tiistai 21. elokuuta 2018

Alkoholi ja piinapäivät


Huh huh kuinka pitkiltä nämä piinapäivät tuntumat. Aika on suorastaan pysähtynyt. Nyt mennään kp 17 / dpo 4 eli pitkä jännitys vielä edessä. Viikonloppuna olisi taas tiedossa juhlat ja niihin kuuluisi taas alkoholi. En koe yhtään mukavaksi nauttia alkoholia niin myöhään kierrosta (dpo7-dpo8), kun eihän sitä voi koskaan tietää. Tuskinpa nyt lasillinen mitään pahaa voisi aiheuttaa, mutta sitä ei haluaisi riskeerata mitään. Ärsyttävää elää tällaisessa alkoholimyönteisessä kulttuurissa, jossa juomattomuuteen täytyy olla aina joku syy. No täytyy kehitellä jokin suunnitelmaa, että näytän nauttivan alkoholipitoisia juomia. :D

Meinaan tehdä jo dpo 7 aamulla ekan r-testin, vaikka hyvin epätodennäköistä on, että mitään silloin siinä näkyisikään, oli tärppiä tai ei. Ärsyttävää aloittaa aamu negatiivisen tuijottelulla, mutta jos sattuisin näkemään ”haamun haamun haamun”, niin olisi vain helpompi suoriutua viikonlopun juhlista.

Mitään oireita ei ole. Ei ole tärppi tunnetta. Ei mitään mainittavaa. Tuntuukin siis niin tyhmältä taas aiheuttaa epäilyksiä kieltäytymällä alkoholista ja todennäköisesti turhan takia. Onpas taas vaikeaa. :D

Enpä aikaisemmin kirjoitellut yhdestä kummasta ovulaatio oireesta. Nimittäin pienestä verenvuodosta tai voisi puhua myös limasta, jossa on vähän verta. Verta havaitsin saman päivän iltana, kun sain hymynaaman. Ensin säikähdin tätä ja ajattelin tämän olen uusi oire, mutta olinkin jo viime kierrossa kirjannut Life-sovellukseen havainnon pienestä määrästä verta ovulaatio päivänä. Aikaisemmin ei ole tällaista ollut, joten ei ole tyypillinen oire minulle.

Googlen perusteella on täysin normaalia, että ovulaatio aiheuttaa pienen verenvuodon. Ihmetyttää vain, että miksi verenvuotoa on vasta nyt alkanut tulemaan. Onko tämä hyvä merkki, että nyt ovulaatio todella tapahtuu ja aikaisemmin ei ole kunnollista ovista sitten tapahtunut. Vai onko letrot nyt muuttanut kehon toimintaa. Pohdin myös, että voisiko olla hyvä merkki siitä, että ainakin toinen munanjohdin olisi auki, jos verikin tulee läpi. Todennäköisesti menee taas nämä pohdinnat ihan metsään. :D Onneksi vihdoin ensi viikolla on kunnanlääkäriaika niin voin sitten lääkärille esittää näitä pohdintoja.

Pitkä piina jatkuu… :D

-Emma

4 kommenttia:

  1. Joo todennäköisesti dpo7 ei vielä näy edes haamun haamun haamuakaan, vaikka olisi tärppi käynytkin. Mulla sattui juhannus piinapäiville ja tein sitten juuri dpo7 testin ja oli niin nega kuin voi ikinä olla, vaikka miten antoi kuivua ja käänteli ja väänteli. Siitä suivaantuneena otin sitten yhden pienen saunasiiderin ja kuohuviiniä ruoan kanssa. Nooo, sitten viikkoa myöhemmin tulikin selvä plussa.... :D Aluksi stressasin tuosta ottamastani pienestä alkoholimäärästä, mutta sitten kuulin monista, joilla oli käynyt samoin ja vakuutteluita, että kyllä se pieni alkio tai hedelmöittynyt munasolu on dpo7 on vielä niin suojassa ruskuaispussissaan, ettei vahinkoa pitäisi olla :) Varsinkaan noin pienistä määristä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin vähän pelkään, että huominen on tosiaan aivan liian aikaisin. Hyvin hyvin epätodennäköistä, että mitään vielä näkyisi. Olen nyt kahden vaiheilla, että testaanko ollenkaan. Oli tulos kuitenkin mikä tahansa niin eipä sitä tässä vaiheessa uskalla alkoholia paljon nauttia. Yhdellä lasillisella on epätodennäköistä aiheuttaa mitään kovin pahaa, mutta kun yritys kestää näin kauan, niin sitä rupeaa todella varovaiseksi.
      Täytyy varmaan vain esittää juovansa :D Tai maksimissaan otan sen yhden. Valitettavasti ei ole oireen oiretta, joka viittaisi positiivisen tulokseen,

      Kiva kuulla, että siellä odotus sujuu hyvin <3 Ja hyvä muistutus, ettei se pari alkoholiannosta todella tässä vaiheessa tee mitään.

      Poista
  2. Hei mullakin tuli kerran verta oviksen aikaan ja pelästyin kauheasti! Se oli kyllä pari päivää ennen ovulaatiopäivää, mutta jotenkin yhdistin sen lähestyvään ovikseen. Muistanko väärin, vai onko ovulaation aikaan limakalvotkin herkemmät/verenkierto kohdun alueella runsaampaa? Siinä kierrossa kuitenkin alkoi kemiallinen raskaus! Toivottavasti siellä tuo veri viittaisi hyvään ovulaatioon!

    Ymmärrän stressaamisen tuosta piinapäivien alkoholin käytöstä, aloin itsekin yhdessä vaiheessa ylivarovaiseksi kaiken suhteen, mitä teen piinapäivien aikana. Mutta ei se kyllä oikeasti voi vaikuttaa jos vaikka yhden tai kaksi annosta ottaa! :) mun kaveri kerran ei tiennyt olevansa raskaana ja oli juonut jonkun verran alkuvaiheessa jollain 5. viikolla, mutta raskaus eteni normaalisti ja terve lapsi syntyi :) mä tässä nautiskelin joitain päiviä ovulaation jälkeen huoletta viiniä mökillä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi veri aina säikäyttää, kun sitä ei haluaisi muuten nähdä kuin ehkä tipan kiinnittymisen merkiksi. :D Ja kun oli ihan uusi ilmiö, niin säikäyttää vielä hurjemmin. Hyvä kuulla, et on ole ainoa. Googletuskin toi onneksi helpotusta, että on kyse normaalista asiasta.

      Toivon todella, et tää olisi nyt hyvä merkki. Ja merkki myös siitä, et munasolu on irronnut normaalisti ja jatkanut matkaa munanjohtimeen. Kiva kuulla lääkärin mielipide myös tästä ensi viikolla.

      Mulle kaveri muistutteli sitä, että näin alussa ei olisi edes yhteinen verenkierto, joten vahinkoa ei voi varsinaisesti aiheuttaa. Mut silti pyörii takaraivossa, että jos olisi onnistunut niin mitä jos itse tuhoaisi onnen. Todennäköisesti taas saa turhaan jarrutella alkoholin käyttöä ja ensi viikolla alkaa menkat. Tällaistahan tää on :D

      Kiva, et sun piinapäivät on sujunut nopeasti. Peukut pystyyn taas <3

      Poista