perjantai 29. toukokuuta 2020

Ultrakuulumiset

Seurantaultra on nyt takana päin ja saimme sieltä oikein hyviä uutisia. Tai oikeastaan ultrakäynnillä ei tullut vielä mitään tietoa, kuin että "limakalvo näyttää hyvältä". Siirron ajankohta päätettäisiin sitten biologin toimesta. Hoitopolulle luvattiin lisätietoja saman päivän aikana, milloin luget aloitettaisiin ja milloin siirtopäivä sitten olisi. Kovasti kävi jännittämään, mihin asti siirto sitten menisi.

Aamupäivän aikana tulikin tekstiviesti, että aika on varattu kp 16:sta ja lääkkeiden aloituksen kävin katsomassa omapolulta. Luget alkaisivat heti ja ohje on 3 kertaa päivässä. Onneksi oli luget valmiina, koska ensimmäinen piti näin ollen ottaa välittömästi. Olen ihan super onnellinen, että alkion siirto tulee tapahtumaan noin nopeasti. Olin varautunut, että se voisi olla mitä vain kp 16-23 välillä eli se olisi hyvin voinut olla jopa viikkoa myöhemmin. Mutta nyt odotusta on sitten ihan vain muutama hassu päivä! JES!

Lugejen lisäksi jatketaan progynovaa. Sitähän olen käyttänyt nyt alkaen kp 1. Luulen, että se aiheuttaa tosi runsasta valkovuotoa, koska sellaista on ollut nyt kp 6 alkaen. Epäilen, että siitä tulee ajoittain myös pientä kuvotusta ja väsymystä, koska sellaiset vaivat kiusaavat välillä. Tämä vain itselleni muistiin, että tällaisia oireita oli jo ennen kuin voisi olla kyse raskausoireista.

Taisin jo viimeksi mainita, että olen tällä hetkellä todella hyvällä ja toiveikkaalla fiiliksellä. On jotenkin todella kutkuttava fiilis, että nyt voisi olla meidän vuoro. Aikaisemmin en ole uskaltanut mitään edellisen kaltaista kirjoittaa, koska "eihän se sitten onnistu", mutta kun ei se ääneen sanomatta jättäminen ole aikaisemminkaan auttanut onnistumaan, niin hitto, sanotaan tämäkin tunne ääneen. :D

Ajallisestikin tämä olisi niin ihanteellinen aika tulla raskaaksi. Koronan takia saa olla ihan rauhassa eikä kukaan ihmettele jos ei halua lähteä terassille. Töihinkään ei ole pakko mennä paikan päälle, joten ei tarvitsisi stressata mahasta tai pahasta olosta. Joo mietin tätä selvästi taas aivan liikaa ja aivan liian pitkälle. Pudotus on todella korkea tämän fiilistelyn jälkeen. :D

Edelliseen kirjoitukseen sain myös muistutuksen ihanalta sisarbloggaajalta, että juuri tämä samainen lääkekombo sai heillä raskauden alkamaan. Taas vähän lisää vettä innostuksenimyllyyn. :D Samalla olisi hyvä käydä keräämässä parhaimmat vinkit PASiin valmistautumiseen hänen blogista.

Oma reseptini PASiin on nyt seuraava:

  • Multivita raskaus -vitamiini
  • Foolihappo
  • C-vitamiini
  • D-vitamiini
  • Q10
  • Sinkki
  • Progynova
  • Lugesteron
  • Paljon liikuntaa ennen PASia
  • Siirron jälkeen urheilutauko ja muutenkin todella rauhallista oloa 3-4 päivää. (Tämä tulee olemaan kyllä vaikeaa).

Nyt vain peukut pystyssä, että pieni alkiomme kestää sulatuksen ja tarraa oikein lujasti kiinni sisuksiini <3

8 kommenttia:

  1. Onpa kiva kuulla, että järjestyy PAS! Onnea matkaan! :) <3

    VastaaPoista
  2. Olen monena päivänä käynyt kurkkimassa, että joko olisi jotakin päivitystä ja nyt oli🤩
    Ihan super hyviä uutisia! Eikö nyt ollutkin 5 päivän ikäisestä blastosiirrosta kyse?
    Minä pidän kaikki peukut ja varpaat pystyssä teidän puolesta, kevät ja alkukesä on ihan parasta aikaa raskautua🥰 Kiva lukea, että omista kirjotuksista on ollut vertaistukea!Ja piinapäivät sitten vaan lunkisti nauttien!
    Tsemppiä<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin on kyllä tuntunut tuskallisen pitkältä odotukselta nämä päivät ennen ultraa :D mutta vihdoin homma taas etenee ja alkion siirto on onneksi todella pian. Nyt siirretään 5 päiväinen blasto ja tämän kanssa tuntuu kyllä todella toiveikkaalta.

      Teksteistäsi oli kyllä suuri ilo. <3 IVF:n aikaan luin myös paljon vanhoja tekstejäsi ja kyllä niistä paljon saa voimaa.

      Ihana kun elät siellä hengessä mukana <3

      Poista
  3. Ihan mahtavaa, nyt toivotaan parasta <3

    VastaaPoista
  4. Ihanaa että se päivä on jo pian! <3 taas toiveikas fiilis teidän puolesta! Mulla on huomenna 2.seurantaultra ja päätetään myös punktiopäivä ensi viikoksi. 16 follia oli ekassa ultrassa kasvamassa :) pelottaa kyllä että jotain menee pieleen eikä päästä siirtoon n. viikon päästä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano, seuraavien vaiheiden odottelu kun on niin raskasta niin oon onnellinen ettei nyt ole enää paljon odotusta. Toivon niin paljon että tämä olisi vihdoin meidän vauvan alku.

      Mahtavaa että sielläkin etenee! 16 follia kuulostaa oikein hyvältä, vautsi! Ja niitä ehtii vielä ennen punktiota tulla lisääkin. Tunnistan kyllä tuon pelon, että jotain menee pieleen mutta yleensä hoidot menevät kyllä ihan suunnitelmien mukaan. Pidän täällä peukut pystyssä <3

      Poista