maanantai 27. heinäkuuta 2020

Kohti toista PASia

Menkat alkoivatkin tällä kertaa 4 päivää aikaisemmin, mitä olin odottanut ovulaatiotestin perusteella. Ihmettelin yöllä nukkumaan mennessä, miksi vatsaa vääntää ja sama jatkui aamulla. Olin jo ihan varma, että minulla on ruokamyrkytys. Aamupäivällä oikea syy kuitenkin paljastui, kun havaitsin täysin yllättäen verta. Menkat, JES! Aivan järjetön tuuletus. :D Välillä on menkkojenkin alkaminen iloinen asia. :D

Tämä menkkojen odottaminen, kun on ollut aivan todella pitkäveteistä. Onneksi kuitenkin pahin odottaminen osui lomalle, jolloin aika menee vähän ripeämmin. Täytyy sanoa, että tuo kemiallinen otti kyllä aika koville ja mieli erehtyy miettimään, että mitä jos tästä olisikin alkanut raskaus. 

Mutta nyt vihdoin pääsemme eteenpäin. Aloitin samana päivänä progynovan, kun PAS tehdään taas lääkkeelliseen kiertoon, mistä olen todella tyytyväinen. Hieman jouduin arpomaan olihan vuotoa tarpeeksi, että päivän pystyi varmasti laskemaan kp1:ksi ja pääsyin lopulta siihen, että kyllä on. Söin kuitenkin ensimmäisen progynovan vasta päivällä, koska sen verran myöhään menkat alkoivat, ettei aamu pilleriä ollut järkeä ottaa.

Kontrolliultraan sain jo myös ajan ja se on nyt kp11. Viimeksi se oli kp 12 ja silloinhan tuli lugejen aloituksen kanssa vähän kiire ja pelkään, että alkion siirto oli sitten kuitenkin liian aikaisin suhteessa lugejen aloitukseen. Kuten minulle vinkattiin, niin lugejen aloituksella on tutkitusti vaikutus alkion siirron onnistumiseen.

Kirjoitinkin klinikalle, että olisiko minun mahdollista päästä jo kp10 ultraan, ettei lugejen kanssa tulisi kiire ja ne ehditään aloittamaan riittävän aikaisin. Sain kuitenkin vastaukseksi, ettei lääkkeellisessä kierrossa ole niin väliä milloin ultrataan ja pääasia, että limakalvo on tarpeeksi paksu kuin liian ohut. Joo ymmärrän kyllä, mutta toivon, ettei alkion siirtoa tehdä liian aikaisin. Toivon, että siirto menisi kp17 päivällä eikä aikaisemmin ainakaan. Mutta nyt odotellaan ultraa. :) 

Vihdoin jotain tapahtuu!

Ja sormet ja varpaat ristissä, että nyt pysytään myös terveenä ettei siirto sen takia menisi mönkään.




4 kommenttia:

  1. Paljon tsemppiä sinne <3 Toivottavasti kaikki menee hyvin siirron kanssa! <3 Jännitän täällä taas mukana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Tämä siirtoon pääsyn odottaminen on aina tosi piinallista ja pitkäveteistä. :D

      Poista