keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Jännittävä juhannus


Otin eilen yhteyttä lääkäriasemaan tuosta kummallisesta ovulaatiotesti tuloksesta. Lääkäriasema jätti vielä varmuuden vuoksi lääkärille soittopyynnön, että voisin hänen kanssaan arvioida parhaimman päivän tulla seurantaultraan. Lääkärin soittoa odotellessa ehdinkin tehdä uuden ovulaatiotestin, joka olikin sitten niin negatiivinen kuin olla vain voi. Lääkäri soitti illalla ja oli myös sitä mieltä, että tilanne olisi hyvä tarkistaa heti seuraavana päivänä, vaikka toinen ovulaatiotesti olikin negatiivinen. Mukava kun ei tarvitse kaikkea arpoa yksinään.

Tänään siis koittikin jo lääkäriaika eikä tarvinnut huomiseen asti jännitellä. Kirjoittelin ennen lääkäriä oireita ja oletuksia ylös, jotta voisin niitä sitten peilata lääkärin tulokseen:

  • Tuntemuksia on ollut melko paljon jo ihan menkkojen puoli välistä saakka
  • Tuntemukset ovat olleet tosi ovulaation omaisia ja niitä on ollut nyt ainakin viiden päivän ajan
  • Suurin osa tuntemuksista on ollut oikealla puolella, jotain aivan pientä myös vasemmalla puolella
  • Vahvasti kuitenkin sellainen olo, että jotain on tapahtunut kehossa
  • Toivottavasti ovulaatio ei kuitenkaan ole mennyt jo ohitse
Lääkäri oli tänään puolilta päivin. Onneksi sain sen järjestymään töidenkin kannalta ja näin lyhyellä varoitusajalla. Lääkäri kyselikin alkuun minkälaisia omat tuntemukset ovat olleet ja kerroin, että erityisesti oikealla puolella on tuntemuksia ollut. Niinpä ultraus aloitettiin oikealta puolelta. Näytölle piirtyi tuttu ”helminauha” tyhjänä, ei yhden yhtään follikkelia. Pettymyksen aalto meni ylitseni, menikö ovulaatio todella vai eikö lääkkeet sittenkään auttaneet. Lääkäri siirtyy ultraamaan vasenta puolta, jolloin näytölle ilmestyy mustapallero. Lääkäri varmisti ensin minulta etteihän viime kerralla ultrassa havaittu kystaa. Ei havaittu, vahvistin. ”No sittenhän täällä näyttäisi olevan hyvän kokoinen follikkeli”. Lääkäri mittaa sen olevan 16 mm. Follikkeli kasvaa noin 2mm päivässä ja noin 20 millimetrin koon saavutettuaan tapahtuu ovulaatio. Tämä perusteella ovulaatio voi hyvin tapahtua parin päivän päästä. Lääkäri muistutti, että voi hyvin tapahtua vasta viikonloppunakin. Myös kohdun limakalvo näytti kuulemma sellaiselta, että on epätodennäköistä, että ovulaatio olisi tapahtunut, vaikka testi maanantaina viittasikin siihen. Oletuksena on siis, että ultrassa todella näkyi kunnon follikkeli, jolla voisi tärpätä. Ovulaatiotestejä kannattaisi edelleen tehdä, ihan selvyyden vuoksi. Tämä oli kyllä oma suunnitelmanikin.

Lääkäri myös varovasti kyseli, että olenko valmis menemään nyt näillä avuin tämän kierron vai näenkö tarpeelliseksi kokeilla myös munasolun ”irrotuspiikkiä”. En nyt vielä nähnyt sille tarvetta ja haluan katsoa, mihin Letrozolet riittävät.

Huoh! Uutiset vaikuttavat oikein helpottavilta ja toivoa näyttäisi vielä olevan. ❤❤

Juhannussuunnitelmat ovat siis aika selvillä. :D

Mukavaa juhannusta! 

-Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti