keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Ensikäynti


Eilen oli ensimmäinen lääkärikäynti lapsettomuuden tiimoilta. Olin varannut ajan tietylle lääkärille ja en ollut täysin tajunnut, että vastaanotto on täysin lapsettomuuteen erikoistunut osasto, joten kaikki odotushuoneessa odottavat tietävät millä asialla siellä kaikki ollaan. Eihän tuolla mitään väliä ole ja olen varmaan lapsellinen, että asia edes nolostutti. Mutta niin nolostutti kyllä niitä miehiäkin siellä, jotka kulkivat pikku kuppiensa kanssa käytävillä.

Lääkäri oli tosi mukava ja sain itseäni miellyttävän hoitosuunnitelman. Nyt seuraavasta kierrosta lähden koittamaan Letrozolea. Tätä olin juuri toivonutkin, koska oletan, että monirakkulaiset munasarjani aiheuttavat meidän ongelman. Vielä ei tullut lopullista diagnoosia onko minulla PCO vai PCOS. Oireet, kuten kivuliaat kuukautiset ja jokin kohdun rakenteessa ilmeisesti viittaisivat PCOS:hon. Ultrassa todettiin, että rakkuloita on molemmilla puolilla paljon, noin 20 kpl molemmilla puolilla. Huh mikä määrä.

Letrozolea pääsen koittamaan heti seuraavasta kierrossa. Yksi kontrolliultra tehdään ensimmäisessä kierrossa ja sitten saa kolme kuukautta mennä ilman kontrolliultraa, joten tästä ei tule ihan mahdottoman kallista. Itse lääke maksaa kuulemma noin 7€. Eilinen käynti tosin maksoi melkein 200€ ja ensimmäinen kontrolliultra varmaan noin 150€. Olen kyllä nuo summat valmis maksamaan.

Odotin kovasti, että ultralla saataisiin piinapäivät päätökseen, mutta kuulemma tässä vaiheessa ei vielä näkyisi, vaikka raskaus olisi tällä hetkellä jo alkanut, joten piinapäivät jatkuvat normaalin tapaan.

Jäi todella hyvä mieli tuosta lääkärikäynnistä ja siitä, että lääkärikin uskoi, että voidaan onnistua kevyemmällä tavalla. En olisi vielä henkisesti valmis mihinkään kovin rankkoihin hoitoihin, joten tämä tuntuu nyt hyvältä vaihtoehdolta. Miehenkään ei tarvitse vielä lähteä antamaan purkkinäytettä vaan edetään nyt tällä suunnitelmalla toistaiseksi. :D

Tästä on hyvä jatkaa! 💖



-Emma

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä käynniltä ja sama hoitosuunnitelma kuin meilläkin että letroilla yritetään saada ovulaatio tapahtumaan ja se toivottavasti riittää raskautumiseen eikä muita hoitoja tarvita :) Pidän peukkuja että Letrot tuo plussan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kiitos vinkistä näiden kommenttien julkaisemisen suhteen. Hölmö minä :D

      Poista