maanantai 10. elokuuta 2020

PASin piinallinen odottaminen

Tämä PASin odottelu on ollut kyllä taas niin piinallista.

Kp11 koitti kontrolliultra ja se meni oikein mukavasti. Kohdun limakalvo oli jo mukavan paksu ja siirtoon näytetään pääsevän. Siirron ajankohta ja lugejen aloitus ilmoitettaisiin sitten taas myöhemmin. Lugeista lääkäri sanoikin, että blasto alkioiden kanssa luget aloitetaan 4 päivää ennen siirtoa ja 5. päivä on sitten itse siirtopäivä. Rohkaistuin kysymään tästä aloituspäivästä ja kerroin havainneeni, että monilla aloitus on jo päivää aikaisemmin. Hän vakuutti, että tämä on kyllä biologien tarkkaan määrittelemä aikataulu ja varmasti oikea. Hän oli kyllä myös sitä mieltä, ettei sillä aloituksella ole niin paljon merkitystä. Vähän särähti korvaan.

Mutta mennään tällä aikataululla minkä ammattilaiset antavat. Minulla kun ei tuota lääkärin tutkintoa ole, niin parempi luottaa viisaimpiin.

Myöhemmin saimme tiedon, että alkion siirtopäiväksi oli varattu kp17 ja näin ollen luget aloitettaisiin kp13 (3krt/päivässä). Progynova jatkuu tietysti rinnalla. Ainakin nyt ehdin aloituspäivänä ensimmäisen lugen ottamaan aamulla normaaliin aikaan, jos sillä on nyt mitään merkitystä. Muuten lääkemäärä tulee olemaan sama kuin viimeksikin. Toivotaan, että meillä on nyt sinnikkäämpi alkio. <3

Pieni muotoinen hermoromahdus sattui kuitenkin kp 13, kun astioita laittaessani tunsin kunnon valahduksen housuihini. Progynovan kanssa minulla on tosi runsasta valkovuotoa, joten oletin sen olevan sitä. Kipitin pikaisesti vessaan ja järkytys oli kyllä suuri, kun huomasin pikkuhousujeni olevan veressä. MITÄ TÄMÄ NYT ON?

Epätoivoisena google laulamaan, voiko tiputteluvuotoa esiintyä lääkkeellisessä kierrossa, mutta en löytänyt mitään. Yön aikana vuotoa ei ollut tullut onneksi enää ollenkaan. 

Päätin kuitenkin olla klinikkaan yhteydessä ja kysyä, onko tämä ihan normaalia vai miten tulisi toimia. Aikamoinen paniikki oli, että alkion siirtoamme ei pystyttäisi tekemään.

Vasta myöhään iltapäivällä klinikalta oltiin minuun yhteydessä ja olin jo aivan varma, että soittavat, ettei ole järkevää tehdä siirtoa. Mutta onneksi he ehdottivat kontrolliultraa heti seuraavalle aamulle. 

Jännitti aivan mielettömästi suunnataan kohti ultraa. Ensin lääkärin kanssa juteltiin ja kuvailin vuotoa ja sitten siirryttiinkin katsomaan. Hän kurkkasi emättimen, jossa ei ollut lainkaan verta. Huh. Sitten ultrattiin kohtu ja tämä lääkäri näytti minulle näytöltä samalla ja selitti kaiken todella huolellisesti. Lopputuloksena oli, että mitään vuotoa ei näy kohdussa ja mitään estettä ei näytä nyt olevan siirrolle. Mikä helpotus <3.

Kummallisinta vain on, ettei vuodolle löytynyt mitään selkeää syytä. Kyseessä ei oikein voi olla mikään raapaisu emättimessä, kun sellaiseen ei ole nyt mahdollisuutta. Itse ehdotin jotain vanhaa hyytymää, mutta lääkäri ei sitä pitänyt oikein mahdollisena.

Nyt vain toivotaan ettei mysteerivuoto palaa ja saan alkion matkaan. <3

Tämä jännittäminen on kyllä niin raskasta...

4 kommenttia:

  1. Onpa sinulla ollut vaikka mitä muuttujaa matkassa! Voin vain kuvitella mikä paniikki iskee, kun kesken kierron valahtaa verta. Onneksi kaikki kuitenkin näytti olevan kunnossa ja mitään estettä siirrolle ei ole <3
    Ja älä siitä lugejen aloituksesta stressaa, kyllä lääkärit tietävät mikä on paras mahdollinen aloituspäivä. Voi kuinka jännät ajat teillä on edessä!!!
    Täällä ollaan kuulolla! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä, kun ei osaa yhtään varautua, että noin voisi käydä. Onneksi hyvältä näyttää, vaikka kummastuttaakin, että mistä vuoto tuli.
      Joo täytyy päästää tuosta luge pakkomielteestä nyt irti ja mennä vain virran mukana :D

      Poista
  2. Moi Emma! Hengessä mukana ❤️ mekin suunnitellaan, josko uskallettais jatkaa hoitoja taas pian alkavassa kierrossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, kiitos <3 . Kiva kuulla sinusta. :) Olenkin innolla odotellut, milloin blogisi alkaa taas päivittymään. Toivottavasti tauko on tehnyt hyvää ja teillä on ollut mukava kesä. :)

      Poista