kilojen määrä ei kuitenkaan ole kovin huima, varsinkin kun vertaa siihen, että tässä on mennyt vuosi. Tavoitteeni on vain ollut, että kevennän itseäni maltillisesti ja mitkään hurjat dieetit eivät sovi yhteen vauvaprojektin kanssa. Vedän siis rastin ruutuun myös viimeisen kikkakonstin kohdalle. Ei minulla kyllä mitään odotuksia ole sen suhteen, että painoindeksi luvun hyppäys alle 25:een toisi meille vauvan, joten eipä se enää miltään konstilta tunnu. Mutta ainakin oma olo on kevyempi ja onpa sitten kesällä mukava kulkea vähemmissä vaatteissa. Kai siitäkin jotain iloa saa.

Tämän kierron suhteen ei ole enää mitään odotuksia, kun kehoni lähti temppuilemaan ovulaation ajankohdan kanssa ja meni hommat ihan huti. Tarkka ovispäivä jäi nyt epäselväksi, mutta tänään siitä on varmasti yli 7 päivää aikaa. Niinpä kävinkin aamulla antamassa verinäytteen, josta tarkastetaan Progesteroni arvoni, minkä avulla saan lisätietoa, olenhan tässä kierrossa ylipäänsä ovuloinut vai onko sillä saralla häikkää. Progesteronin viitearvot ovat naisille luteaalivaiheessa: 8,58-68,4 nmol/l ja arvon ollessa yli 25 nmol/L 7. päivänä oletetun ovulaation jälkeen, on ovulaatio todennäköisesti tapahtunut kierrossa. Toki tuloksille saisi enemmän tukea, kun olisi ultrattu myös tässä kierrossa, mutta on tuo kuitenkin mielenkiintoista. Tällä kertaa näytteen kävin antamassa labrassa, johon voi mennä ilman lähetettä. Ei siis tarvinnut soitella lähetteiden perään vaan sai käydä suoraan antamassa näytteensä. Toki ilman Kela-korvausta jää tällä tavalla. Ihan kätevä systeemi kuitenkin. Nyt vain jännittelen ehtiikö tulokset tulla vielä tänään vai meneekö maanantaille. Saa nähdä. J

Mukavaa keväistä viikonloppua!

-Emma

2 kommenttia:

  1. Vautsi, saat olla ylpeä painon pudotuksesta! Tuohan on juurikin se kaikista paras ja kestävin tapa pudottaa, kun se lähtee tolleen hiljalleen. Ihan mahtavaa! Monet eivät tuohon meinaan pysty. Uskon, että oma olo on painonpudotuksen myötä keventynyt ja parantunut. Sehän se kaikista tärkein motiivi on, oma hyvä olo!

    Vitsi mua kyllä kiinnostaa nyt toi sinun progesteroniarvo ihan kauheasti. Hyvä, että menit verikokeisiin. Kerro sitten millainen arvo tuli!
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon aina ollut sellainen jojoilija ja nyt tuntuu, et olisi ravinto ja liikunta sopivassa tasapainossa ja toivottavasti tämä olisi pysyvä olotila. Eikä varmasti nyt ainakaan haitaksi ole vauvaprojektissakaan. Tosiaan ihan hyvä fiilis :)

      Arvaa kiinnostaako täällä :D ei ehtinyt tulla tänään tulokset, joten nyt joutuu vkonlopun sitten jännittelemään.

      Poista