maanantai 3. elokuuta 2020

Valmistautumista PASiin

Yritin viimeksikin valmistautua PASiin mahdollisimman hyvin ja haluan niin tehdä myös nyt. Jospa tämä nyt vihdoin onnistuisi.

Tällä kerralla reseptini on seuraava:

Vitamiinit
Viimeksi minulta oli loppunut vehnänalkioöljy/E-vitamiini ja jostain syystä se oli loppu myös ruokakaupastamme. Ennen tämän kierron alkamista pääsin aloittamaan tämän uudelleen ja se on nyt päivittäisessä käytössä. Kuten myös: sinkki, raskausmonivitamiini, Q10 ja foolihappo.

Akupunktio
Minun akupunktio kokeilut eivät ole olleet ihan parhaimpia, mutta koska uskon, että tästä hoitomuodosta ei voi olla ainakaan haittaa, niin halusin antaa tälle vielä ehdottomasti mahdollisuuden. Akupunktio hoitoloita on yllättävän paljon, joten valinta ei ollut ihan helppo. Päädyin lopulta hoitolaan mikä oli sijainniltaan hyvä ja hoitajan kokemus vaikutti minut. Ensimmäisen kerran kävin kp4 ja toinen aika on sitten kp 11. Kp11 ajalla sitten sovitaan alkion siirron ajankohdan mukaan seuraavat ajat. Oma ajatukseni on käydä nyt 2-3 kertaa ennen alkion siirtoa ja sitten mahdollisesti alkion siirron jälkeen.

Ruokavalio & alkoholi
Kiinnitän erityisestä huomiota monipuoliseen ja terveelliseen ruokavalioon heti kierron alusta alkaen. Alkoholia käytän muutenkin vähän, mutta kierron alettua, en käytä alkoholia ollenkaan.

Kahvi
Kahvin juonnin olen pyrkinyt pitämään siinä max. 2 kuppia/päivä ihan tässä koko pitkän yrityksen ajan. Mietin, että pitäisikö yrittää siirron jälkeen vähentää 1 kuppi/päivässä määrään. Tai ainakin pitäydyn tiukasti tuossa kahdessa kupillisessa.

Rauhassa rauhassa...
Klinikalta ei ole annettu mitään erityistä ohjetta, mitä pitäisi siirron jälkeen välttää, mutta yritän taas ottaa todella rauhallisesti ensimmäiset päivät. Ei mitään rankkaa urheilua tai suursiivouksia tässä kohdassa. Työstressiin en pysty varsinaisesti vaikuttamaan, mutta yritän ainakin olla stressaamatta. Olisi ihana varata joku hemmotteluhieronta siirron jälkeen, mutta ehkäpä tuo akupunktio auttaa tarpeeksi.

Toki tärkeänä osana lääkkeellisessä PASissa on lääkkeet, jotka ovat minulla progynova ja myöhemmin sitten lugesteron. Tuo progynova aiheuttaa minulle aika runsasta valkovuotoa aina tuosta kp 6 alkaen sekä kylmiä ja kuumia aaltoja. Vähän esimakua vaihdevuosista :D. Myös väsymys vaivaa minua välillä ja olin sen raportoinut viimeksikin oireeksi, joten eiköhän se ole tästä peräisin. Rinnat ovat myös vähän arat.

Toisesta lääkkeestä lugesteronista ja sen aloituksesta minulla on hieman paineita ja olen nyt aivan vakuuttunut, että se alkoi viimeksi liian myöhään, vain 4 päivää ennen siirtoa. Muiden kokemuksiin verrattuna, vaikuttaa että tyypillisesti blastoa siirrettäessä luget aloitetaan 5 päivää ennen siirtoa. Voisiko tämä olla todella meidän epäonnistumisen syy?!

Nyt kierto osuu onneksi eri viikonpäiville kuin viimeksi ja olen luottavaisella mielellä, ettei alkion siirtoa tehdä nyt ihan yhtä aikaisin ja lääkitys ehditään aloittaa tarpeeksi aikaisin ennen siirtoa. Koen kyllä jollain tavalla helpotusta, että tämä voisi olla sellainen konkreettinen syy, miksi emme viimeksi onnistuneet. Jotain voidaan tehdä taas paremmin.
 
Haluaisin jo siirtyä ensi viikkoon, milloin alkion siirto olisi hieman lähempänä. Tämä odottaminen on niiiin tylsää.

6 kommenttia:

  1. Kovasti tsemppiä odotukseen ja siirtoon <3 Täällä jännäilen teidän puolesta!
    Toivottavasti saisit nyt vihdoin myös positiivisen akupunktiokokemuksen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3. Yksi käynti on jo akupunktiota takana ja tästä jäi hyvä fiilis. Toivotaan, että siitä olisi apua tässä tukena. :)

      Kävitkö muuten alkion siirtopäivänä 2 kertaa akupunktiossa? Eli juuri ennen ja jälkeen? Vai olivatko käynnit eri päivinä?

      Poista
    2. Minä kävin 2 kertaa alkion siirtopäivänä. Kävin noin 1h ennen klinikalle menoa ja sitten oikeestaan suoraan siirron jälkeen menin toisen kerran. Minulle siirrettiin silloin 4 päivän ikäinen morula alkio ja kävin vielä mahdollisena kiinnittymispäivänä eli oliko se sitten vielä 3 päivää siirron jälkeen muistaakseni. Otin sillon siirtopäivänä vapaapäivän töistä, vaikkei me saatu klinikalta sairaslomaa siirron yhteyteen. Mutta pidimme mieheni kanssa molemmat silloin vapaapäivän ja tehtiin kaikkea kivaa yhdessä. Taidettin käydä lounaalla ja katsottiin pari leffaa. Muistelemme päivää hymy silmäkulmassa nykyään ;)
      <3

      Poista
    3. Ihana kun päivästä on jäänyt noin kaunis muisto <3
      Täytyypä katsoa saisiko itsekin järjestettyä päivän niin, että pääsisi kaksi kertaa.

      Kysynpä tässä samalla, että muistatko kuinka paljon aikaisemmin aloitit luget ennen siirtoa? Toki erona on, että teillä oli 4 päiväinen ja meillä 5 päiväinen eli eroa voi senkin takia olla, mutta kiinnostaisi silti kuulla. :)

      Poista
    4. Alkio oli pakastettu 3 päivän ikäisenä ja kasvoi sulatuksen jälkeen 24 tuntia laboratoriossa 4 päivän ikäiseksi morulaksi. Aloitin luget perjantaina illalla ottaen 1 lugen, joka oli minun ”ovispäivä”. Tiistaina siirto oli se oli 5. lugepäivä. Tai oikeestaan 4. kokonainen päivä, kun se ensimmäinen päivä oli vain kuvitteellinen ovulaatiopäivä, kun progesteroni alkaa nousta. Olipa selitys😃 Toivottavasti oli jotakin apua!

      Poista
    5. Kiitos, kyllä oli. :) Mielenkiintoista kuulla, kun olen nyt saanut pakkomielteen tämän aloituksesta. :D Toki pitäisihän sitä luottaa lääkäreiden ammattitaitoon eikä itse arvailla. Sitä vaan haluaa löytää jonkin syyn sille, miksi emme onnistuneet viimeksi.

      Poista